Mer

  Påmeldingsfristen ute i Rhode Island

  Påmeldingsfristen gikk ut i Rhode Island i går. Den lille staten har full pakke i år, med en senator, to representanter, fem delstatsverv og hele delstatsforsamlingen på valg.

  Senator Jack Reed (D) er en av de tryggeste senatorer noe sted i landet i år. Han er svært populær i Rhode Island og det var bare i siste liten at republikanerne klarte å stille en motkandidat; tidligere delstatspartiformann Mark Zaccaria.

  Kongressmann David Cicilline (D) i RI-1 var i hardt vær i 2012, men da var motstanderen av et helt annet kaliber enn i år. Han utfordres internt av veteran Matt Fecteau. Finanskonsulent Cormick Lynch og student Stan Tran stiller for republikanerne. Trygt demokratisk.

  I RI-2 er Jim Langevin (D) også helt trygg. Kasinoarbeider Rhue Reis er eneste republikaner.

  I guvernørvalget er sittende guvernør Lincoln Chafee (D) upo­pulær, og stiller ikke til gjenvalg. Tre seriøse kandidater vil kjempe om den demokratiske nominasjonen; advokat og sønn av en tidligere senator, Clay Pell; finansminister Gina Raimondo og borgermester Angel Taveras. Taveras og til en viss grad Pell tilhører den mer tradisjonelle fløyen av demokrater, mens Raimondo er mer sentrumsorientert. I tillegg stiller entreprenør Todd Giroux.

  Republikanerne ser ut til å gå for den moderate borgermesteren Allan Fung, men han får konkurranse fra forretningsmannen Ken Block som inntil nylig ledet sitt eget moderate parti. Jeg har dette som trolig demokratisk så langt.

  Viseguvernørvervet nomineres og velges separat fra guvernøren i Rhode Island. Sittende viseguvernør Elizabeth Roberts (D) kan ikke stille igjen og for demokratene stiller borgermester Dan McKee, delstatsrepresentant Frank Ferri og administrasjonsminister Ralph Mollis. Tidligere kongressrådgiver Catherine Taylor og aktivist Kara Young stiller for republikanerne. Trolig demokratisk.

  Administrasjonsminister Ralph Mollis går som nevnt for viseguvernør. Forretningsmann Guillaume de Ramel og tidligere assisterende administrasjonsminister Nellie Gorbea stiller for demokratene. Forlegger John Carlevale stiller for republikanerne. Trygt demokratisk.

  Også finansminister Raimondo sikter høyere i 2014 og tidligere finansminister og guvernørkandidat i 2010, Frank Caprio, og investor Seth Magaziner kjemper om den demokratiske nominasjonen. Tidligere delstatsrevisor og demokrat Ernie Almonte stiller som uavhengig. Trolig demokratisk.

  Endelig har vi justisministerposten, der Peter Kilmartin (D) stiller til gjenvalg. Delstatssenator og advokat Dawson Hodgson stiller for republikanerne. Trygt demokratisk.

  Hele delstatsforsamlingen er på valg i 2014. Demokratene har meget solide flertall i begge kamre, og det kommer de til å fortsette med.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også