Mer

  Valgsnacks tirsdag 20. mai

  Her ligger oversikten for nattens primærvalg i seks delstater.

  CT-guv: Republikanerens kandidat fra 2010, tidligere ambassadør Tom Foley vant partiets offisielle backing på delstatskonventet i helgen. Han tok 57% av stemmene. To andre kandidater tok imidlertid nok stemmer til å gå til primærvalget automatisk; borgermester Mark Boughton og gruppelederen i delstatssenatet John McKinney. En fjerde kandidat, tidligere bystyremedlem Joe Visconti vil prøve å samle inn nok underskrifter til å komme på stemmeseddelen.

  GA-sen2: Den siste målingen fra Insider Advantage av det republikanske primærvalget finner forretningsmann David Perdue i tet med 26% og kongressmann Jack Kingston og tidligere administrasjonsminister Karen Handel på delt andreplass med 17% hver. Kongressmennene Phil Gingrey og Paul Broun har hhv 11% og 10%.

  KY-sen2: Konservative Gravis har målt det republikanske primærvalget og finner Mitch McConnell med en 48-34 ledelse over utfordrer Matt Bevin helgen før valget.

  MN-1: Den konservative republikaneren Jim Hagedorn har igjen meldt seg på til det republikanske primærvalget i Minnesotas første distrikt. Hagedorn droppet ut da distriktskonventet ga sin støtte til den mer moderate Aaron Miller, men Millers dårlige pengeinnsamling har fått ham til å ombestemme seg.

  MS-sen2: I det republikanske primærvalget har delstatssenator Chris McDaniel nå en knapp 43-39 ledelse på senator Thad Cochran. Valget finner sted om to uker.

  NH-sen2: Vox Populi har målt, og finner at senator Jeanne Shaheen (D) leder 47-35 på Scott Brown (R) og 45-34 på Bob Smith (R).

  NJ-12: En måling fra Monmouth University av det demokratiske primærvalget gir delstatssenator Linda Greenstein 25% mot 24% for delstatsrepresentant Bonnie Watson-Coleman. Deretter følger delstatsrepresentant Upendra Chivukula med 11% og forsker Andrew Zwicker med 6%.

  OR-sen2: Mer trøbbel for Monica Wehby (R): Hennes tidligere ektemann anklaget henne for trakassering da de gikk gjennom en skilsmisse i 2007. Wehby avviste anklagene den gangen. Siden alle stemmer i Oregon er poststemmer, kommer dette trolig for sent til å utgjøre noe problem i primærvalget, men det kan bli et problem i november.

  WV-sen2: Rasmussen har målt og finner kongresskvinne Shelley Moore Capito (R) med en 48-39 ledelse på administrasjonsminister Natalie Tennant (D).

  WY-guv: Partileder for demokratene i Wyoming, Pete Gosar, vil stille til guvernør. Han er bror av republikaneren Paul Gosar, som representerer Arizonas fjerde distrikt i Huset.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også