Mer

  Valgsnacks onsdag 25. juni

  Nattens primærvalg ble en seier for de etablerte kreftene i det republikanske partiet; i alle kamper med klare ideologiske retningslinjer tapte Tea Party-kandidatene. Kjapp oppsummering av de viktigste valgene; komplette resultater finnes i lenkene nedenfor:

  Colorado: Distriktsanklager Ken Buck vant den republikanske nominasjonen i CO-4, og er dermed sikret to år i Kongressen. I CO-5 fikk Doug Lambert (R) renominasjon med nød og neppe. Den republikanske guvernørnominasjonen ble vunnet med knapp margin av tidligere kongressmann Bob Beauprez.

  Florida: Suppleringsvalget i det 19. distriktet ble vunnet av republikaneren Curt Clawson.

  Maryland: Den demokratiske guvernørnominasjonen ble vunnet av viseguvernør Anthony Brown, mens den republikanske ble vunnet av tidligere delstatskabinettsekretær Larry Hogan.

  Mississippi: Senator Thad Cochrans (R) strategi med å tiltrekke seg nye (svarte?) velgere ser ut til å ha lykkes. Det er svært jevnt, men Cochran ser ut til å ha vunnet den republikanske nominasjonen med knapp margin.

  New York: I det første kongressdistriktet nominerte republikanerne delstatssenator Lee Zeldin. I NY-13 ble Charles Rangel renominert i det demokratiske primærvalget mot sterk motstand og med under 50%. I NY-21 tok tidligere Bush-rådgiver Elise Stefanik den republikanske nominasjonen. I NY-22 overvant kongressmann Richard Hanna så vidt en intern utfordring.

  Oklahoma: Kongressmann James Lankford tok, noe uventet den republikanske senatsnominasjonen allerede i første valgrunde. I det åpne OK-5 blir det en ny omgang; her gikk forretningskommissær Patrice Douglas og tidligere delstatssenator Steve Russell videre.

  Endelig har vi South Carolina, der tidligere justisminister Henry McMaster tok den republikanske viseguvernørnominasjonen.

  Ordinær valgsnacks:

  AZ-guv: Delstatssenator Al Melvin dropper ut av det republikanske primærvalget til guvernør fordi han ikke har klart å samle inn særlig med penger. Velgerne har fortsatt seks kandidater å plukke fra i august.

  FL-guv: To målinger gir guvernør Rick Scott (R) en knapp ledelse på ex-guvernør Charlie Crist (D). SurveyUSA gir Scott en 42-21 ledelse, mens handelskammeret har en annen måling som viser Scott i tet med 41-38.

  Med dette tar valgsnacks sommerferie frem til august. Jeg kommer til å poste ukentlige oppsummeringer på mandager, men det blir ingen stalltips i juli. Vi er tilbake med stalltipsene i august.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også