Mer

  Andre runde i Texas

  Dagens eneste nominasjonsvalg er 2. runde i Texas. En lenke til valgsiden fra Associated Press finnes her.

  I det demokratiske primærvalget gikk tannlegen David Alameel og konspirasjonsgærningen Keisha Rogers videre. Alameel har en del egne midler å skyte inn og er klar favoritt, men republikanerne ville elske å føre valgkamp mot LaRouche-nutcasen Rogers, som bla. vil stille Barack Obama for riksrett.

  Kesha Rogers
  En gjøk som sier ‘Impeach Obama’: Kesha Rogers

  I TX-4 kan en kongressmann komme til å tape nominasjonsvalget; 91-åringen Ralph Hall (R) kom inn under 50% i første runde, og mange nasjonale grupper har reklamert for den tidligere føderale anklageren John Ratcliffe. Hall er en institusjon i sitt distrikt, men kan få en brutal skjebne i natt.

  I TX-23 kjemper tidligere kongressmann Quico Canseco og tidligere CIA-agent Will Hurd om den republikanske nominasjonen, akkurat som i 2010.

  TX-36 blir ledig, siden kongressmann Steve Stockman tapte i den republikanske senatsnominasjonen. De to republikanerne (av tolv!) som gikk videre til andre runde var tidligere borgermester Brian Babbin og forretningsmann Ben Streusand.

  Viseguvernørvervet i Texas er det mektigste av sitt slag i landet, mest fordi vedkommende nærmest har diktatorisk makt over delstatssenatet. Sittende viseguvernør David Dewhurst (R) kom på en fjern andreplass i første runde, og kommer trolig til å tape for delstatssenator Dan Patrick i nattens republikanske primærvalg. De siste ukers avsløringer om Patricks mentale helsehistorie fra 80-tallet er trolig ikke nok til å redde Dewhurst, og kan tvert imot slå tilbake på ham.

  Comptrollervervet blir ledig, og her gikk delstatssenator Glenn Hegar og delstatsrepresentant Harvey Hilderbran videre for republikanerne.

  Justisministervervet blir også åpent; her gikk delstatsrepresentant Dan Branch og delstatssenator Ken Paxton videre fra første runde for republikanerne.

  Begge partier har en andre runde i nominasjonen til ny landbruksminister. For republikanerne gikk de tidligere delstatsrepresentantene Sid Miller og Tommy Merritt videre til 2. runde.

  For demokratene gikk countrymusiker og tidligere uavhengig guvernørkandidat (i 2006) Kinky Friedman og kvegbonde Jim Hogan videre. Partiapparatet avskyr den frittalende Friedman, men Hogan har på den annen side knapt samlet inn penger.

  Endelig gikk oljeingeniør Ryan Sitton og tidligere delstatsrepresentant Wayne Christian videre til 2. runde i den republikanske nominasjonen for ny jernbanekommissær.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også