Mer

  Påmeldingsfristen ute i Massachusetts

  Påmeldingsfristen gikk ut i Massachusetts for en måned siden, men listen over gyldige påmeldinger har ikke blitt offentliggjort av delstatsmyndighetene før denne uken.

  Massachusetts er en av de mest demokratiske delstatene i landet, og alle verv på valg i november besittes i dag av demokrater – senatssetet, ni kongressdistrikt og seks delstatsverv. I tillegg stiller ikke republikanerne engang kandidater i rundt halvparten av valgene på ny delstatsforsamling.

  Det gamle senatssetet til John Kerry ble erobret av kongressmann Ed Markey i et suppleringsvalg 2013, og det er nå på valg for en ordinær seksårsperiode. Republikanerne har nominert bystyremedlem Brian Herr. Trygt demokratisk.

  Republikanerne stiller ikke en gang med motkandidater til de demokratiske representantene i distrikt 1, 2, 4, 5, 7 og 8. Vi kan dermed gratulere Richard Neal, Jim McGovern, Joe Kennedy, Katherine Clark, Michael E. Capuano og Stephen Lynch med gjenvalget, selv om Clarke har en symbolsk intern konkurrent i form av lege Sheldon Schwartz.

  I MA-3 får Niki Tsongas konkurranse fra politisk ukjente Roseann Wofford. Trygt demokratisk.

  I MA 6 får derimot John Tierny kraftig motbør, både internt og eksternt. Den interne utfordringen kommer fra advokatene Marisa DeFranco og John Devine, veteran Seth Moulton og ingeniør John Gutta. Moulton har samlet inn en del penger, men Tierny kan tjene på at motstanden mot ham er såpass fragmentert.

  Den tidligere delstatssenatoren Richard Tisei stiller på nytt for republikanerne. Han kom i 2012 gruelig nær å bli den første republikaneren til å vinne i Massachusetts på 18 år, men det holdt ikke helt inn. Svakt demokratisk.

  I MA-9 får Bill Keating konkurranse fra fire republikanere: Biolog Mark Alliegro, advokatene John Chapman og Dan Shores, samt forretningsmann Vincent Cogliano. Trygt republikansk.

  Guvernør Deval Patrick tar ikke gjenvalg. På demokratisk side stiller justisminister Martha Coakley; finansminister Steve Grossman; eier av et farmasøytisk firma, Joe Avellone, tidligere helserådgiver for Obama, Don Berwick og tidligere statssekretær Juliette Kayyem. Denne listen kan bli kortet ned under delstatskonventet 13-14 juni, der man trenger 15% for å delta i primærvalget.

  På republikansk side stiller 2010-kandidat Charlie Baker, som får symbolsk motstand fra Tea Party-aktivist Mark Fisher. Investoren Jeff McCormick stiller som uavhengig, og har penger nok til å finansiere en seriøs valgkamp, men det er for tidlig å si hvor han vil hente flest stemmer. Jeg har guvernørvalget som trolig demokratisk foreløpig.

  Vise­gu­ver­nøren nomi­neres separat, men velges sammen med guver­nøren. Viseguvernør Tim Murray gikk av 2. juni for å ta en jobb for et handelskammer i delstaten. Vervet vil bli stående ubesatt frem til valget. For demokratene stiller tidligere distriktssjef i landbruksdepartementet, James Arena-DeRosa, bystyremedlem Leland Cheung, tidligere kongressrådgiver Steve Kerrigan og non-profittdirektør Mike Lake. Tidligere delstatsrepresentant Karyn Polito stiller for republikanerne.

  Admnistrasjonsminister Bill Galvin tar gjenvalg. Bystyremedlem Dave D’Arcangelo stiller for republikanerne. Trygt demokratisk.

  Finansminister Steve Grossman stiller til guvernør. For demokratene stiller delstatsrepresentant Tom Conroy, delstatssenator Barry Finegold og tidligere bystyremedlem Deb Goldberg. For republikanerne stiller teknologiansatte Mike Heffernan. Trygt republikansk.

  Delstatsrevisor Suzanne Bump tar gjenvalg. For republikanerne stiller forretningskvinne Patricia Saint Aubin. Trygt demokratisk.

  Justisminister Martha Coakley stiller til guvernør og to demokrater kjemper om å få erstatte henne; advokat Maura Healey og tidligere delstatssenator Warren Tolman. Advokat John Miller stiller for republikanerne. Trygt demokratisk.

  Endelig er begge kamrene i delstatsforsamlingen på valg. Demokratene har massive flertall i begge, og kommer til å fortsette med det.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også