Mer

  Påmeldingsfristen er ute i Florida (igjen)

  Påmeldingsfristen for valg til delstatsvervene i Florida gikk ut tidligere i dag. Delstaten har fem; i tillegg er 3/4 av delstatsforsamlingen på valg. Du kan lese om kongressvalgene her.

  Forretningsmannen Rick Scott (R) ble valgt til guvernør med syltynn margin i det meget republikanske året 2010, og han har vært ganske upopulær i hele sin embetsperiode. Etter en svak start ligger han imidlertid nå ganske jevnt med sin sannsynlige motkandidat, ex-guvernør og ex-republikaner Charlie Crist. Sistnevnte anses av mange som en sleip opportunist, som er mer opptatt av posisjoner enn politikk; dog bør han slå ut tidligere delstatssenator Nan Rich i det demokratiske primærvalget.

  Jeg har tidligere skrevet at jeg ser frem til en uallminnelig skitten valgkamp her, og intet har endret det. Scott er en søkkrik drittsekk som kommer til å gjøre alt for å få Crist til å fremstå som en åleglatt snok, og Crist har gitt ham mer enn nok ammunisjon. Jeg tror fortsatt velgerne avskyr Scott litt mer, men dette er blitt svært åpent. Svakt demokratisk.

  Viseguvernøren i Florida plukkes av guvernørkandidaten og velges sammen med vedkommende.

  Finansminister Jeff Atwater (R) får motstand fra forretningsmann Will Rankin (D). Trolig republikansk.

  Justisminister Pam Bondi (R) skal også være forholdsvsis trygg mot to demokrater: Tidligere barne- og familiminister i Crist-administrasjonen, George Sheldon og gruppeleder i delstatshuset, Perry Thurston. Trolig republikansk.

  Landbrukskommissær Adam Putnam ble ansett som en stigende stjerne da han gikk ut av Kongressen for å stille til dette delstatsvervet og nevnes ofte som en guvernørkandidat i 2018. Tidligere fylkeskommissær og tapende kandidat til nominasjonen i 2010, Thad Hamilton stiller for demokratene. Trolig republikansk.

  Republikanerne har ganske solide flertall i begge kamre av delstatsforsamlingen, der hele huset og halve senatet er på valg. Ingenting tilsier at disse flertallene er truet.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også