Mer

  Mellomvalgets snilleste angrepsreklame kommer fra Colorado

  I valgkamptider bombarderes amerikanerne av positiv og negativ politisk reklame i alle kanaler. For tiden serveres velgerne i Colorado en merkelig, men effektiv, blanding av de to.

  I Colorado kjemper kongressmannen Cory Gardner (R, 4. kongressdistrikt) for å ta over setet til den sittende senatoren Mark Udall (D).

  Gardner åpner sin nyeste TV-reklame med å si at hans konkurrent er «En skikkelig grei kar. En grei kar som aldri kommer til å endre Senatet. Han er Senatet.»

  Gardner kritiserer deretter Udall for å være en del av en politikerfamilie; Udall har to søskenbarn som er sittende senatorer (Tom Udall, D-New Mexico, og Mike Lee, R-Utah), samt en far (Mo) som ikke nådde opp i nominasjonskampen mot Jimmy Carter foran presidentvalget i 1976.

  Hva så med Gardners familie? «My dad, well – he sells tractors, just like my grand dad. And I’m darn proud of that.» I reklamefilmen står familien i bakgrunnen og arbeider i familiens egen traktorsjappe.

  Gardner, som forøvrig holder en treåring i sitt profilbilde på YouTube, lå bak i RealClearPolitics’ gjennomsnitt av målingene fra Colorado helt fram til midten av september. To nye målinger gir ham ledelsen for første gang.

  Fredag ble «Nice Guy»-reklamen hentet fram som en av ukens vinnere på programmet «Special Report with Bret Baier» på FOX News. Mens resten av panelet på den konservative kanalen snakket om de store nyhetssakene, valgte David Drucker (Washington Examiner) å trekke fram nettopp Gardner og hans snill-slemme reklame.

  Hvordan svarer Udall på det hele?

  «To see Congressman Gardner decide to go after my late father and members of my family in a negative ad, that’s just low.»

  «I’m proud of my dad. He was as Western and bipartisan and commonsense as a man could get.»

  Henrik Heldahl
  Henrik Heldahl
  Politisk journalist i Nettavisen og kommentator for AmerikanskPolitikk.no. En av stemmene i podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også