Mer

  Morgenkaffen onsdag 18. juni: Benghazi-mistenkt fanget, lederskapsvalg i Huset og Hillarys boksalg

  God morgen! Det er onsdag, og Mor­gen­kaffen er servert.

  «It’s important for us to send a message to the world that when Americans are attacked, no matter how long it takes, we will find those responsible and we will bring them to justice. That’s a message I sent the day after it happened, and regardless of how long it takes, we will find you. I want to make sure everyone around the world hears that message very clearly.»

  President Barack Obama i Pittsburgh, Pennsylvania, sitert av Washington Post, om siste utvikling i Benghazi-saken.

  #AMPOL-NYTT

  I morgen går lederskapsvalgene i Representantenes hus av stabelen. Majoritetsleder Eric Cantors tap i Virginias 7. distrikt ble fulgt av Cantors beslutning om å trekke seg fra ledervervet i slutten av juli, mens han samtidig ga sin støtte til dagens nr. 3 i Huset, majoritetswhip Kevin McCarthy (R-California, 23. distrikt). McCarthy ser altså ut til å bli Husets nye majoritetsleder, mens racet om McCarthys stilling er jevnere. Steve Scalise (R-Louisiana, 1. distrikt) ligger foreløpig best an. For mer om hva som skjer i Huset: Les Robert Costa.

  Nyheten om at USA har fått hendene på en av de mistenkte bak terrorangrepet i Benghazi, Libya den 11. september 2012, har nok en gang fått fart på debatten. Mannen — Ahmed Abu Khattala — sendes for øvrig ikke til Guantanamo, og president Obama markerte den vellykkede operasjonen slik: «We will find you

  Situasjonen i Irak er kritisk og i Washington er det duket for et møte mellom president Obama og lederne i Kongressen. Politico har mer om bakgrunen, og møtet.

  13 ulike institusjoner kjemper nå om å huse president Obamas presidentbibliotek, deriblant Columbia University of University of Chicago.

  Følg AmerikanskPolitikk.no på Twitter og Facebook.

  VALGSNACKS

  Servert av Jon Henrik Gilhuus:

  Aller først: Påmeldingsfristen er ute i Vermont.

  Minnesota: PPP finner Minnesota-guvernør Mark Dayton (D) på 47% og med 10-12% ledelse på aktuelle republikanske motstandere.

  Samme måling finner senator Al Franken (D-Minnesota) med 50-51% og 11-17% ledelse på sine republikanske motstandere.

  North Carolina: PPP har målt og finner senator Kay Hagan (D-North Carolina) med en 39-34 ledelse på republikaner Thom Tillis.

  LA-5: Forretningsmann Zach Dasher, som er slektning av gjengen bak det populære realityshowet Duck Dynasty, vil stille for republikanerne i dette distriktet, som blir ledig fordi skandaliserte Vance McAllister ikke tar gjenvalg. Delstatssenator Neil Riser, som tapte for McAllister i suppleringsvalget i fjor, vil derimot ikke stille. Distriktet er trygt republikansk.

  MI-3: En måling gir kongressmann Justin Amash en 55-35 ledelse på utfordrer Brian Ellis. Det republikanske primærvalget er 5. august.

  Følg valgbloggen på Twitter og Facebook.

  2016-NYTT

  Hillary Clintons nye memoarer — «Hard Choices» — topper Barnes & Nobles bestselgerliste i sin første uke, i følge BuzzFeed. AP rapporterer om over 100,000 solgte, deriblant en til undertegnede. «Bookstores and other retailers ordered through the first printing of Clinton’s book — which totaled 1 million copies — two weeks before it had even been published. The Barnes & Noble BookScan figures provide the first, if partial, glimpse at consumer interest. The figures, released Monday, only represent Barnes & Noble sales. They also do not include sales for e-books, made for tablets like Kindle.»

  Følg 2016-bloggen på Twitter og Facebook.

  DAGENS UTVALGTE ARTIKKEL

  «President Bush den tredje?» av Helene Megaard (AmerikanskPolitikk.no): «Sterke krefter i partiet jobber nå for at Bush skal stille i 2016. Spørsmålet er imidlertid om lillebror Bush har det som skal til for å vinne det amerikanske presidentvalget og samtidig berge GOP fra nok en ydmykelse? Og er amerikanerne klare for en tredje predident Bush?» PUBLISERES SENERE I DAG.


  Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver morgen, fra mandag til fredag. Trykk her for å abonnere.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også