Mer

  Valgsnacks tirsdag 10. juni

  I natt er det første runde i South Carolina, andre runde i Arkansas og primærvalg i Maine, Nevada og Virginia. Les oversikten her!

  IA-sen2: Det er en republikansk måling, så ta det med en klype salt, men Vox Populi finner delstatssenator Jon Ernst (R) med en 49-44 ledelse på kongressmann Bruce Braley (D).

  MA-sen2: En måling fra Suffolk finner justisminister Martha Coakley (D) med en 36-39 ledelse på republikaner Charlie Baker. I primærvalget leder hun 44-12 over sin nærmeste demokratiske konkurrent, finansminister Steve Grossman.

  MS-sen2: To uker før andre omgang har utfordrer Chris McDaniel en 51-48 ledelse på senator Thad Cochran i det republikanske primærvalget ifølge Chism. En republikansk måler har racet på 52-46 til McDaniel.

  NH-2: En tredje republikaner har akkurat entret dette racet, tidligere delstatsrepresentant Jim Lawrence. Dersom han faktisk stiller vil Lawrence være den første afroamerikanske kongresskandidat i New Hampshires historie.

  OR-lokal: Et initiativ er på gang for å få Oregon til å skifte til et såkalt top-two valgsystem, slik California og Washington har. Et slikt system innebærer at de to kandidatene som får flest stemmer i primærvalget, uavhengig av parti, går videre til november.

  SD-sen2: Rasmussen har målt og finner tidligere guvernør Mike Rounds (R) med 44% mot 29% for demokrat Rick Weiland. Tidligere senator Larry Pressler, som vurderer et uavhengig kandidatur, har 18%.

  VA-7: Republikanernes gruppeleder Eric Cantor offentliggjorde en intern måling for å tilbakevise at han var i et overraskende tett primæroppgjør med professor Dave Brat. Den interne målingen gir ham en ledelse på 62-28, mens den andre hadde 40-28 (postet i valgsnacks i går). Valget er i natt.

  VT-guv: Tidligere delstatssenator Randy Brock vil allikevel ikke stille til guvernør, og dermed står republikanerne uten en seriøs kandidat to dager før påmeldingsfristen går ut.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også