Mer

  Valgsnacks mandag 19. mai

  Aller først: Påmeldingsfristen er ute i delstaten Washington. Dernest minner jeg om morgendagens primærvalg i ikke mindre enn seks delstater; en full oversikt kommer i morgen tidlig!

  IA-sen2: Lokalavisen Des Moines Register gir sin støtte til delstatssenator Joni Ernst i det republikanske primærvalget. Denne avisen er av de få rundt om i landet som fortsatt har en viss innflytelse på sine lesere.

  KY-sen2: En måling fra Kentucky viser fortsatt jevnt løp med 43% til Alison Lundergan Grimes (D) og 42% til senator Mitch McConnell (R). Sistnevnte har en solid 55-35 ledelse i det republikanske primærvalget mot investor Matt Bevin.

  LA-5: Den republikanske forretningsmannen Harris Brown vil stille i dette setet som blir ledig til høsten, når skandaleomsuste Vance McAllister (R) takker av.

  LA-sen2: En demokratisk måling gir senator Mary Landrieu (D) hele 48% i første runde mot 29% for kongressmann Bill Cassidy (R). I andre runde tar begge 49%.

  ME-sen2: Maines uavhengige senator Angus King har gått ut med offentlig støtte til sin republikanske kollega Susan Collins i henne gjenvalgsforsøk… og samtidig gitt sin støtte til senator Jeanne Shaheen (D) i New Hampshire.

  NE-sen2: Rasmussen har Ben Sasse (R) med 51% mot Dave Domina (D) med 34%.

  NE-guv: Rasmussen har også målt guvernørvalget, der Pete Ricketts (R) leder 47-40 på Chuck Hassebrook (D).

  NY-13: Nok en fagforening støtter delstatssenator Adriano Espaillat i hans forsøk på å slå ut kongressmann Charlie Rangel i det demokratiske primærvalget.

  OK-5: En måling av det republikanske primærvalget viser tre kandidater på 11% hver og at halvparten av velgerne ennå ikke har bestemt seg…

  OR-sen2: Senatskandidat Monica Wehby (R) har fått gammelt grums brukt mot seg noen få dager før primærvalget. Hun skal ha «forfulgt» en tidligere kjæreste, og politiet ble trukket inn i affæren. Imidlertid har den tidligere kjæresten gått ut med offentlig støtte til hennes kampanje, så det er trolig ikke skjedd noen stor skade.

  PA-guv: En måling fra Muhlenberg College av det demokratiske primærvalget gir Tom Wolf 37% mot 14% for Allyson Schwartz, 9% for Rob McCord og 5% for Katie McGinty.

  TX-4: Gravis har målt distriktet forut for andre runde av det republikanske primærvalget 27. mai, og finner den 91-årige kongressmannen Ralph Hall med en 46-38 ledelse på utfordrer John Ratcliffe.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også