Mer

  Valgsnacks onsdag 14. mai

  Aller først: Her kan du lese resultatene fra nattens valg i Nebraska og West Virginia. Kjapp oppsummering: Tidligere universitetspresident Ben Sasse vant den republikanske senatsnominasjonen i Nebraska, og er dermed på det nærmeste klar for seks år i Washington. Det er fortsatt uvisst hvem som vant den republikanske guvernørnominasjonen; da undertegnede køyet kl. 5 i natt var det meget jevnt mellom justisminister Jon Bruning og forretningsmann Pete Ricketts. Oppdatert o6.50: Bruning har erkjent nederlaget og gratulert Ricketts med seieren. I det andre kongressdistriktet i West Virginia, som blir åpent til høsten, vant tidligere Maryland-politiker Alex Mooney den republikanske nominasjonen, og er knapp favoritt mot demokraten Nick Casey.

  AK-sen2: Senator Mark Begich leder med 5-8% på sine to sterkeste republikanske utfordrere. Tidligere justisminister og direktør for delstatens naturressursråd, Dan Sullivan leder nå det republikanske primærvalget 40-26 over viseguvernør Mead Treadwell. Den kontroversielle advokaten Joe Miller, som tok nominasjonen i 2010, er helt nede på 14%.

  AK-guv: Samme måling gir guvernør Sean Parnell 37%, mot 27% for demokraten Byron Mallott og 17% for uavhengige Bill Walker.

  AK-1: Tidligere borgermester David Seaward vil stille i det republikanske primærvalget mot Don Young, som har representert staten siden 1973(!).

  AR-sen2: Kongressmann Tom Cotton, som har sett senator Mark Pryor gå forbi seg på målingene den siste måneden, er ute med en intern måling som gir ham en 42-40 ledelse.

  FL-guv: En måling for en forretningsgruppe gir demokrat Charlie Crist en syltynn 44-43 ledelse på guvernør Rick Scott (R).

  FL-13: Den uavhengige kandidaten Ed Jany, som hadde demokratenes støtte i dette vippedistriktet, trekker seg fra valget. Jany var allerede i trøbbel etter at lokalpressen anklaget ham for å ha gitt villedende opplysninger om sin utdannelse. Dermed går den nyvalgte kongressmannen David Jolly fra svakt til trygt republikansk, siden demokratene ikke stiller noen kandidater.

  GA-sen2: Tre målinger av det republikanske primærvalget kom ut tirsdag, den første fra St Leo University. David Perdue har 26%, Jack Kingston har 16%, Karen Handel har 15%, Paul Broun har 13% og Phil Gingrey 8%. Den andre er fra SurveyUSA og gir Perdue 27%, Kingston 19%, Handel 16% og Broun og Gingrey 10% hver. Den tredje er en intern måling for Handel og viser Perdue i tet med 22%, Handel med 20%, Kingston med 18%, Broun med 11% og Gingrey med 7%.

  GA-guv: SurveyUSA har også målt guvernørvalget og finner guvernør Nathan Deal med en klar ledelse i det republikanske primærvalget, samt en moderat 43-37 ledelse på demokrat Jason Carter. St Leo University har også målt, og finner Deal i tet med 38-35 over Carter.

  HI-sen3: Senator Brian Schatz (D) har en 49-34 ledelse på kongresskvinne Colleen Hanabusa i det demokratiske primærvalget, ifølge PPP, som har målt for en demokratisk gruppe som støtter Schatz.

  HI-ltguv: Delstatssenator Clayton Hee stiller i det demokratiske primærvalget mot sittende viseguvernør Shan Tsutsui, som rykket opp da daværende viseguvernør Brian Schatz ble utnevnt til Senatet.

  ID-2: Fiskalkonservative Club for Growth stoppet for noen uker siden pengestøtten til advokat Bryan Smith, som utfordrer kongressmann Mike Simpson i det republikanske primærvalget. Det tyder på at Simpson har vist seg for sterk på interne målinger.

  IA-sen2: Delstatssenator Joni Ernst får støtte fra både Handelskammeret og NRA i det republikanske primærvalget.

  MD-guv: En intern måling for den republikanske guvernørkandidaten Larry Hogan gir viseguvernør Anthony Brown (D) en 42-35 ledelse over Hogan. I det demokratiske primærvalget leder Brown med 34%, mot 20% for justisminister Doug Gansler.

  MI-13: Kongressmann John Conyers (D) fikk for mange underskrifter erklært ugyldige, og er dermed ikke på stemmeseddelen til primærvalget 5. august. Conyers kampanje sier i en pressemelding at de vil ta saken inn for domstolene.

  NV-3: Demokraten Erin Bilbray har offentliggjort en måling som viser at hun ligger bak kongressmann Joe Heck (R) 31-39.

  NC-sen2: Den nyeste målingen fra PPP viser senator Kay Hagan (D) med en knapp 38-36 ledelse på delstatsrepresentant Thom Tillis (R). Imidlertid tar libertarianer Sean Haugh hele 11%, noe som er ganske urealistisk for en tredjekandidat. Og blant Haughs velgere går 47% til Tillis og bare 27% til Hagan.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også