Mer

  Morgenkaffen torsdag 8. mai: Obama i Arkansas mens Clinton kommenterer Benghazi-panel

  God morgen! Det er torsdag, og Mor­gen­kaffen er servert.

  ”She, just knowing that her daughter Chelsea is pregnant with a baby — it’s a real baby. It’s not some disposable something, and I know that will be controversial. But those who, perhaps, they’re in this position now as a parent or a grandparent, they realize sanctity of life, how innocent, how precious it is. And of all places it should be in the womb that these babies are protected. So maybe even on a social issue like that she’ll open her eyes.”

  Tidligere Alaska-guvernør og visepresidentkandidat (2008) Sarah Palin (R).

  #AMPOL-NYTT

  Representantenes hus vedtok onsdag (231-187) at Lois Lerner, tidligere leder i seksjonen for skattefritak hos de amerikanske skattemyndighetene (IRS), skal bli holdt i ”contempt” av Kongressen. Bakgrunnen: At hun i 11 måneder har valgt å ikke komme med vitnesbyrd i den omstridte saken fra mai i fjor som viste at politisk konservative organisasjoner ble forskjellsbehandlet av IRS. Vedtaket innebærer at saken blir sendt til domstolen som avgjør om det er grunnlag for å ta rettslige skritt mot Lerner. Husets majortietsleder Eric Cantor (R-Virginia, 7. distrikt) uttalte følgende etter vedtaket: “The contempt of the U.S. House of Representatives is a serious matter, and one we take only when duly warranted. There are few government abuses more serious than using the IRS to punish American citizens for their political beliefs.”

  President Barack Obama besøkte i går Arkansas sammen med senator Mark Pryor (D-Arkansas)etter at en tornado traff delstaten forrige uke og tok livet av 15 personer og skadet mer enn 150 personer. Pryor sin senatsplass er i en sårbar situasjon i forkant av mellomvalget i november, og sammen snakket de om tragedien og møtte familiene til rammede. Pryor har tidligere fått hjelp av Bill Clinton, som er en langt mer populær mann med tanke på mellomvalget enn det Obama er.

  Tidligere utenriksminister Hillary Clinton uttalte onsdag at hun mener at det ikke er behov for en republikansk-ledet komité som skal etterforske terrorangrepet på det amerikanske konsulatet i Benghazi i Libya i 2012. Clinton vedgikk også at ikke alle i Kongressen er fornøyd med de svarene de har fått under høringsrundene, og understreker at det er Kongressen som skal ta en avgjørelse på om de vil ha en Benghazi etterforskningskomité.

  VALGSNACKS

  Servert av Jon Henrik Gilhuus:

  Påmeldingsfristen har gått ut i Massachusetts, men pga. sertifiseringsarbeidet kan det ta over en måned før vi vet hvem som faktisk stiller.

  En republikansk gruppe har leid en demokratisk måler til å ta opp en drøss målinger. Du finner samtlige her. Nedenfor har vi valgt ut et knippe av disse

  Senatsracet i Iowa: Kongressmann Bruce Braley (D) 44-40 vs delstatssenator Joni Ernst (R).

  Senatsracet i Kentucky: Administrasjonsminister Alison Lundergan Grimes (D) 45-46 vs senator Mitch McConnell (R-Kentucky).

  Senatsracet i Michigan: Kongressmann Gary Peters (R) 42-37 vs tidligere administrasjonsminister Terry Lynn Land (R).

  Senatsracet i New Hampshire: Senator Jeanne Shaheen (D-New Hampshire) 49-43 vs tidligere Massachusetts-senator Scott Brown (R).

  PPP har tatt opp en måling for demokratenes kandidat i South Dakotas senatsrace, Rick Weiland, og finner at han ligger et godt stykke bak republikanernes kandidat, tidligere guvernør Mike Rounds, med den uavhengige kandidaten, tidligere senator Larry Pressler på tredjeplass. Tallene er 38-28-15.

  2016-NYTT

  En ny CNN/ORC meningsmåling viser dødt løp mellom senator Rand Paul (R-Kentucky) og tidligere Florida-guvernør Jeb Bush som partiets favoritt i 2016. Begge får 13 % oppslutning. Paul har imidlertid falt 4 prosentpoeng, mens Bush har økt populariteten med 3 prosentpoeng siden mars. Deretter følger visepresidentkandidat i 2012 kongressmann Paul Ryan (R-Wisconsin, 1. distrikt) med 12 %. Andre potensielle kandidater følger like bak; tidligere Arkansas-guvernør Mike Huckabee (10 %), New Jersey-guvernør Chris Christie, og Texas-guvernør Rick Perry (8 %).

  Hillary Clinton får 64 % oppslutning blant demokrater og demokrat-lenende uavhengige velgere i samme måling. Dette er en nedgang på 6 prosentpoeng siden januar, da 7 av 10 demokrater støttet Clinton.

  DAGENS UTVALGTE ARTIKKEL

  ”GOP: Hillary ‘out of step’ with Dems” av Roger Simon (Politico): ”So here is the game: Is it easier to figure out who will be the 2016 Republican nominee or who will be the 2016 Democratic nominee if Hillary Clinton does not run? Think about it. Got an answer yet?” LINK


  Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver morgen, fra mandag til fredag. Trykk her for å abonnere.

  Nicolai Buzatu
  Nicolai Buzatu
  Lærer og skribent på AmerikanskPolitikk.no. Har en master i engelsk og en bachelorgrad i Nord-Amerikastudier fra Universitetet i Oslo.

  Les også