Mer

  Morgenkaffen tirsdag 9. september: ISIL preger agendaen i Washington

  God morgen! Det er tirsdag, 56 dager til mellomvalget, og Mor­gen­kaffen er servert.

  «If John McCain were in charge we’d be in seven different wars right now across the world.»

  Kongressmannen Tim Ryan (D-Ohio), sitert av BuzzFeed.

  #AMPOL-NYTT

  Det blåser rundt president Barack Obama. Det er ikke nyheter, men den siste tiden har vinden blåst fra alle kanter. Med 56 dager til mellomvalget melder Washington Post at demokratene ikke kan gjøre annet enn å håpe at tiltroen til Obama stiger utover høsten. Nå viser tallene at delstatene han vant i 2012-valget kan gå til republikanerne i høstens senatsvalg. Da hjelper det lite at Kongressens popularitet ikke har vært lavere siden midten av 1970-tallet.

  President Obama orienterte i går Kongressen om nye flyangrep og humanitær støtte til den Irakiske hæren i dens kam mot ISIL. Dette er i tråd med «the War Power Resolution.» Utfordringen for Obama er at ISIL ikke bare opererer i Irak, men også i Syria:

  Som vi meldte i går skal Obama holde en tale til nasjonen på onsdag hvor han skal gjøre rede for sin ISIL-strategi. The New York Times skriver mandag at Obamas kampanje mot ISIL kan ta opp til tre år. Flere detaljer i morgen.

  Mandag ble det foreslått to separate ISIL-relaterte lovforslag i Kongressen, med autorisasjon av bruk av militære midler mot ISIL både i Irak og Syria som en rød tråd. Mer om lovforslagene fra senator Bill Nelson (D-Florida) og kongressmannen Frank Wolf (R-Virginia), her.

  Den arabiske ligaen ble i går enige om en resolusjon som understreker tiltak for å bekjempe ISIL og den økende ekstremismen. Resolusjonen støtter ikke eksplisitt president Barack Obamas plan om en internasjonal koalisjon av stater.

  Finansminister Jack Lew lover at Obama-administrasjonen skal se på mulige forandringer i skattesystemet for å redusere insentivene som i dag er tilstede for multinasjonale selskaper til å unngå å skatte til USA. Den splittede Kongressen blir en utfordring. Vår egen Nicolai Buzatu var tilstede under Lews tale, og han kommer med en sak i morgentimene på AmerikanskPolitikk.no.

  Følg AmerikanskPolitikk.no på Twitter og Facebook.

  VALGSNACKS

  Servert av Jon Henrik Gilhuus:

  De aller siste primærvalgene går av stabelen i natt. Full oversikt her.

  Senatsmålinger:

  Iowa: Loras har kongressmann Bruce Braley (D) i tet med 45-41 over delstatssenator Joni Ernst (R).

  Kansas: En måling fra SurveyUSA gir uavhengige Greg Orman 37% mot 36% for senator Pat Roberts (R), og 10% for Chad Taylor (D), som trakk seg i forrige uke. Taylor ble imidlertid ble plassert tilbake på stemmeseddelen av administrasjonsminister Kris Kobach (R).

  Maine: Rasmussen finner senator Susan Collins (R) med en 59-31 ledelse påShenna Bellows (D).

  New Hampshire: En demokratisk måling finner senator Jeanne Shaheen (D) med en 50-42 ledelse på Scott Brown (R).

  North Carolina: POS har målt for Thom Tillis (R) og finner ham likt 44-44, med senator Kay Hagan (D).

  Guvernørmålinger:

  Colorado: Rasmussen finner Bob Beauprez (R) med en 45-44 ledelse på guvernør John Hickenlooper (D).

  Oregon: Rasmussen finner guvernør John Kitzhaber (D) med en 48-38 ledelse på delstatsrepresentant Dennis Richardson (R)

  Følg valgbloggen på Twitter og Facebook.

  2016-NYTT

  National Journal skriver om hvilke av høstens valg som kan påvirke presidentvalget i 2016.

  Følg 2016-bloggen på Twitter og Facebook.

  DAGENS UTVALGTE ARTIKKEL

  Dagens utvalgte artikkel kommer fra RollCall.com, og handler om de 50 rikeste medlemmene av Kongressen. Artikkelen tar leseren igjennom mer eller mindre gode investeringer av amerikas folkevalgte det siste året. På topp ligger to republikanere, mens resten av topp ti-listen er bestående av demokrater.

  TIL SLUTT:

  På en pressekonferanse for å promotere sitt felles prosjekt, Presidential Leadership Scholars Program, ler Bill Clinton og George W. Bush sammen som aldri før:

  «Everyone always talks about how they want to be president, but the job the truly ambitious should actually aspire to hold is ‘former president.'»


  Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver morgen, fra mandag til fredag. Trykk her for å abonnere.

  Ingeborg Tennes
  Ingeborg Tennes
  Masterstudent i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo. Praktikant for AmerikanskPolitikk.no høsten 2014.

  Les også