Mer

  Morgenkaffen fredag 26. september: Justisminister Eric Holder gir seg, Romney snakket fortsetter

  God morgen! Det er fredag, 39 dager til mellomvalget, og Mor­gen­kaffen er servert.

  «I think it’s deliberate. I think he has a world view, and increasingly what he’s found is that it isn’t consistent with reality.»

  Tidligere visepresident Dick Cheney, sitert av Huffington Post, om hvorfor han mener Obama har taklet terrortrusselen mot USA på en dårlig måte.

  #AMPOL-NYTT

  Justisminister Eric H. Holder Jr. gir seg i Obama-administrasjonen, så snart president Barack Obama har funnet en erstatter. Holder har vært med Obama helt siden starten i Det hvite hus, og etter Holders avskjed er det kun tre gjenværende medlemmer av Obamas originale team. Obama sa i går at Holder har gjort en «superb job,» og at pressekonferansen var et «bittersøtt» øyeblikk. Holder har vært under nærmest konstant kritikk fra høyresiden i løpet av sin tid i administrasjonen. En talsmann fra Det hvite hus kom med følgende kommentar i går: “Holder’s accomplishments have established a historic legacy of civil rights enforcement and restoring fairness to the criminal justice system. Holder revitalized the Department’s praised Civil Rights Division, protected the rights of the LGBT community, successfully prosecuted terrorists, and fought tirelessly for voting rights, to name a few.” Rush Limbaugh mener for sin del å vite hvor Holder nå tar turen.

  Hvem tar over? Noen potensielle navn: Donald B. Verrilli Jr. (U.S. Solicitor General) ; Kathryn Ruemmler tidligere White House counsel); Loretta E. Lynch (U.S. attorney for the Eastern District of New York); Preet Bharara (U.S. attorney for the Southern District of New York); og Massachusetts-guvernør Deval Patrick (D), som ikke søker gjenvalg. Patrick snuser også på et mulig presidentkandidatur i 2016.

  En ISIL-avstemning i Kongressen før nyttår virker mindre og mindre sannsynlig. Politico: «Just a week after cooperating so closely on legislation to arm Syrian rebels, the GOP House and Democratic Senate are now openly disagreeing on when to hold a broader vote on the widening bombing campaign in the Middle East.»

  Følg AmerikanskPolitikk.no på Twitter og Facebook.

  VALGSNACKS

  Servert av Jon Henrik Gilhuus:

  Senatsmålinger:

  Alaska: Rasmussen finner Dan Sullivan (R) med en 48-43 ledelse på senator Mark Begich (D). (23-24/9)

  Colorado: PPP har målt for en demokratvennlig gruppe og finner Cory Gardner (R) med en 47-45 ledelse på senator Mark Pryor (D). (19-21/9)

  New Hampshire: NEC finner senator Jeanne Shaheen (D) med en 50-43 ledelse på Scott Brown (R). (19-20/9)

  Virginia: Senator Mark Warner (D) leder 48-39 over Ed Gillespie (R) ifølge Quinnipiac. (17-22/9)

  Representantmålinger:

  New Hampshire distrikt 1: Kongresskvinne Carol Shea-Porter (D) ligger likt med Frank Guinta (R) på 45% ifølge NEC. (19-20/9)

  New Hampshire distrikt 2: Kongresskvinne Anne Kuster (D) leder 49-38 på Marilinda Garcia (R) ifølge NEC. (19-20/9)

  Guvernørmålinger:

  New Hampshire: NEC finner guvernør Maggie Hassan (D) med en 52-40 ledelse på Walt Havenstein (R). (19-20/9)

  New York: Rasmussen finner guvernør Andrew Cuomo (D) med en 49-32 ledelse på Rob Astorino (R). (22-23/9)

  Pennsylvania: Franklin & Marshall finner Tom Wolf (D) med en 49-31 ledelse på guvernør Tom Corbett (R). (15-22/9)

  Følg valgbloggen på Twitter og Facebook.

  2016-NYTT

  På tross av Mitt Romneys egne uttalelser om at han ikke vurderer et 2016-kandidatur melder Byron York følgende: «[Romney] is talking with advisers, consulting with his family, keeping a close eye on the emerging ’16 Republican field, and carefully weighing the pluses and minuses of another run. That doesn’t mean he will decide to do it, but it does mean that Mitt 2016 is a real possibility. … Nearly all of Romney’s 2012 circle of advisers, finance people, and close aides remains intact. Many developed an extraordinary loyalty to Romney, who, in turn, has kept in close touch with them. Romney talks to some of them quite frequently in conversations that cover daily news, foreign and domestic policy, Hillary Clinton, the Republican field — everything that might touch on a 2016 campaign.»

  Som vi meldte i går tok tidligere Florida-guvernør Jeb Bush (R) turen til North Carolina forleden for å drive valgkamp for senatskandidaten Thom Tillis (R). New York Times vinkling: «Standing alongside Thom Tillis, the North Carolina House speaker and Republican Senate candidate, Mr. Bush outlined his views on two of the issues he cares most passionately about: immigration policy and education standards. But as Mr. Bush made the case for an immigration overhaul and the Common Core standards, Mr. Tillis gently put distance between himself and his guest of honor, who had flown here from Florida on a dreary day to offer his endorsement in a race that could decide which party controls the Senate.»

  Følg 2016-bloggen på Twitter og Facebook.

  DAGENS UTVALGTE ARTIKKEL

  WObama

  «Mission Relaunched» (The Economist): «If he is to win the argument in Iraq and Syria, Mr Obama needs coalitions and partnerships. For that he must get the diplomacy right. So far he has done well.» LINK

  DAGENS VIDEO


  Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver morgen, fra mandag til fredag. Trykk her for å abonnere.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp". Programleder av podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også