Mer

  Morgenkaffen mandag 1. september: 64 dager til mellomvalget

  God morgen! Det er mandag, det er Labor Day i USA, og Mor­gen­kaffen er servert.

  «You know, back in Washington there is a diet that is now very very popular. It’s called the Obama-diet. Works very very well. You simply let Putin eat your lunch everyday.»

  Senator Ted Cruz (R-Texas) prøver seg som standup-komiker på Americans for Prosperity-konferansen. Han dro samme vits gjentatte ganger i Iowa i sommer. Det gjorde også Jay Leno for et år siden…

  Bonussitat:

  «If you watch the nightly news, it feels like the world is falling apart… And I can see why a lot of folks are troubled…. the truth of the matter is, is that the world has always been messy.»

  President Barack Obama på en demokratisk fundraiser, sitert av BuzzFeed.

  #AMPOL-NYTT

  Senator John McCain (R-Arizona) gjestet nok en gang CBS’ «Face the Nation» i går. Han kritiserte ikke uventet president Obamas håndtering av ISIS. McCain mener gruppen utgjør en direkte trussel mot USAs interesser, og selv om han ikke ønsker seg amerikanske soldater tilbake til Irak, ønsker han flere spesialstyrker og militære rådgivere. Han ser også for seg bombing av mål i Syria, mer støtte til Kurderne og den Irakiske hæren, og en redegjørelse for hva USAs mål i Irak og Syria egentlig er. Når det gjelder situasjonen i Ukraina argumenterte McCain for å gi våpen til Ukraina.

  Representant Adam Smith (D-Washington, 9. valgdistrikt) argumenterte derimot for at Obama jobber for å ikke fremmedgjøre mer moderate sunnier som man trenger for å få til en stabilisering. På NBCs «Meet the Press» sa samtidig senator Dianne Feinstein (D-California) at Obama muligens er for forsiktig i å takle ISIS, mens hun sa seg hjertens enig i en nylig kronikk av McCain og senator Lindsey Graham (R-South Carolina) i New York Times.

  New York Times melder at demokratiske aktivister forsøker å bruke situasjonen i Ferguson, Missouri for å få flere svarte til å stemme i mellomvalget. I flere stater som ligger an til å få nye republikanske senatorer er svarte velgere en avgjørende gruppe. Demokratenes problem er at de har en tendens til å være fraværende i mellomvalg.

  Direktøren for Congressional Budget Office (CBO) Douglas Elmendorf, besøkte i går C-SPANs Newsmakers for å snakke om budsjettene i årene som kommer. Han var optimistisk med tanke på økonomien, og mener at veksten vil tilta i årene framover. Han påpekte imidlertid at selv fremtidig vekst ikke vil veie opp for de økte underskuddene som vil begynne å gjøre seg gjeldende i kommende år. I løpet av det neste tiåret vil sannsynligvis kostnadene til Social Security øke med 80 prosent, og utgifter til helsevesenet med 85 prosent. Dette på tross av at kommende pensjonister blir stadig friskere. Elmendorf påpekte at den svært trege veksten i økonomien i årene etter 2009 var uventet, ettersom de hadde ventet at statlig pengebruk og monetær aktivisme ville oppveie mye av bakrusen etter boligboblen som sprakk. Lønninger vil i de kommende årene fortsette å sakke akterut i forhold til gevinst på kapital, konstaterte Elmendorf.

  Det kommende mellomvalget ser ut til å bli tidenes dyreste, skriver Huffington Post. En milliard dollar er brukt hittil, og man regner med at den samlede prisen for valgkampene vil sprenge 4 milliarder dollar-grensen for første gang. 2010 valget kostet 3,6 mrd dollar. Det dyreste slaget står i Kentucky mellom Senatets minoritetsleder Mitch McConnell (R) og hans demokratiske utfordrer Alison Lundergan Grimes.

  Følg AmerikanskPolitikk.no på Twitter og Facebook.

  VALGSNACKS

  Det er Labor Day i USA i dag, noe som anses som et slags startskudd for høstens valgkamp. Fra og med i morgen er vi tilbake med daglige målinger hele veien til november… Det er 64 dager igjen.

  PS: Hold av natt til 5. november… Da blir det valgvake i Oslo!

  I mellomtiden: Følg valgbloggen på Twitter og Facebook.

  2016-NYTT

  Denne helgen holdt Americans for Prosperity (stiftet av Koch-brødrene) sitt årlige seminar i Dallas, melder Politico. Senator Ted Cruz (R-Texas) og Texas-guvernør Rick Perry stod blant annet på plakaten. Cruz sparte ikke på kruttet, og mente i Curtis LeMays ånd at man burde bombe ISIS tilbake til steinalderen. Obama fikk selvfølgelig gjennomgå, men Cruz kritiserte også Indianas republikanske guvernør Mike Pence for å implementere Obamas helsereform. Pence er i likhet med Cruz en potensiell 2016-kandidat. På bakrommet, med donorer og konservative meningsbærere, ymter derimot Politico frampå om at det var nettopp Pence som gjorde suksess sammen med senator Rand Paul (R-Kentucky).

  Følg 2016-bloggen på Twitter og Facebook.

  DAGENS UTVALGTE ARTIKKEL

  «Rick Perry’s Comeback Is Headed Off at the Pass» av Margaret Carlson (Bloomberg View): Texas-guvernør Rick Perry møter stadig nye hindere i sin kamp for å gjøre comeback som presidentkandidat. LINK

  Til slutt:

  Roll Call har delt noen av 2014s humoristiske øyeblikk med de fire kongresslederne John Boehner (R-Ohio, 8.distrikt), Nancy Pelosi (D-California, 12.distrikt), Mitch McConnell (R-Kentucky) og Harry Reid (D-Nevada) LINK


  Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver morgen, fra mandag til fredag. Trykk her for å abonnere.

  Francis Rønnestad
  Francis Rønnestad
  Nord-Amerikaviter og skribent for AmerikanskPolitikk.no.

  Les også