Mer

  Valgsnacks onsdag 7. mai

  Nominasjonene ble avgjort i Indiana og Ohio i natt, samt i de fleste av valgene i North Carolina. En kjapp oppsummering: Ingen overraskelser i Indiana eller Ohio, men kongressmann David Joyce i Ohios 14. distrikt tok bare 55% mot en intern motstander uten penger, så han kan være sårbar i 2016.

  I North Carolina nominerte republikanerne delstatsrepresentant Thom Tillis til sin senatskandidat, kongressmann Walter Jones i det 3. distriktet overlevde en primærvalgsutfordring, tidligere fylkeskommissær Richard Rouser tok nominasjonen i det 7. distriktet, og endelig gikk fylkesanklager Phil Berger og baptistpredikant Mark Walker videre til 2. runde i det 6. distriktet.

  På demokratisk side er det fortsatt for jevnt til å erklære en vinner mellom sanger og kjendis Clay Aiken og tidligere handelsminister Keith Crisco i det 2. distriktet, mens delstatsrepresentant Alma Adams tok nominasjonen i det 12. distriktet allerede i første runde. Hun er dermed i praksis klar for to år i Washington.

  CA-7: En demokratisk måling gir kongressmann Ami Bera (D) 47% i neste måneds primærvalg, mot 22% for Doug Ose, 17% for Igor Berman og 7% for Elizabeth Emken, alle republikanere.

  IA-sen2: Harper er ute med en ny måling av det republikanske primærvalget, som viser delstatssenator Jodi Ernst med 33% mot 22% til forretningsmann Mark Jacobs.

  KY-guv: Justisminister Jack Conway (D) vil stille til guvernørvalget i 2015 og har alt valgt seg delstatsrepresentant Sannie Overly som viseguvernør.

  ME-guv: En måling fra Maine gir demokraten Mike Michaud 37% mot 36% for guvernør Paul LePage (R). Uavhengige Eliot Cutler har 18%.

  OR-sen2: En ny måling fra det republikanske primærvalget gir kirurg Monica Wehby en 43-22 ledelse på delstatsrepresentant Jason Conger.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også