Mer

  Valgsnacks torsdag 4. september

  Huset: En «Battleground Poll» måling fra George Washington University gir republikanerne en 46-42 ledelse på den generiske stemmeseddelen. Ifølge en av målerne står republikanerne nå sterkere enn på samme tidspunkt i knallåret 2010.

  KS-sen2: Demokratenes senatskandidat i Kansas, fylkesanklager Chad Taylor trekker seg fra valget og har bedt administrasjonsdepartementet i delstaten om at hans navn skal bli strøket fra stemmeseddelen. Målingene har vist at senator Pat Roberts (R) er truet med en motstander, men står sterkere om motstanden er splittet. Taylor har i lang tid ligget på andreplass, men uavhengige Greg Orman har fått stadig større oppslutning, og har samlet inn mye mer penger og fått støtte av et stort antall moderate republikanere. Nå styrker Orman sine sjanser, og jeg justerer derfor dette valget fra trolig til svakt republikansk. Dersom uavhengige kandidater nå vinner i Alaska og Kansas, kan dette få betydning for hvordan partiene velger sine kandidater i stater eller områder hvor de tradisjonelt har stått svakt.

  LA-sen2: Senator Mary Landrieu (D) får kritikk i en republikansk TV-reklame for å være for fastgrodd i Washington DC. Reklamen inneholder bla. klipp av borgermester Vincent Grey (D), som erklærer Landrieu som DCs senator. Mer alvorlig er kanskje informasjonen om at Landrieu er registrert på sine foreldres adresse og ikke i noen egen bolig i hjemstaten. Den type manglende tilhørighet senket tidligere senator Richard Lugar i Indiana i 2012 og gjorde livet surt for Pat Roberts i primærvalget i Kansas i august.

  LA-2: Kongressmann Cedric Richmond (D) leker ikke butikk. Hans to demokratiske motstandere i november er begge diskvalifiserte av to domstoler, men den ene har i det minste anket avgjørelsen.

  NY-11: Rettssaken mot kongressmann Michael Grimm (R), som er tiltalt for over tyve straffbare forhold, vil begynne 1. desember, altså etter valget.

  WA-4: Avtroppende kongressmann Doc Hastings har gitt sin støtte til Dan Newhouse i hans kamp mot Clint Didier om å få erstatte Hastings. Alle er republikanere.

  Senatsmålinger:

  Kentucky: Senator Mitch McConnell (R) leder 46-41 over Alison Grimes (D) i en ny måling fra Rasmussen. CNN har McConnell i føringen med 50-46.

  Guvernørmålinger:

  Florida: Guvernør Rick Scott (R) leder 41-36 over Charlie Crist (D) ifølge en ny måling fra Tampa Bay Times. En måling fra SurveyUSA gir imidlertid Crist en 45-43 ledelse.

  Illinois: We Ask America finner at guvernørvalget har tetnet til litt. Republikaner Bruce Rauner leder nå 46-37 på guvernør Pat Quinn (D), mens ledelsen var på 14% i juli.

  Massachusetts: En måling av det demokratiske primærvalget gir justisminister Martha Coakley en solid 52-20 ledelse på finansminister Steve Grossman. Coakley leder 41-32 over Charlie Baker (R), mens Grossman ligger under, 33-31.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også