Mer

  Morgenkaffen onsdag 24. september: Bombing i Syria, og mellomvalget nærmer seg

  God morgen! Det er onsdag, 41 dager igjen til mellomvalget, og Mor­gen­kaffen er servert.

  «Nobody gets a Pass – We recognize our role in creating this problem, we embrace our responsibility to combat it. We will do our part, and we will help developing nations do theirs. But we can only succeed in combating climate change if we are joined in this effort by every nation, developed and developing alike. Nobody gets a pass.»

  President Barack Obama om klimasaken under FNs generalforsamling i New York.

  #AMPOL-NYTT

  Barack Obama understreket i går hvor viktig koalisjonen bestående av de fem arabiske landene Qatar, Jordan, Saudi-Arabia, De Forente Arabiske Emiratene og Bahrain er for USA, og gjentok at over 40 nasjoner har tilbudt seg sin hjelp til USAs kamp mot ISIL. «Dette er ikke bare USAs kamp. Vi står skuldre til skuldre på vegne av vår felles sikkerhet … Jeg har gjort det klart at vi vil ta grep mot gruppa i både Irak og i Syria. De skal ikke føle seg trygge noen steder.» Pentagon har uttalt at USAs luftkrig i Syria bare såvidt har begynt.

  Målet for bombingen i Syria var ISIL og Khorasan, den ekstreme islamistgruppa med lenke til al-Qaida. Det syriske utenriksdepartementet sier de hadde blitt informert om angrepene. «Vi har ikke bedt om regimets tillatelse. Vi har ikke koordinert våre handlinger med den syriske regjeringen. Vi ga ikke forhåndsbeskjed til syrerne på et militært nivå, eller noen som helst indikasjon på timingen på konkrete mål», uttalte Jen Psaki, talskvinne for USAs utenriksdepartement, ifølge The Guardian.

  CNN: USA stoppet terrorangrep. Flere amerikanske medier melder at en terrorgruppe som planla et angrep mot USA, ble angrepet i løpet av natten i Syria. CNN skriver at terrorgruppen Khorasan ville gjennomføre et angrep mot USA innen kort tid. Ifølge en etterretningskilde skule angrepet vært planlagt gjennomført med en ikke-metallisk bombe.

  VALGSNACKS

  Servert av Jon Henrik Gilhuus:

  Maine: Politico tar en titt på hvorfor kongressmann Mike Michaud (D), som «kom ut av skapet» i fjor, ikke har fått særlig støtte fra pengesterke homofile i guvernørkampanjen så langt.

  Senatsmålinger:

  Alaska: Dan Sullivan (R) leder 43-41 over senator Mark Begich (D) ifølge PPP.

  Arkansas: PPP finner Tom Cotton (R) med en 43-38 ledelse på senator Mark Pryor (D). En intern demokratisk måling har imidlertid Pryor med en 46-43 ledelse.

  Hawaii: Senator Brian Schatz (D) leder 62-25 over Cam Cavasso (R).

  Michigan: Rasmussen har Gary Peters (D) med en 41-39 ledelse på Terri Land (R).

  North Carolina: En måling fra High Point gir senator Kay Hagan (D) en 42-40 ledelse på Thom Tillis (R). En annen måling for en demokratisk gruppe gir Hagan en 45-41 ledelse.

  Representantmålinger:

  Alaska distrikt 1: Kongressmann Don Young (R) leder 48-33 over Forrest Dunbar (D) ifølge PPP.

  Hawaii distrikt 1 & 2: En måling for Civil Beat finner Charles Djou (R) med en 46-42 ledelse på Mark Takai (D). Dermed fyker dette i utgangspunktet tungt demokratiske distriktet inn på listen over utsatte områder. I det 2. distriktet leder kongresskvinne Tulsi Gabbard (D) 70-17 over Kawika Crowley (R).

  IL-13: En intern måling for kongressmann Rodney Davis (R) gir ham en 55-36 ledelse på Ann Callis (D).

  Iowa distrikt 3: En demokratisk måling gir Staci Appel (D) en 47-44 ledelse over David Young (R).

  Guvernørmålinger:

  Alaska: Uavhengige Bill Walker leder 42-41 over guvernør Sean Parnell (R) ifølge PPP.

  Arizona: En måling tatt opp for en republikanskvennlig gruppe finner Doug Ducey (R) med en 44-38 ledelse på Fred DuVal (D). En annen målingfor en demokratvennlig gruppe gir Ducey en mindre 41-39 ledelse.

  Arkansas: PPP finner Asa Hutchinson (R) med en 44-38 ledelse på Mike Ross (D).

  Florida: SurveyUSA finner guvernør Rick Scott (R) med en 43-42 ledelse på Charlie Crist (D).

  Maine: En intern måling for uavhengige Eliot Cutler gir ham 19%, mot 35% hver for guvernør Paul LePage (R) og Mike Michaud (D).

  Andre verv:

  AZ-ag: Mark Brnovich (R) leder 43-40 over Felecia Rotellini (D).

  AR-ltguv: Kongressmann Tim Griffin (R) leder 42-36 over veikommissærJohn Burkhalter (D).

  AR-adm: Administrasjonsminister Mark Martin (R) leder 43-32 over valgkommissær Susan Inman (D).

  AR-ag: Advokat Leslie Rutledge (R) leder 41-35 over delstatsrepresentant Nate Steel (D).

  AR-rev: Delstatsrepresentant Andrea Lea (R) leder 37-33 over delstatsansatte Regina Hampton (D).

  AR-fin: Fylkesfunksjonær Dennis Milligan (R) leder 39-31 over revisorKaren Garcia (D).

  AR-land: Landkommissær John Thurston (R) leder 38-33 over landskapsarkitekt Mark Robertson (D).

  2016-NYTT

  Neurokirurgen, forfatteren og «ikke-politikeren» Ben Carson, om å stille som presidentkandidat: «I think the likelihood is strong


  Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver morgen, fra mandag til fredag. Trykk her for å abonnere.

  Hans Petter Hannaas
  Hans Petter Hannaas
  Praktikant for AmerikanskPolitikk.no høsten 2014. Masterstudent i Kristendom ved Det Teologiske Fakultetet ved Universitetet i Oslo og i engelsk ved Høyskolen i Østfold. Tar også amerikanske studier ved Høyskolen i Østfold.

  Les også