Mer

  Morgenkaffen onsdag 3. september: Ny ISIL-halshugging, 62 dager før mellomvalget

  God morgen! Det er onsdag, det er 62 dager igjen til mellomvalget, og Mor­gen­kaffen er servert.

  «The public can’t stand the truth of blood that isn’t carefully orchestrated by Hollywood–and the public can choose the news it consumes. But still the stringers come and risk their lives, all for the love of it…leading with their notebooks and cameras, out there, up front, as Steven Sotloff, whom I never knew, did before he was massacred by animals.»

  Time Magazines Joe Klein om Steven Sotloff, TIME-journalisten som ble drept på bestialsk vis i en ny ISIL-video.

  #AMPOL-NYTT

  Terrorgruppen ISIL slapp i går en video som viser halshuggingen av den amerikanske journalisten Steven Sotloff. Sotloff ble tatt til fange i Syria i august ifjor. «Just as your missiles continue to strike our people, our knife will continue to strike the necks of your people,» sier Sotloffts bøddel i videoen. CNN spekulerer i at dette er samme person som tok livet av James Foley for noen uker siden.

  The Hill skriver at Obama, som tidligere har sagt at han vil bruke sine fullmakter til å tvinge frem en reform før sommeren er omme, har kommet fram til at det heller bør gjøres etter valget i november. Mange sårbare demokratiske senatorer skal angivelig ha bedt Obama vente til etter valget. Med utgangspunkt i gårsdagens uttalelser fra pressesekretæren Josh Earnest kan det virke som presidenten har lyttet til de demokratiske senatorene.

  Koch-brødrene åpner pengebingen. De konservative Koch-brødrene har åpnet lommeboka for å sørge for republikanske seiere i høst og i 2016. Ifølge New York Times har Koch-brødrene ambisjon om å bruke over 300 millioner dollar. Kickoffen fant sted forrige uke da den Koch-backede gruppen Americans for Prosperity arrangerte ”Defending the American Dream Summit” i Dallas, hvor flere potensielle republikanske presidentkandidater (som blant andre Rick Perry, Rand Paul, og Mike Pence) tok turen.

  President Obama tar turen til Estland i dag for å møte president Toomas Hendrik Ilves som en mellomlanding før NATO toppmøtet i Wales. Hendirk var i Oslo i går og snakket blant annet om ønsker om permanente NATO baser i landet i frykt for at Russland vil rette siktet mot Estland etter Ukraina. Oslo-besøket ble kortet ned grunnet Obama-besøket.

  Som vi såvidt nevnte i går: Eric Cantor, som inntil nylig var republikanernes majoritetsleder i Representantenes hus, har tatt turen til Wall Street og firmaet Moelis & Co. “Eric has proven himself to be a pro-business advocate and one who will enhance our boardroom discussions with CEOs and senior management as we help them navigate their most important strategic decisions,” sa Ken Moelis ved kunngjøringen av nyheten.

  Følg AmerikanskPolitikk.no på Twitter og Facebook.

  VALGSNACKS

  Servert av Jon Henrik Gilhuus:

  Alaska: Senator Mark Begich (D) har begått en kardinaltabbe i valgkampen: Han har sluppet en TV-reklame om sin motstanders påstått tafatte håndtering av en kriminalsak, uten å klarere det med offerets familie først. Nå er familien rasende, og Begich får masse dårlig presse på noe som burde vært en god sak.

  Samtidig: Potensielt radikale endringer er underveis i Alaskas guvernørvalg. Demokratene vedtok tirsdag å trekke sine kandidater til guvernør og viseguvernør, og i stedet smelte sin guvernørkandidat sammen med kampanjen til tidligere borgermester Bill Walker, som stiller som uavhengig kandidat. Demokratenes tidligere guvernørkandidat, Byron Mallott, blir nå viseguvernørkandidat for Walker. Avtalen baseres på at Walker må avslutte sin republikanske velgerregistrering.

  Missouri: Ryktene går om at senator Claire McCaskill (D) vil stille til guvernørvalget i 2016. McCaskill var demokratenes tapende guvernørkandidat i 2004.

  Senatsmålinger:

  Georgia: En måling viser jevnt løp; Michelle Nunn (D) har en 45-43 ledelse på David Perdue (R).

  Illinois: En intern Harper-måling for Jim Oberweis (R) viser at han ligger under 38-44 mot senator Dick Durbin (D).

  Guvernørmålinger:

  Florida: Gravis finner Florida-guvernør Rick Scott (R) og utfordreren Charlie Crist (D) med 37 % hver.

  Georgia: Samme måling som av senatet viser en knapp 44-42 ledelse til guvernør Nathan Deal (R) over utfordreren Jason Carter (D).

  Pennsylvania: Tom Wolf (D) leder 56-25 på guvernør Tom Corbett (R) i en ny måling. Som før skyldes den enorme ledelsen først og fremst lav entusiasme blant republikanske velgere.

  PS: Brookings og American Enterprise Institute har utarbeidet en oppdatert webversjon av en database om den amerikanske Kongressen. Et must for alle politiske nerds!

  Følg valgbloggen på Twitter og Facebook.

  2016-NYTT

  Senator Rand Paul (R-Kentucky) fortsetter sitt fokus på Hillary Clinton og hennes håndtering av terrorangrepet i Benghazi den 11. september 2012. Ifølge Paul er angrepet fortsatt et viktig samtaleevne: «There will be discussion over the next four years whether or not Hillary Clinton is fit to lead this country… Is Hillary Clinton fit to be commander in chief?» Paul koblet det hele til den såkalte «Black Hawk Down»-hendelsen i Somalia i 1993 der 18 amerikanske soldater mistet livet. President Bill Clinton bestemte seg den gang for å sparke forsvarsminister Les Aspin, og ifølge Paul ville Bill ha gjort det samme med kona dersom han var president under Benghazi angrepet i 2012.

  Glenn Beck: Hillary Clinton blir USAs neste president.

  Følg 2016-bloggen på Twitter og Facebook.

  DAGENS UTVALGTE ARTIKKEL

  «Halfway House: GOP falling short in midterms» av Alex Isenstadt (Politico): «Tepid fundraising, underperforming candidates and a lousy party brand are threatening to deprive House Republicans of the sweeping 2014 gains that some top party officials have been predicting this year» LINK


  Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver morgen, fra mandag til fredag. Trykk her for å abonnere.

  Eivind Leiro
  Eivind Leiro
  Studerer Nord-Amerikastudier ved UiO og er praktikant for AmerikanskPolitikk.no høsten 2014.

  Les også