Mer

  Valgsnacks mandag 4. august

  Jeg fortsetter med den ukentlige valgsnacksen i et par uker til, siden august er feriemåneden fremfor noen i USA. Minner dessuten om at det er fire primærvalg natt til onsdag; en oversikt kommer tirsdag formiddag.

  AK-sen2, AK-ltguv: En lokalavis ser på den mulige forvirringen som kan oppstå fordi republikanerne har en Dan Sullivan som kandidat til både senatet og viseguvernørjobben. I mellomtiden kjører senator Mark Begich (D) reklamer som påstår at han stemmer sammen med delstatens republikanske senator, Lisa Murkowski, 80% av tiden. Murkowski på sin side har erklært at hun vil støtte partiets nominerte, så lenge det ikke blir advokat Joe Miller.

  AR-sen2: En lokal måling gir Tom Cotton (R) en 44-42 ledelse over senator Mark Pryor (D), mens en demokratisk måling gir Pryor ledelsen 48-46.

  AR-guv: Samme måling gir Asa Hutchinson (R) en 46-41 ledelse over Mike Ross (D).

  AR-1, AR-2, AR-4: De tre konkurranseutsatte kongressdistriktene er også målt. Rick Crawford (R) 48 vs Jackie McPherson (D) 33; French Hill (R) 44 vs Patrick Henry Hays (D) 43; Bruce Westerman (R) 48 vs James Lee Witt (D) 34.

  CT-guv: En demokratisk måling viser dødt løp, 46-46 mellom guvernør Dan Malloy (D) og utfordrer Tom Foley (R).

  FL-guv: Guvernør Rick Scott (R) leder 42-41 over Charlie Crist (D) ifølge Rasmussen.

  GA-sen2: Det konservative tidsskriftet National Review har fått tak i et internt strategidokument for Michelle Nunns (D) senatskampanje, der det bla. fremgår at Nunns tidligere nonprofitt-arbeide inkluderer pengeinnsamling for en Hamas-tilknyttet gruppe. Neppe det Nunn trengte nå som republikanerne akkurat har samlet seg rundt David Perdue som sin kandidat. Perdue leder for øvrig 49-40 i en ny måling fra Vox Populi.

  HI-guv: PPP har målt og finner at delstatssenator David Ige leder 49-39 over guvernør Neil Abercrombie i det demokratiske primærvalget. En annen måling fra Civil Beat finner Ige i tet med 51-41.

  HI-ltguv: Civil Beats måling gir viseguvernør Shan Tsutsui en 45-35 ledelse på delstatssenator Clayton Hee.

  HI-sen3: PPP målte også senatsvalget, og fant senator Brian Schatz med en 49-39 ledelse på kongresskvinne Colleen Hanabusa i det demokratiske primærvalget. Civil Beat finner Schatz med en 49-41 ledelse.

  HI-1: I det demokratiske primærvalget for å plukke en erstatter for Colleen Hanabusa, leder delstatsrepresentant Mark Takai med 30% over Donna Kim med 23% ifølge Civil Beat.

  IL-guv: Bruce Rauner (R) leder 47-33 over guvernør Pat Quinn (D) ifølge en lokal måling mens Rasmussen har Rauner med en 44-39 ledelse, En annen måling tatt opp for lærerorganisasjonene (som er sterkt mot Rauner) gir ham en 46-42 ledelse.

  IL-sen2: Samme måling gir senator Dick Durbin (D) en 53-38 ledelse over Jim Oberweis (R).

  KS-2: En intern måling for Margie Wakefield (D) viser at hun ligger under 49-42 for kongresskvinne Lynn Jenkins (R).

  KS-sen2: Det konservative senatsfondet har fått tatt opp en måling av det republikanske primærvalget i Kansas og finner senator Pat Roberts med en 41-32 ledelse på lege Milton Wolf.

  KY-sen2: Senator Mitch McConnell (R) leder 47-45 over Alison Grimes (D) ifølge SurveyUSA.

  MA-guv: Justisminister Martha Coakley leder 45-20 over finansminister Steve Grossman i det demokratiske primærvalget. I selve valget leder hun 42-32 over Charlie Baker (R).

  MI-sen2: Demokrat Gary Peters leder 45-39 på Terri Lynn Land (R) ifølge Rasmussen.

  MI-guv: Rasmussen har også målt guvernørvalget, og finner guvernør Mitch Snyder (R) med en 45-42 ledelse på Mark Schauer (D).

  MI-4: To lokale målinger viser dødt løp; hhv 35-35 og 38-38 mellom delstatssenator John Moolenaar og delstatspartikasserer Paul Mitchell i det republikanske primærvalget tirsdag.

  MI-14: En måling tatt opp for kongressmann Sandy Levin (D) av det demokratiske primærvalget viser at delstatsrepresentant Rudy Hobbs har 38%, mot 25% for tidligere kongressmann Hansen Clarke og 22% for borgermester Brenda Lawrence. Det skal legges til at Levin har støttet Hobbs.

  NE-2: Den tidligere delstatssenatoren Chip Maxwell (R) kommer allikevel ikke til å stille som uavhengig kandidat i 2014, men hinter meget sterkt om at han vil komme med en primærutfordring mot kongressmann Lee Terry (R) i 2016.

  NV-guv: Harper har målt, og finner guvernør Brian Sandoval (R) med en 56-34 ledelse på Bob Goodman (D).

  NV-sen3: Samme måling finner Sandoval med en 53-43 ledelse på senator Harry Reid (D) i et hypotetisk valg i 2016.

  NM-sen2: Senator Tom Udall (D) leder 54-33 over Allen Weh (R) ifølge Rasmussen.

  NC-sen2: Gravis finner senator Kay Hagan (D) med en 44-41 ledelse på Thom Tillis (R).

  OH-guv: Ifølge Quinnipiac leder guvernør John Kasich (R) 48-36 over Ed Fitzgerald (D).

  TN-sen2: En intern måling for senator Lamar Alexander gir ham en 53-21 ledelse over delstatsrepresentant Joe Carr i det republikanske primærvalget. En måling utført av våre venner i RRH viser imidlertid litt jevnere løp; 41-29 til Alexander.

  UT-4: Ifølge en intern måling ligger advokat Doug Owens (D) ligger under 50-41 for borgermester Mia Love (R) i det mest konservative distriktet i nasjonen som allikevel holdes av en demokrat – avtroppende kongressmann Jim Matheson.

  VA-7: Tidligere gruppeleder for republikanerne i Huset, Eric Cantor vil trekke seg fra Kongressen 18. august. Dette vil utløse et spesialvalg på samme dato som det ordinære valget, og gi overraskelsesmannen Dave Brat, som slo Cantor primærvalget i juni, et par måneder ekstra i DC.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også