Mer

  Morgenkaffen tirsdag 2. september: Cantor til Wall Street, og en haug med målinger

  God morgen! Det er tirsdag, det er 63 dager igjen til mellomvalget, og Mor­gen­kaffen er servert. I dag spiller vi inn den første episoden av podcasten vår. Tema: Hillary Clinton. Abonner: iTunes / Stitcher / Soundcloud (noen andre plattformer vi burde være på?).

  «We will go where we’re most helpful and we will not go where it’s not helpful.»

  Det hvite hus’ Dan Pfeiffer om Obamas sentatsstrategi frem mot mellomvalget i november.

  #AMPOL-NYTT

  I henhold til War Powers Resolution har president Obama sendt et brev til Kongressen der han redegjør for flyangrepene i Irak. «These additional operations will be limited in their scope and duration as necessary to address this emerging humanitarian crisis and protect the civilians trapped in Amirli,» skriver Obama. I følge The Hill skal det foreløpig være utført 123 flyangrep over Irak siden starten av august. I brevet understreker Obama at angrepene koordineres og planlegges sammen med den Irakiske regjeringen. Brevet kommer omtrent samtidig med meldingen om at amerikanske flyangrep var med på å ødelegge den mer enn to måneder lange ISIL-beileringen av Amerli. Kurdiske styrker ledet kampene, men gjennombruddet kom med den amerikanske innsatsen.

  I går var det Labor Day i USA, og president Obama brukte dagen til å snakke om økonomien. «I’m not asking for the moon. I just want a good deal for American workers,» sa Obama.

  Eric Cantor (R-Virginia), tidligere majoritetsleder i Representantenes hus, har gjort det mange regnet med at han kom til å gjøre: Han har tatt turen til Wall Street.

  Følg AmerikanskPolitikk.no på Twitter og Facebook.

  VALGSNACKS

  Servert av Jon Henrik Gilhuus:

  Fra første september blir alle samlesidene med målinger for senatsvalg, representantvalg og guvernørvalg oppdatert daglig. Alle endringer kommer også i neste morgens valgsnacks, sammen med andre historier med tilknytning til valget om to måneder. Her i Morgenkaffen blir det mest senats- og guvernørmålinger, mens de som er interessert i ytterligere detaljer finner det i dagens Valgsnacks, som publiseres på egenhånd.

  Mississippi: En dommer i Mississippi har avvist søksmålet fra Tea Party-kandidaten Chris McDaniel om å endre resultatet av det republikanske primærvalget som McDaniel tapte for senator Thad Cochran (R-Mississippi).

  Ohio: Demokratenes guvernørkandidat Ed FitzGerald har på det nærmeste gitt opp, og fokuserer nå på å redde stumpene av valgkampen og sørge for at andre demokrater ikke går med i dragsuget. Noen av problemene: FitzGerald ble fersket for ikke å ha hatt gyldig førerkort i over ti år, samtidig som kontoret hans hadde straffet andre ansatte for ikke å ha førerkort; flere av toppnavnene i kampanjen har forlatt det synkende skipet, og pengeinnsamlingen har på det nærmeste opphørt. I tillegg ser målingene verre og verre ut.

  Tennessee: Kongressmann Scott DesJarlais ble renominert med en margin på 38 stemmer mot delstatssenator Jim Tracy i det republikanske primærvalget. Tracy ga opp i en pressemelding sendt ut forrige mandag.

  Senatsmålinger:

  Alaska: Rasmussen 20-21/8: Begich (D) 45 vs Sullivan (R) 47

  Arkansas: Rasmussen 25-26/8: Pryor (D) 44 vs Cotton (R) 43

  Georgia: Landmark 20-21/8: Nunn (D) 47 vs Perdue (R) 40 Illinois: We Ask America 27/8: Durbin (D) 48 vs Oberweis (R) 41

  Iowa: Suffolk 23-26/8: Braley (D) 40 vs Ernst (R) 40 og PPP 22-24/8: 42 vs 42

  Kansas: SurveyUSA 20-23/8: Taylor (D) 32 vs Orman (I) 20 vs Taylor (R) 37

  Kentucky: SurveyUSA 25-27/8: Grimes (D) 42 vs McConnell (R) 46

  Michigan: EPIC-MRA 22-25/8: Peters (D) 45 vs Land (R) 39 og Mitchell 27/8: 46 vs 44

  Minnesota: SurveyUSA 19-21/8: Franken (D) 51 vs McFadden (R) 42 New Hampshire: PPP (D) 27-28/8: Shaheen (D) 50 vs Brown (R) 44 (¤D)

  Oklahoma: Rasmussen 27-28/8: Johnson (D) 29 vs Lankford (R) 58

  South Dakota: PPP (D) 27-28/8: Weiland (D) 31 vs Rounds (R) 39 (¤D)

  West Virginia: RL Repass 15-23/8: Tennant (D) 37 vs Capito (R) 54

  Wyoming: Rasmussen 20-21/8: Hardy (D) 27 vs Enzi (R) 63

  Stalltipsene våre for september publiseres førstkommende helg… Stay tuned!

  Følg valgbloggen på Twitter og Facebook.

  2016-NYTT

  New Jersey-guvernør Chris Christie (R) er på vei til Mexico. Offisielt sett skal han jobbe for næringslivsinteressene hjemme i New Jersey ved å knytte nye kontakter. Undertonene er imidlertid en potensiell presidentkandidat som bruker mer og mer tid på å styrke sin utenrikspolitiske kompetanse.

  Texas-guvernør Rick Perry (R) sendte ut en noe uheldig tweet i går. Han slettet den fort, og kom med en unnskyldning. Mye styr om ingenting det her, men Politico har detaljene.

  Følg 2016-bloggen på Twitter og Facebook.

  DAGENS UTVALGTE ARTIKKEL

  Drømmen om «a post racial America» levde i beste velgående da Obama startet sin presidentperiode. Den siste tidens hendelser i Ferguson, Missouri er en av mange tegn på at det fortsatt er langt igjen til en slik virkelighet. Dagens utvalgte artikkel går igjennom noen av utfordringene Obama står ovenfor. Han har dårlig tid.


  Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver morgen, fra mandag til fredag. Trykk her for å abonnere.

  Ingeborg Tennes
  Ingeborg Tennes
  Masterstudent i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo. Praktikant for AmerikanskPolitikk.no høsten 2014.

  Les også