Mer

  Morgenkaffen torsdag 25. september

  God morgen! Det er torsdag, 40 dager til mellomvalget, og Mor­gen­kaffen er servert.

  «There can be no reasoning, no negotiation, with this brand of evil. The only language understood by killers like this is the language of force.»

  President Barack Obama om ISIL i gårsdagens tale til generalforsamlingen av FN i New York City.

  #AMPOL-NYTT

  Mellomvalget er 40 dager unna og de fleste mediene i USA melder at det heller mot republikansk seier i Senatet, selv om Sam Wang, grunnleggeren av Princeton Election Consortium, peker i retning av at demokratene holder flertallet. Den republikanske strategien har i hovedsak gått ut på å styre ordskiftet til å handle om nasjonale saker. Et godt eksempel er den siste tv-reklamen til Scott Brown, republikanernes senatskandidat i New Hampshire.

  I kampen mot ISIL kan Obama ende opp med å støtte Assad regimet, skriver Washington Post. USA og koalisjonen prøver imidlertid å knuse ISIL i Syria uten å styrke president Bashar al- Assads makt. Flyangrepene over Syria er nært områder hvor Assads hær har måtte trekke seg ut til fordel for ISIL. I de samme områdene er motstandsstyrker for svake til å kunne ta over, og da vil det kunne resultere i at Assad kan ta tilbake landområder lettere.

  Innad i Det demokratiske partiet fortsetter kontroversene rundt partilederen Debbie Wasserman Shultz, kongresskvinnen fra Florida som også leder DNC. Snakket om at hun driver kampanje mest for sin egen vinning fortsetter, og det spekuleres i at hun byttes ut etter mellomvalget. Mer om dette her.

  Følg AmerikanskPolitikk.no på Twitter og Facebook.

  VALGSNACKS

  Servert av Jon Henrik Gilhuus:

  Senatsmålinger:

  Arkansas: Suffolk finner senator Mark Pryor (D) med en 45-43 ledelse påTom Cotton (R).

  Georgia: SurveyUSA finner David Perdue (R) med en 46-45 ledelse på Michelle Nunn (D).

  Virginia: Roanoke er ute med en måling som gir senator Mark Warner (D) en 46-27 ledelse på Ed Gillespie (R).

  Guvernørmålinger:

  Arkansas: Suffolk finner Asa Hutchinson (R) med en 43-41 ledelse på Mike Ross (D).

  California: PPIC finner guvernør Jerry Brown med en 54-33 ledelse på Neel Kashkari (R).

  Florida: Ifølge Quinnipiac leder guvernør Rick Scott (R) 44-42 over Charlie Crist (D).

  Georgia: SurveyUSA finner Jason Carter (D) med en 45-44 ledelse på guvernør Nathan Deal (R).

  Massachusetts: Martha Coakley (D) har en 46-36 ledelse over Charlie Baker (R) ifølge MassInc.

  Michigan: Rasmussen finner guvernør Mitch Snyder (R) med en 47-41 ledelse på Mark Schauer (D).

  New York: Marist finner guvernør Andrew Cuomo (D) med en 54-29 ledelse på Rob Astorino (R).

  Pennsylvania: Magellan finner Tom Wolf (D) med en 49-40 ledelse på guvernør Tom Corbett (R).

  Andre verv:

  Providence: Tidligere borgermester Vincent «Buddy» Cianci, som to ganger før er blitt fjernet fra embetet for korrupsjon, leder i enmeningsmåling 38-32 over Jorge Elorza.

  Følg valgbloggen på Twitter og Facebook.

  2016-NYTT

  Tidligere senator Jim Webb (D-Virginia) tar turen til New Hampshire i oktober for å holde tale på et college, og for å drive valgkamp for senator Jeanne Shaheen (D-New Hampshire). Shaheen utfordres av tidligere Massachusetts-senator Scott Brown (R) i høst. For de som var i tvil: Dette er nok et tegn på at Webb vurderer et kandidatur. Robert Costa har mer.

  Tidligere Florida-guvernør Jeb Bush (R) vurderer også et presidentkandidatur i 2016. Han bruker nå tiden sin på å smale inn penger, og på å drive valgkamp for kandidater som står på stemmesedlene om 40 dager. I går drev han valgkamp for Thom Tillis, republikanernes senatskandidat i North Carolina. Bush hadde blant annet følgende å si:

  «Most of the big things that need to be fixed are in Washington, D.C., and if we get them right — which will require Harry Reid’s departure from the Senate, or, at minimum, being minority leader — people’s fears about the future will be lifted, their belief in their children’s opportunities will come back naturally,»

  Følg 2016-bloggen på Twitter og Facebook.

  DAGENS UTVALGTE ARTIKKEL

  «Praktikant møter Reagan-taleskriver: Et pust fra Det hvite hus i Oslo» av Ingeborg Tennes (AmerikanskPolitikk.no): «AmerikanskPolitikk.no møtte en av George H. W. Bush og Ronald Reagans tidligere taleskrivere i Oslo i forrige uke. Vi fulgte Clarke Judge rundt på Blindern, og snakket om alt fra likhetene mellom Reagan og Obama, til presidentvalget i 2016.» LINK

  TIL SLUTT

  The Fix har mer om kritikken Obama nå får fra høyresiden for «Latte salute», som saken nå omtales som. Republikanerne prøver nå å samle inn penger med utgangspunkt i videoen overfor: semperlatte.com.


  Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver morgen, fra mandag til fredag. Trykk her for å abonnere.

  Ingeborg Tennes
  Ingeborg Tennes
  Masterstudent i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo. Praktikant for AmerikanskPolitikk.no høsten 2014.

  Les også