Mer

  Condoleezza Rice om 2016: Liker både Bush og Rubio

  Foto: The World Affairs Council.
  Foto: The World Affairs Council.

  Condoleezza Rice håper at Jeb Bush stiller som presidentkandidat i 2016. Men hun har også et øye for Marco Rubio.

  Rice (59), utenriksminister under president George W. Bush fra 2005 til 2009, diskuterte potensielle republikanske presidentkandidater i et intervju med Ozy torsdag.

  ”Jeb har ikke sagt noe om hvorvidt han vil stille. Han er en venn og jeg håper helt ærlig at han gjør det,” sa Rice.

  Rice avviste imidlertid at hun ønsker å bli visepresidenten til den tidligere Florida-guvernøren. ”Det er bare ikke i mitt DNA,” sa Rice om å stille til valg på egenhånd.

  ”Vi kommer til å ha masse dyktige mennesker som vil stille til valg. Jeg tror Jeb ville vært fantastisk. Jeg tror det er flere kandidater som vurderer å stille som også ville vært enestående,” la Rice til.

  Rice hadde også mange lovord på lur om senator Marco Rubio (R-Florida).

  Rice uttalte at hun har ”stor respekt” for Rubio og at hun liker hans innvandringsstandpunkt. Rubio ledet republikanske meningsmålinger i store deler av fjoråret, men oppslutningen hans falt markant etter at han introduserte et tverrpolitisk forslag til innvandringsreform som siktet på å gi udokumenterte innvandrere en vei til statsborgerskap.

  ”Marco Rubio er en fantastisk ung stemme i partiet, med en flott bakgrunn. Han snakker varmt om den amerikanske drømmen, og han snakker varmt om hvem vi er som amerikanere,” sa Rice.

  ”En av de tingene jeg er på jakt etter er en kandidat som forstår betydningen av innvandring for dette landet og viktigheten av innvandringsreform,” fortsatte hun.

  Sistnevnte kriterium passer både Bush og Rubio, og begge har sagt at de vurderer et presidentkandidatur.

  I Pollsters gjennomsnitt av de nasjonale 2016-målingene leder Jeb Bush (12,8 %) i det svært jevne republikanske feltet. Marco Rubio (6,3 %) følger et stykke bak på en sjetteplass.

  Nicolai Buzatu
  Nicolai Buzatu
  Lærer og skribent på AmerikanskPolitikk.no. Har en master i engelsk og en bachelorgrad i Nord-Amerikastudier fra Universitetet i Oslo.

  Les også