Mer

  Lyst til å bidra til at vi leverer Norges beste USA-dekning i høst? Bli praktikant hos AmerikanskPolitikk.no!

  Vårens praktikanter har tatt sommerferie og vi søker nye, dyktige praktikanter. Lyst til å bidra til at vi leverer Norges beste USA-dekning i høst?

  Praktikantordningen her på AmerikanskPolitikk.no ble lansert høsten 2012, med bidrag fra fire norske studenter ved American University i Washington, D.C. De fikk godkjent praktikantordningen som en del av Washington Semester ved American University, og du leser mer om erfaringene deres her.

  Ordningen har blitt videreført hvert semester siden den tid, og de 13 praktikantene som har vært innom har gjort alt fra å dekke valgkamp- og tenketank-arrangementer i USA, til å dekke nyheter og bli intervjuet i norske medier om amerikansk politikk og valgkamp.

  Det er også muligheter for å fortsette som fast bidragsyter på nettsiden etter praktikantperioden, noe Nicolai Buzatu er et eksempel på.

  Nicolai var praktikant høsten 2013 før han fortsatte som fast bidragsyter i vår. I august drar han til Washington der han blant annet skal jobbe som journalist for nettsiden.

  Noe for deg?

  Som redaktør av AmerikanskPolitikk.no har jeg store planer for nettsiden i året og årene som kommer. Institusjonen Fritt Ord har også troen, og de støtter nettsiden for tredje gang i år.

  Jeg har med meg mange flinke skribenter, og i valgåret 2014 skal vi tilby den beste norske dekningen av amerikansk politikk og valgkamp.

  Mye kommer til å handle om mellomvalget, men vi skal også dekke innen- og utenrikspolitikk på en grundigere måte enn det norske medier gjør. Vi har også en egen 2016-blogg der det publiseres mer og mer, og vi skal tilby Norges beste dekning av den lange veien til Det hvite hus.

  Dersom du er inter­es­sert i å bli en del av ampol-laget sender du en kort søknad med noen ord om hva du ønsker å bidra med, CV og en tekst­prøve til post at ampol.no. Ikke nøl med å sende eventuelle spørsmål du måtte ha om praktikantordningen.

  PS: Du kan søke på prak­ti­kant­stil­lingen selv om du ikke studerer i USA.

  Uttalelser fra tidligere praktikanter:

  «AmerikanskPolitikk.no gir deg den mest dyptpløyende norske innsikten til vår viktigste samarbeidspartner. Der norske aviser ellers bare fenges av det tabloide med USA, har #ampol bestemt seg for å favne videre og ikke være forutinntatt hva angår politisk ståsted. Selv har jeg fått gleden av å skrive den lettbeinte spalta ‘Fun Fact Fredag’ for nettsiden, hvor tøylene har vært helt frie. I tillegg er ‘Morgenkaffen’ en genial spalte å få være bidragsyter for, siden den ser amerikansk politikk fra innsiden.»

  Christoffer Gundersen, praktikant for AmerikanskPolitikk.no våren 2014.

  «For de som ønsker journalistisk erfaring anbefales det å søke praktikantstilling hos Amerikansk politikk; det er en god mulighet til å forbedre skriveferdighetene sine og jobbe med andre dyktige skribenter i en nyhetsnettside som har store ambisjoner fremover.»

  Nicolai Buzatu, praktikant for AmerikanskPolitikk.no høsten 2013.

  «Tiden som praktikant for AmerikanskPolitikk.no økte ikke bare min forståelse for amerikansk politikk; det ga meg også en mulighet til å forbedre mine skriveferdigheter, samtidig som jeg fikk opparbeidet meg journalistisk erfaring. … Mitt høydepunkt som praktikant kom mot slutten av semesteret da jeg fikk se og høre utenriksminister Hilary Clinton tale om det transatlantiske forholdet til fremmøtte hos tenketanken Brookings Institute.»

  Heidi Waage Rasmussen, praktikant for AmerikanskPolitikk.no høsten 2012.

  «I tillegg til å opparbeide seg nyttig journalistisk erfaring, får man som praktikant også være med på veldig mye unikt og spennende. Høydepunkter for meg denne høsten inkluderer å ha sett Joe Biden tale i en liten bygd i Virginia, å høre Obamas Jim Messina snakke om valgkampen, og ikke minst å få delta på det verdikonservative sirkuset kjent som Values Voter Summit. Om du er interessert i amerikansk politikk, skriving, unike og varierte erfaringer, anbefaler jeg absolutt å søke som praktikant hos AmerikanskPolitikk.no

  Vebjørn Barlaup, praktikant for AmerikanskPolitikk.no høsten 2012.

  «Når jeg i dag ser tilbake på semesteret i D.C., så er det praktikantstillingen jeg er mest fornøyd med. Det var gjennom denne jeg følte jeg lærte mest, og mine høydepunkter fra semesteret skyldes også de mulighetene denne jobben kunne tilby.»

  Magnus Bergøy, praktikant for AmerikanskPolitikk.no høsten 2012.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også