Mer

  House of Cards sesong 3: Tidligere guvernør og potensiell presidentkandidat i trekantforhold og korrupsjonsrettssak

  TheMcDonnells

   

  Tidligere Virginia-guvernør Bob McDonnell (2010-2014) ble omtalt som en potensiell visepresidentkandidat for Mitt Romney i 2012, og som en potensiell republikansk presidentkandidat i 2016. Bak kulissene, hjemme i Virginia, var imidlertid ekteskapet på hell, og en forretningsmann hadde gitt kona og familien både lån og dyre gaver. Forretningsmannen fikk det han var ute etter: Tilgang og guvernørens innflytelse.

  Nå er rettssaken i gang, forretningsmannen har sikret seg immunitet, og The McDonnells risikerer mer enn 20 år i fengsel dersom de dømmes på samtlige punkter.

  Forsvaret? Forholdet mellom herr og fru McDonnell var så dårlig at de ikke kunne ha sammensverget om å bytte gaver og lån mot innflytelse.

  Forretningsmannen – Jonnie R. Williams Sr. – skal ha utvekslet mer enn 1200 telefonsamtaler og e-poster med Maureen McDonnell i løpet av en to-årsperiode. Advokatene beskriver forholdet som upassende. Williams skal ha gitt Virginias førstefamilie mer enn 165.000 dollar i penger og luksusgaver. Han skal ha sponset datterens bryllup, brukt 19.000 dollar på en handletur for fru McDonnell i New York, kjøpt en Rolex hun skulle gi mannen, og latt guvernøren låne Ferrarien sin.

  Rettssaken ventes å vare i fem uker.

  Bob McDonnells sensasjonelle fall er nesten uten sidestykke i amerikansk politikk. Men han overgår ikke tidligere senator (1999-2005), visepresidentkandidat (2004) og presidentkandidat (2004, 2008) John Edwards (D-North Carolina). Mark Halperin og John Heilemann har detaljene i klassikeren Game Change: Obama and the Clintons, McCain and Palin, and the Race of a Lifetime.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også