DES MOINES, IOWA: Kongressmannen Steve King (R-Iowa, 4. distrikt) er lite imponert over mannen som er nominert som USAs nye ambassadør til Norge.

King, som besøkte Norge like før jul i fjor, søker gjenvalg sammen med de fleste av kollegaene i Representantenes hus i høst. Jeg møtte ham i Iowa for noen dager siden, og spurte selvsagt om hva han tenker om George Tsunis, mannen president Barack Obama har nominert som USAs nye ambassadør til Norge.

”Distriktet jeg representerer nå – mesteparten av det nordlige Iowa – er fullt av nordmenn, og jeg pleide å dra til Minnesota på en årlig tur kun fordi de hadde så mange nordmenn der oppe. De er verdensmestere i selvnedsettende humor,» sier han.

Så kommer han til saken.

«Med tanke på alle nordmennene i Iowa og Minnesota så skulle en tro at vi kunne ha funnet en som har vært i Norge, en som har litt norsk blod i seg, og en som forstår viktigheten av forholdet mellom landene våre,» sier King.

«Jeg tror det må ha en vært en politisk tilbakebetaling, men jeg vil ikke komme med for mye kritikk. Jeg vil ha et godt og sterkt forhold til Norge, og jeg liker virkelig hva jeg har sett der borte. En av grunnene til at jeg besøkte Norge før jul skyldtes medvinden til den konservative bevegelsen i Norge,» legger han til.

Saken fortsetter under bildet.

King er en kontroversiell skikkelse også innad i sitt eget parti, men en populær mann blant repbulikanerne i sitt eget distrikt. Foto: Are Tågvold Flaten, AmerikanskPolitikk.no.
King er en kontroversiell skikkelse også innad i sitt eget parti, men ligger godt an i gjenvalgskampanjen. Foto: Are Tågvold Flaten, AmerikanskPolitikk.no.

«Det hjelper ikke å sende en som aldri har vært der, og som ikke har tenkt så nøye gjennom forholdet mellom landene våre,» sier King, mens et par rådgivere prøver å få ham med seg til neste stopp på programmet.

«Vi kommer til å få en ny president snart, og da vil jeg ha mer påvirkning på en sak som dette. Vi får se om vi ikke får en ambassadør som liker lutefisk.”

Tror du Obama kommer til å utnevne Tsunis ved en pauseutnevnelse, nå som Senatet har tatt ferie?

«Jeg liker ikke pauseutnevnelser,» svarer King. «Og jeg mener at kandidater utnevnt ved pauseutnevnelser er ugyldige.»

Coverfoto: Are Tågvold Flaten, AmerikanskPolitikk.no.

1 kommentar

Comments are closed.