Mer

  Morgenkaffen fredag 5. september: Korrupsjon, Kansas og Stalltips

  God morgen! Det er fredag, 60 dager igjen til mellomvalget, og Mor­gen­kaffen er servert.

  «The United States is preparing a new round of economic sanctions against Russia for its incursion into Ukraine. The key point is that Russia must continue to face costs for its own escalation. If Russia escalates, we can escalate our pressure.»

  Obamas sikkerhetsrådgiver Ben Rhodes på NATO-toppmøtet som startet i Wales i går.

  #AMPOL-NYTT

  USA forbereder seg på en ny runde med sanksjoner mot Russland som et svar på at russiske soldater, pansrede kjøretøy og annet militært utstyr har krysset grensen fra Russland til Ukraina. Rhodes uttalte at en fredelig nedskalering er å foretrekke, at det ikke er bestemt hvilke sektorer som vil bli rammet av nye sanksjoner , men at det vil koste Russland dersom de fortsetter med sine fremstøt og støtte til de pro-russiske soldatene i Øst-Ukraina. Rhodes uttalte videre at en ny runde med hardere sanksjoner har sterk støtte fra blant annet Storbritannia, Frankrike,Tyskland og Italia. På pressekonferansen som avsluttet gårsdagens møter støttet avtroppende generalsekretær i NATO, Anders Fogh Rasmussen dette: «Nye sanksjoner må være hardere. Det må ramme økonomien mer og isolere Russland», sa han.

  Tidligere Virginia-guvernør Bob McDonnell (R) og hans kone brøt sammen i gråt i går da de ble funnet skyldig i korrupsjon. Det er et spektakulært fall for en mann som ble omtalt som en potensiell visepresidentkandidat for Mitt Romney i 2012. Ifølge CNN var han rød i ansiktet og hulket åpenlyst da han fikk dommen. McDonnell uttalte følgende til Washington Post utenfor rettssalen: «All I can say is my trust belongs in the Lord.» Mens han ble funnet skyldig på 11 tiltalepunkter, ble kona funnet skyldig på ni tiltalepunkter. Advokatene til McDonnell antyder at de vil anke dommen.

  NBCs Meet the Press har gitt programlederjobben til Chuck Todd, i et forsøk på å styrke seertallene til det tradisjonelle søndagsprogrammet. Noen av de nye fjesene som skal bidra i panelet: Luke Russert (sønnen til Tim), Morning Joe-verten Joe Scarborough, Washington Posts Nia-Malika Henderson… «If it’s Sunday…»

  Følg AmerikanskPolitikk.no på Twitter og Facebook.

  VALGSNACKS

  Servert av Jon Henrik Gilhuus:

  Aller først: September-utgaven av stalltipset for Senatet er klart, og det kan leses her! Hovedlinjene:

  Stalltips-Senatet-seter-september

  Kansas: Det nasjonale republikanske partiet vil mer eller mindre ta over Pat Roberts (R) senatskampanje i Kansas, melder NY Times. Skytset rettes nå mot den uavhengige Greg Orman, som vil bli forsøkt klistret opp til det demokratiske partiet og Obama så godt det lar seg gjøre. For øvrig er det nå tvil om demokraten Chad Taylor i det hele tatt kan fjernes fra stemmeseddelen, og om han det kan, hvorvidt demokratene er pliktige til å finne en erstatter. Her kan det være duket for advokatmat og politisk nerding i uker fremover!

  Rhode Island: De to republikanske guvernørkandidatene har begge fått støtte fra tungt hold foran tirsdagens primærvalg. Borgermester Allan Fung har fått støtte fra tidligere presidentkandidat Mitt Romney, og advokat Ken Block fra partiets 2010-kandidat John Robitaille.

  Senatsmålinger:

  Louisiana: Rasmussen har kongressmann Bill Cassidy (R) med en 44-41 ledelse på senator Mary Landrieu (D).

  Representantmålinger:

  Louisiana distrikt 5: En måling fra Glascock Group av første runde av valget gir lege Ralph Abraham (R) ledelsen, med 22%. Skandalerammede kongressmann Vance McAllister (R) har 20% og den eneste demokraten, Monroe-borgermester Jamie Mayo har 15%.

  Maine distrikt 2: En intern måling utført av POS for Bruce Poliquin (R) viser at han ligger bak Emily Cain (D) med tallene 33-37.

  Guvernørmålinger:

  California: The Field Poll gir guvernør Jerry Brown (D) en 50-34 ledelse over Neel Kashkari (R).

  Pennsylvania: Demokrat Tom Wolf leder 52-41 over guvernør Tom Corbett (R) i en ny måling fra Harper.

  Følg valgbloggen på Twitter og Facebook.

  2016-NYTT

  Politico Magazine har lansert sin Politico 50-liste: «Our list of the thinkers, doers and dreamers who really matter in this age of gridlock and dysfunction.» Nummer 1: Senator Rand Paul (R-Kentucky) … Nummer 4: Senator Ted Cruz (R-Texas) … Nummer 12: Senator Elizabeth Warren (D-Massachusetts) … Nummer 43: Colorado-guvernør John Hickenlooper (D).

  Følg 2016-bloggen på Twitter og Facebook.

  DAGENS UTVALGTE ARTIKKEL

  «Stalltips for september: Republikansk senat fra 2015» av Jon Henrik Gilhuus (AmerikanskPolitikk.no): «I år er 36 senatorer i 34 delstater på valg; normalt skulle det bare vært avholdt 33, men det er suppleringsvalg på Hawaii og i South Carolina, der guvernøroppnevnte senatorer må foran velgerne. I tillegg blir det et ekstra åpent sete i Oklahoma. Av de 64 setene som ikke er på valg er 34 demokratiske og 30 republikanske. … De oppdaterte stalltipsene for september gir republikanerne et knapt 52-48 flertall i Senatet fra og med januar 2015.» LINK


  Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver morgen, fra mandag til fredag. Trykk her for å abonnere.

  Hans Petter Hannaas
  Hans Petter Hannaas
  Praktikant for AmerikanskPolitikk.no høsten 2014. Masterstudent i Kristendom ved Det Teologiske Fakultetet ved Universitetet i Oslo og i engelsk ved Høyskolen i Østfold. Tar også amerikanske studier ved Høyskolen i Østfold.

  Les også