Mer

  Ben Sasse: Ny Tea Party-yndling på vei til Washington

  Ben Sasse, med Sarah Palin og senatorene Ted Cruz (R-Texas) og Mike Lee (R-Utah) i bakgrunnen. Foto: Ben Sasse for U.S. Senate.
  Ben Sasse, med Sarah Palin og senatorene Ted Cruz (R-Texas) og Mike Lee (R-Utah) i bakgrunnen. Foto: Ben Sasse for U.S. Senate.

  Ben Sasse har vunnet det republikanske senatsprimærvalget i Nebraska og er på vei til Washington. Han er allerede en yndling blant Tea Party-republikanere.

  Trebarnsfaren Sasse (42), som ble støttet av både Sarah Palin og senator Ted Cruz (R-Texas) i primærvalgkampen, har tidligere jobbet i helsedepartementet i Bush-administrasjonen, men snakker grasrotas språk flytende og overbevisende.

  Han annonserte senatskandidaturet sitt i oktober i fjor høst etter at senator Mike Johanns (R-Nebraska) kunngjorde at han ikke kom til å søke gjenvalg for en andre periode i 2014.

  Tirsdag vant Sasse med 49,4 % av stemmene i Nebraska, med klar margin foran Sid Dinsdale (22,4 %) og Shane Osborn (21,1 %).

  Sasse er soleklar favoritt mot demokratenes Dave Domina, en advokat fra Omaha, i november.

  For å få et lite innblikk i Sasses budskap og tone er det verdt å ta en titt på noen av reklamefilmene fra primærvalgkampen (inkludert Palin, døtrene hans og en rød pickup truck):

  «Farm Bureau»

  «Nebraska Proud»

  «Corrie & Alex»

  «Nemesis»

  «The Outsider»

   

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også