Mer

  Påmeldingsfristen er ute i Vermont

  Vermont er en knøttliten delstat, og en av to som avholder delstatsvalg annethvert år. Det er ingen senatsvalg i år, men den eneste representanten, seks delstatsverv og hele delstatsforsamlingen er på valg.

  Kongressmann Peter Welch (D) er så trygg som han kan få blitt, og ingen av de tre republikanerne som stiller – politimann Mark Donka, datakonsulent Don Nolte og veteran Donald Russell – vil utgjøre noen trussel i november.

  Guvernør Peter Shumlin (D) er likedan meget trygg. Han får intern konkurranse fra forretningsmann Brooke Paige. For republikanerne stiller forretningsmann Scott Milne, pensjonist Steve Berry og den progressive aktivisten Emily Peyton.

  Viseguvernøren velges separat i Vermont, og her er republikaneren Phil Scott uten noen demokratiske konkurrenter.

  Administrasjonsminister Jim Condos, finansminister Beth Pearce, delstatsrevisor Doug Hoffer og justisminister Bill Sorrell er alle demokrater og ingen av dem har republikanske utfordrere. Vi gratulerer med gjenvalget.

  Demokratene har store flertall både i delstatssenatet og i delstatshuset, og det kommer de fortsatt til å ha etter november.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også