Mer

  Morgenkaffen onsdag 17. september: Uenighet blant demokrater om Obamas ISIL-strategi

  God morgen! Det er onsdag, 48 dager til mellomvalget, og Mor­gen­kaffen er servert.

  «At this juncture, our advisers are intended to help the Iraqis develop a mindset for the offensive and the actions to match it…Our military advisers will help the Iraqis conduct campaign planning, arrange for enabler and logistics support, and coordinate coalition contributions. To be clear, if we reach the point where I believe our advisers should accompany Iraqi troops on attacks against specific ISIL targets, I will recommend that to the President.»

  General Martin Dempsey til Senatets forsvarskomité tirsdag.

  #AMPOL-NYTT

  Mens det republikanske lederskapet i Representantenes hus ser ut til å støtte Obamas ISIL-plan, hersker det skepsis blant demokrater i Huset om Obamas plan om å væpne og trene syriske opprørsgrupper i kampen mot ISIL. Republikanerne sier de vil støtte presidenten, men bare dersom demokratene gjør det samme. I et lukket møte tirsdag, ble det diskutert om demokrater i Huset burde støtte lovgivningen som vil gi Obama muligheten til å styrke opprørsgrupper i Syria. Mange skal ha vært usikre på fremgangsmåten, og ha pekt på erfaringer fra tidligere avstemninger som en grunn til å stemme imot forslaget. The Hill og Politico har mer.

  Bakketropper mot ISIS var også et tema da forsvarsminister Chuck Hagel (D) talte til forsvarskomiteen. Hagel, som satt ved siden av general Dempsey under høringen (jf. dagens sitat), gjentok Obamas løfte om at det ikke kommer til å bli snakk om noen baketropper i Irak. «As the President said last week, American forces will not have a combat mission.» Dempsey argumenterte på sin side flere ganger under høringen for at bakketropper burde brukes i kampen dersom det skulle bli behov for det.

  En ny måling av Center for Disease Control (CDC) viser at antall amerikanere uten helseforsikring har minsket i 2014. CDC finner at amerikanere uten helseforsikring lå på 18.4% i 2014, ned fra 20.4% da den samme målingen ble tatt i 2013. Målingen, utgitt tirsdag, tar ikke i betrakting de som meldte seg opp i siste liten før fristen gikk ut i slutten av mars i år, noe som peker i retning av en enda større forskjell når CDC publiserer sin neste måling senere i år.

  Benjamin Netanyahu kommer ikke til å godta noen fredsavtale, ifølge Bill Clinton. Clinton-ekteparet tok turen til Iowa i helgen, og Bill kom i samtale med en tilskuer under senator Tom Harkins steak fry. Samtalen omhandlet konflikten mellom Israel og Palestina, og tilskueren skal ha sagt at Netanyahu ikke ville godta noen fredsavtale, noe Clinton sa seg enig i. Video, og en oppsummering av samtalen, ser du hos Politico.

  Følg AmerikanskPolitikk.no på Twitter og Facebook.

  VALGSNACKS

  Servert av Jon Henrik Gilhuus:

  Michigans 11. distrikt: Avtroppende kongressmann Kerry Bentivolio (R) vurderer å stille som write-in kandidat, etter å ha tapt primærvalget til advokat David Lott.

  New Mexico guvernør: Justisminister Gary King (D) har akkurat mistet sin tredjekampanjeleder for sesongen…

  New York guvernør: New Yorks borgermester Bill de Blasio (D) vurderer visstnok å stille til guvernør i 2018 dersom guvernør Andrew Cuomo (D) stiller en tredje gang.

  Senatsmålinger:

  Kansas: PPP finner uavhengige Greg Orman med 41%, Chad Taylor (D) med 6% og senator Pat Roberts (R) med 34%.

  New Hampshire: ARG finner senator Jeanne Shaheen (D) med en 50-45 ledelse påScott Brown (R).

  North Carolina: PPP finner senator Kay Hagan (D) med en 44-40 ledelse på Thom Tillis (R).

  Guvernørmålinger:

  Florida: SurveyUSA finner guvernør Rick Scott (R) med en 44-39 ledelse på Charlie Crist (D).

  Kansas: PPP finner Paul Davis (D) med en 42-38 ledelse på guvernør Sam Brownback (R).

  New Hampshire: Rasmussen finner guvernør Maggie Hassan (D) med en 51-40 ledelse på Walt Havenstein (R), mens ARG har Hassan med en 51-39 ledelse.

  Rhode Island: En intern måling for Allen Fung (R) gir ham 42-42 mot Gina Raimondo (D).

  Interessert i mer valgstoff? Sjekk også representantmålingene.

  Følg valgbloggen på Twitter og Facebook.

  2016-NYTT

  Louisiana-guvernør Bobby Jindal (R) snakket tirsdag om Obamas ISIL-strategi, og svarte også på spørsmål om 2016: «It is true [I’m thinking about it]. There’s no reason to be coy…I am thinking, I am praying about whether I’ll run in 2016. I said I won’t make that decision until after November.» Det er nesten akkurat det samme svaret ha ga da redaktør Are Tågvold Flaten fulgte ham i Iowa i august.

  Følg 2016-bloggen på Twitter og Facebook.

  DAGENS UTVALGTE ARTIKKEL

  «Oops! They Weren’t Supposed To Win» av Larry J. Sabato (Politico): «On the evening of Nov. 4, political experts will once again be astonished by at least a few of the outcomes—either the identity of the winner or the size of the victory. Despite all the polling, modelling, research, solid intelligence and keen prognostication existing today, there will still be surprises on election night that confound us and challenge what we thought we knew.» LINK


  Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver morgen, fra mandag til fredag. Trykk her for å abonnere.

  Eivind Leiro
  Eivind Leiro
  Studerer Nord-Amerikastudier ved UiO og er praktikant for AmerikanskPolitikk.no høsten 2014.

  Les også