Mer

  Morgenkaffen torsdag 22. mai: Obama lover å rydde opp etter Veteran Affairs avsløringene

  God morgen! Det er torsdag, og Mor­gen­kaffen er servert.

  «Given the success that the RGA has had in the first five or six months of the leadership of me and Gov. Jindal in terms of raising money and expanding the map, I don’t think anybody is concerned whether or not me or Bobby can make the case»

  New Jersey-guverør Chris Christie (R) uttalte i går at han ønsker å fortsette som formann av Republican Governors Association (RGA) sammen med Louisiana-guvernør Bobby Jindal (R) som nestleder, i en RGA-pressekonferanse i New York City.

  #AMPOL-NYTT

  President Barack Obama uttalte onsdag at han har bedt sine topprådgivere om å komme med sin rapport innen en måned om hva som har gått galt med veteransykehusene som står anklaget for å ha trikset med ventelister og gitt utilstrekkelig helsehjelp. Obama sa at han vil vente til han får sett rapporten, men at uredelighet vil bli straffet:So if these allegations prove to be true, it is dishonorable, it is disgraceful, and I will not tolerate it, period”.

  Minoritetsleder i Representantenes hus Nancy Pelosi (D-California) har utnevnt fem demokratiske kongressmedlemmer til å bistå i Benghazi-komiteen – republikanernes initiativ til å undersøke terrorangrepet på den amerikanske ambassaden i Benghazi i 2012. Kongressmeldemmene Elijah Cummings (D-Maryland), Adam Smith (D-Washington), Adam Schiff (D-California), Linda Sanchez (D-Calififornia) og Tammy Duckworth (D-Illionois) skal delta i komiteen. Pelosi uttalte imidlertid at demokratene deltar for å kontrollere at republikanerne bedriver en rettferdig etterforskning. “The Republican approach does not prevent the unacceptable and repeated abuses by Chairman Issa in any meaningful way. That is all the more reason to participate, to be there to fight for a fair hearing and process,” sa Pelosi.

  Senatet stemte i går (52-43) om å fortsette nominasjonsprosedyren til den Obama-nominerte dommeren David Barron, til USAs føderale ankedomstol. Senator Rand Paul (R-Kentucky) gjorde imidlertid et forsøk på overbevise Senatet om å utsette godkjennelsen av Barron pga. hans synspunkter på amerikas dronepolitikk. Paul ønsket å utsette avstemningen frem til Obama offentliggjorde Barrons notater som han skrev mens han arbeidet som juridisk rådgiver i Justisdepartementet. Barrons notater skal ha vært en del av grunnlaget for USAs droneangrep på den amerikanske statsborgeren og Al-Qaida tilknyttede Anwar al-Awlaki i 2011, skriver Washington Post. ”Det finnes ingen juridisk presedens for å myrde amerikanske borgere som ikke er direkte involvert i krigshandlinger”, sa Paul.

  New York Times‘ «The Upshot» sin analyse av høstens senatsvalg gir nå demokratene en 57% sjanse til å beholde flertallet i Senatet. Du finner analysen her.

  Følg AmerikanskPolitikk.no på Twitter og Facebook.

  VALGSNACKS

  Servert av Jon Henrik Gilhuus:

  Iowa: PPP har målt det republikanske senatsprimærvalget i Iowa og finner delstatssenator Joni Ernst med 34%, mot 18% for forretningsmannen Mark Jacobs og 14% for Sam Clovis. Den demokratiske kandidaten, kongressmann Bruce Braley, leder med 6-9 prosentpoeng på de republikanske kandidatene.

  Samme PPP-måling finner Iowa-guvernør Terry Branstad (R) med en 48-40 ledelse på Jack Hatch (D).

  New York: Quinnipiac finner New York-guvernør Andrew Cuomo (D) med en solid 57-28 ledelse over fylkesråd Rob Astorino (R). Cuomo har for øvrig valgt tidligere kongresskvinne Kathy Hochul som sin nye kandidat til viseguvernørjobben.

  Wisconsin: Marquette University er ute med en måling som viser dødt løp i Wisconsins guvernørrace, 46-46 mellom Wisconsin-guvernør Scott Walker (R) og skolestyremedlem Mary Burke (D). Blant sannsynlige velgere leder imidlertid Walker 48-45.

  Følg valgbloggen på Twitter og Facebook.

  2016-NYTT

  Kongressmann og visepresidentkandidat i 2012 Paul Ryan (R-Wisconsin, 1. distrikt) ga onsdag utrykk for at han er åpen for å stille i 2016, under en fundraiser til hans gjenvalgskampanje til Huset i New York City onsdag. Ryan oppfordret ”venner og støttespillere” om å ”holde kruttet tørt” med tanke på et presidentkandidatur, melder Politico. Ryan la også til at han ikke har diskutert et potensielt kandidatur med kona enda.

  New Jersey-guvernør Chris Christies (R) lederskap av Republican Governors Association (RGA) fikk mye ros av de republikanske guvernørene Scott Walker (R-Wisconsin), Nikki Haley (R-South Carolina) og Mike Pence (R-Indiana) under en pressekonferanse i etterkant av en RGA fundraiser onsdag. De republikanske guvernørene uttrykte full tillit til at Christie vil fortsette med å gjøre en god jobb som leder i Republican Governors Association. ”I look at Chris Christie and say he’s been a great leader not only in New Jersey but he’s been an inspiration for many of us across the country,” sa Walker, en potensiell utfordrer i 2016.

  Følg 2016-bloggen på Twitter og Facebook.

  DAGENS UTVALGTE ARTIKKEL

  “Obama Vows a Forceful Response to Veteran Care Issues” av Michael Shear og Jonathan Weisman (New York Times): «President Obama on Wednesday expressed outrage about allegations of misconduct at veterans hospitals and said that people in the Department of Veterans Affairs — including Eric Shinseki, its secretary — could be punished if investigations revealed wrongdoing.» LINK


  Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver morgen, fra mandag til fredag. Trykk her for å abonnere.

  Nicolai Buzatu
  Nicolai Buzatu
  Lærer og skribent på AmerikanskPolitikk.no. Har en master i engelsk og en bachelorgrad i Nord-Amerikastudier fra Universitetet i Oslo.

  Les også