Mer

  Påmeldingsfristen er ute i Connecticut

  Påmeldingsfristen gikk ut i Connecticut i forrige uke. Ingen senatsvalg, men fem kongressdistrikt, seks delstatsverv og hele delstatsforsamlingen skal fylles til høsten.

  Connecticut har glidd mer og mer mot venstre, i likhet med resten av New England. For få år siden hadde republikanerne faktisk et 3-2 flertall her, men nå besitter demokratene alle fem setene i Huset.

  I det første distriktet får John Larson greit gjenvalg. Vinduspusser Matthew Corey stiller for republikanerne.

  I CT-2 vil Joe Courtney vinne greit gjenvalg. For republikanerne stiller eiendomsmegler Lori Hopkins-Cavanagh.

  I CT-3 er også Rosa DeLauro trygg. For republikanerne stiller lærer Jim Brown.

  I år er muligens CT-4 det mest utsatt setet. Her stiller Jim Himes til gjenvalg, men han var farlig nær å bli slått ut i 2010, og republikanernes kandidat fra den gang, tidligere delstatssenator Dan Debicella, stiller på ny. Trolig demokratisk.

  CT-5 er et ganske jevnt sete, og Elizabeth Esty er bare inne i sin første periode. Imidlertid stiller republikanerne med Mark Greenberg, som tapte de to siste nominasjonene, og som trolig er for konservativ og for kontroversiell til å vinne. Jeg venter litt til, men holder det på trolig demokratisk inntil videre.

  Det valget det nok er mest blest om, og der republikanerne har en meget god sjanse, er guvernørvalget. Guvernør Dan Malloy (D) er ikke veldig populær, og republikanerne ser ut til å renominere Tom Foley, som bare var noen få tusen stemmer unna å vinne i 2010. Foley får intern konkurranse fra delstatssenator John McKinney.

  Guvernør Malloys sjanser til gjenvalg blir ytterlig komplisert av at en uavhengig kandidat, tidligere delstatsrepresentant Jonathan Pelto, kan komme til å trekke en del stemmer på venstresiden. Svakt demokratisk.

  I Connecticut blir viseguvernøren nominert separat fra, men valgt sammen med, guvernøren.

  Administrasjonsminister Denise Mer­rill (D) skal være nokså trygg på gjenvalg mot advokat og tapende kandidat til senatsnominasjonen i 2012, Peter Lumaj (R).

  Finansminister Denise Nappier skal også være trygg. Advokat og bystyremedlem Tim Herbst stiller for republikanerne.

  Comptrollervervet innehas av Kevin Lembo (D), som bør få greit gjenvalg. Regnskapsfører Sharon McLaughlin og veteran Angel Cadena stiller for republikanerne.

  Justisminister George Jepsen (D) skal også være trygg. Advokat Kie Westby stiller for republikanerne.

  Endelig har vi delstatsforsamlingen, der begge kamre har greie flertall for demokratene. Jeg forutser ingen store endringer her.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også