TheMcDonnells

 

Tidligere Virginia-guvernør Bob McDonnell (2010-2014) ble omtalt som en potensiell visepresidentkandidat for Mitt Romney i 2012, og som en potensiell republikansk presidentkandidat i 2016. Bak kulissene, hjemme i Virginia, var imidlertid ekteskapet på hell, og en forretningsmann hadde gitt kona og familien både lån og dyre gaver. Forretningsmannen fikk det han var ute etter: Tilgang og guvernørens innflytelse.

Nå er rettssaken i gang, forretningsmannen har sikret seg immunitet, og The McDonnells risikerer mer enn 20 år i fengsel dersom de dømmes på samtlige punkter.

Forsvaret? Forholdet mellom herr og fru McDonnell var så dårlig at de ikke kunne ha sammensverget om å bytte gaver og lån mot innflytelse.

Forretningsmannen – Jonnie R. Williams Sr. – skal ha utvekslet mer enn 1200 telefonsamtaler og e-poster med Maureen McDonnell i løpet av en to-årsperiode. Advokatene beskriver forholdet som upassende. Williams skal ha gitt Virginias førstefamilie mer enn 165.000 dollar i penger og luksusgaver. Han skal ha sponset datterens bryllup, brukt 19.000 dollar på en handletur for fru McDonnell i New York, kjøpt en Rolex hun skulle gi mannen, og latt guvernøren låne Ferrarien sin.

Rettssaken ventes å vare i fem uker.

Bob McDonnells sensasjonelle fall er nesten uten sidestykke i amerikansk politikk. Men han overgår ikke tidligere senator (1999-2005), visepresidentkandidat (2004) og presidentkandidat (2004, 2008) John Edwards (D-North Carolina). Mark Halperin og John Heilemann har detaljene i klassikeren Game Change: Obama and the Clintons, McCain and Palin, and the Race of a Lifetime.

2 Kommentarer

  1. […] Tidligere Virginia-guvernør Bob McDonnell (R), som lenge ble ansett som en potensiell visepresidentkandidat for Mitt Romney i 2012, ble i går dømt til 24 måneders fengsel. Richmond Times Dispatch har detaljene. McDonnell begynner soningen 9. februar. Vi har tidligere skrevet om den utrolige McDonnell-sagaen her og her. […]