Mer

  Valgsnacks torsdag 15. mai

  CA-31: Demokratenes kongressvalgkomite har offentliggjort en intern måling av dette distriktet, som er demokratisk, men holdes av en republikaner som ikke tar gjenvalg. Målingen gir forretningsmann Paul Chabot (R) 23%, borgemester Pete Aguilar (D) 15%, advokat Eloise Reyes (D) og tidligere kongressmann Joe Baca (D) 13% hver, Ryan Downing (R) 7% og Danny Tillman (D) og Lesli Gooch (R) 6% hver. Demokratene frykter selvsagt at to republikanere skal gå videre, og med tanke på det som skjedde for to år siden og at valgdeltagelsen er høyere blant republikanerne i juni, kan ikke et slikt scenario utelukkes.

  NY-ltguv: Republikanernes guvernørkandidat Rob Astorino har valgt fylkessheriff Christopher Moss til sin viseguvernørkandidat.

  NC-2: Demokrat Clay Aiken ble tirsdag utropt til vinner av det demokratiske primærvalget 6. mai. Han vant knapt over nå avdøde Keith Crisco, og hadde så vidt over 40% av stemmene; grensen for en ny valgrunde i delstaten.

  OH-guv: Ifølge Quinnipiac har guvernør John Kasich (R) nå en solid 50-35 ledelse over sin demokratiske utfordrer, fylkeskommisær Ed FitzGerald.

  PA-guv: En måling fra Franklin & Marshall av det demokratiske primærvalget gir Tom Wolf 33%, Allyson Schwartz 14%, Rob McCord 9% og Katie McGinty 5%. En tilsvarende måling fra Harper gir Wolf 50%, Allyson Schwartz og Rob McCord 15% hver og Katie McGinty 5%.

  SD-sen2: En måling fra SurveyUSA viser tidligere guvernør Mike Rounds i tet med 44% foran demokrat Rick Weiland med 30% og tidligere senator Larry Pressler med 17%. Til tross for at han tidligere var republikaner tar Pressler flere stemmer fra demokratene.

  SD-guv: SurveyUSA har også målt dette valget, og finner guvernør Dennis Daugaard (R) med 57% mot 21 og 23 for de to demokratene.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også