Mer

  Måling: Jevnt i Mississippi

  mississippi

  En måling tatt opp for det amerikanske nettstedet Red Racing Horses og AmerikanskPolitikk.no viser meget jevnt løp i delstaten Mississippis republikanske primærvalg, som avholdes førstkommende tirsdag. Senator Thad Cochran, som første gang ble valgt i 1978, tar 42%, mens hovedutfordrer, delstatssenator Chris McDaniel tar 41%.

  En tredje republikaner, eiendomsmegler Thomas Carey er også med i primærvalget og tar 6%. Resten av velgerne har ikke bestemt seg.

  Det er klare forskjeller i de to kandidatenes oppslutning. Cochran scorer klart best blant kvinner (48-36), mens McDaniel tar de fleste mannlige velgerne (46-36). Videre er det også klare forskjeller i alderssammensetning; Cochran gjør det desidert best blant velgere over 65 år (49-35), mens McDaniel tar velgerne under 45 (47-25). For gruppen mellom 45 og 65 er de to nesten likt (44-40).

  Republikanere som identifiserer seg med Tea Party-bevegelsen er overveldende på McDaniels side (67-25), men disse utgjør bare 27% av velgerne.

  Med disse tallene er det god sannsynlighet (dog ikke på noen måte sikkert) for at valget går videre til andre runde. Den fullstendige undersøkelsen kan lastes ned som Word-dokument (engelsk) her: MS_Release.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også