Mer

  Valgsnacks onsdag 28. mai

  Aller først: Det var andre runde av nominasjonen i Texas i natt. Den demokratiske senatsnominasjonen ble vunnet overlegent av den libanesiskfødte tannlegen David Alameel, som imidlertid er sjanseløs mot senator John Cornyn (R) i november.

  På republikansk side ble nominasjon til TX-4 vunnet av utfordrer John Ratcliffe – dermed er 91 år gamle Ralph Hall den første sittende kongressmann til å bli vippet ut så langt i år. TX-23 ble vunnet av tidligere CIA-agent Will Hurd, mens TX-36 ble vunnet av tidligere borgermester Brian Babin. Delstatssenator Dan Patrick vant viseguvernørnominasjon meget klart over sittende viseguvernør David Dewhurst. Full oversikt over nattens primærvalg her.

  AZ-7: En intern måling for delstatsrepresentant Ruben Gallego gir ham en 38-32 ledelse på fylkesråd Mary Wilcox i det demokratiske primærvalget.

  FL-guv: SurveyUSA har målt, og finner guvernør Rick Scott (R) med en 42-40 ledelse på Charlie Crist (D).

  HI-sen2: En måling for lokalpressen gir senator Brian Schatz en 44-39 ledelse på kongresskvinne Colleen Hanabusa i det demokratiske primærvalget.

  IN-fin: Tidligere delstatsrepresentant i Illinois, Mike Boland (D) vil stille til finansministerjobben i Indiana.

  KS-sen2: Nok en potensiell utfordrer til senator Pat Roberts i det republikanske primærvalget: Delstatssenator Dennis Pyle frykter at senatoren er for moderat og har lite tilknytning til delstaten, men at den hittil eneste motstanderen, lege Milton Wolf, er for kontroversiell. Han har derfor satt ned en undersøkelseskomite for å vurdere et kandidatur.

  MI-11: En måling gir kongressmann Kerry Bentivolio en 33-21 ledelse på advokat Dave Trott i det republikanske primærvalget

  SC-sen2: En måling av det republikanske primærvalget viser at senator Lindsey Graham har 56%, og dermed god margin ned til de 50% han må ta for å unngå en ny valgomgang.

  WV-sen2: En måling viser Shelley Moore Capito (R) med en 49-38 ledelse på Natalie Tennant (D).

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også