Mer

  Valgsnacks onsdag 4. juni

  I natt hadde vi årets happening på primærvalgsiden. Fullstendige resultater av nominasjonene finnes i hyperlenkene nedenfor, men jeg nevner kjapt noen av de viktigste resultatene slik de foreligger kl. 7 norsk tid onsdag:

  Alabama: De to republikanerne som gikk videre fra det åpne AL-6 er delstatsrepresentant Paul DeMarco og tenketankpresident Gary Palmer. Vinneren her kan belage seg på en lang karriere i Washington.

  I California er det i skrivende stund for jevnt mellom republikanerne Tim Donnelly og Neil Kashkari til å si hvem av dem som gikk videre til guvernørvalget, sammen med sittende guvernør Jerry Brown (D). I CA-7 gikk tidligere kongressmann Doug Ose (R) videre sammen med kongressmann Ami Bera (D). I det åpne CA-11 tok delstatssenator Mark DeSaulnier (D) en overlegen seier og er storfavoritt i november. I CA-17 ser det ut til at to demokrater gikk videre; kongressmann Mike Honda (D) og tidligere Obama-rådgiver Ro Khanna. I CA-21 er det mulig å si hvem som gikk videre sammen med kongressmann David Valadao (R). I det åpne CA-25 er det også umulig å utpeke vinnerne, siden tre kandidater legger ganske jevnt; det samme gjelder de åpne distriktene CA-31 og CA-33. I CA-35 tok delstatssenator Norma Torres (D) en grei seier og er storfavoritt i november. I det åpne CA-45 fikk delstatssenator Mimi Walters (R) følge av demokrat Drew Leavens. Endelig gikk tidligere bystyremedlem Carl DeMaio (R) videre sammen med kongressmann Scott Peters (D) i CA-52.

  I Iowa ble den republikanske senatsnominasjonen vunnet greit av delstatssenator Joni Ernst, som tok over halvparten av stemmene (hun trengte 35% for å unngå at et delstatskonvent foretok nominasjonen).

  Den demokratiske nominasjonen i åpne IA-1 ble vunnet av delstatsrepresentant Pat Murphy, mens republikanerne i åpne IA-3 fordelte stemmene slik at dette valget nå blir avgjort på delstatskonventet.

  I Mississippi ser det ut til at den republikanske senatsnominasjonen endte i uavgjort, med både senator Thad Cochran og delstatssenator Chris McDaniel på 49% hver. Dette oppgjøret går dermed til andre runde. Tidligere kongressmann Travis Childers tok den demokratiske nominasjonen. Det ser ut til at republikanerne så vidt renominerte kongressmann Steven Palazzo i MS-4.

  I Montana nominerte demokratene som ventet sittende, guvernøroppnevnte senator John Walsh. I det åpne setet i Huset er det for jevnt til å utrope en vinner på republikansk side.

  I New Jerseys åpne 3. distrikt nominerte republikanerne forretningsmann Tom MacArthur, mens demokratene i åpne NJ-12 nominerte delstatsrepresentant Bonnie Coleman.

  I New Mexico vant justisminister Gary King den demokratiske guvernørnominasjonen med ca. 1/3 av stemmene.

  Endelig nominerte republikanerne i South Dakota tidligere guvernør Mike Rounds til sin senatskandidat.

  Dessuten gikk påmeldingsfristen ut i delstaten Alaska mandag.

  Vanlig valgsnacks:

  AR-sen2: Republikanske POS har målt Arkansas og finner kongressmann Tom Cotton (R) med en 45-41 ledelse på senator Mark Pryor (D).

  ID-sen2: Idahosenator Jim Risch (R) har en 54-29 ledelse på advokat Nels Mitchell (D) ifølge Rasmussen.

  NE-2: En intern måling for delstatssenator Brad Ashford (D) viser at han ligger likt med kongressmann Lee Terry (R) på 41%.

  PA-guv: En måling fra PPP gir demokraten Tom Wolfe en solid 55-30 ledelse på guvernør Tom Corbett (R).

  RI-guv: En måling av det demokratiske primærvalget viser borgermester Angelo Taveras med en 33-29 ledelse over finansminister Gina Raimondo.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også