Mer

  Valgsnacks tirsdag 6. mai

  Først vil jeg minne leserne om primærvalgene som arrangeres i Indiana, North Carolina og Ohio i natt. En egen valgpost ligger her. Jeg vil anbefale de som ønsker å følge med i natt å ha særlig fokus på de demokratiske nominasjonene i IN-2, NC-2 og NC-12, og de republikanske nominasjonene i NC-3, NC-6, NC-7 og OH-14, pluss selvsagt senatsvalget i North Carolina.

  AK-sen2: Den mest sannsynlige republikanske utfordreren, Dan Sullivan, ligger to prosent bak ( 42-44) senator Mark Begich ifølge en intern måling for Sullivan. Målingen viser Sullivan i teten i det republikanske primærvalget, med 38-22 over viseguvernør Mead Treadwell.

  Huset, Senatet: Pew er ute med en ny måling, som ifølge dem selv viser et resultat som er sterkere for republikanerne enn noensinne på dette tidspunktet i et mellomvalgår. Republikanerne leder 47-43 over demokratene blant registrerte velgere.

  IA-guv: En republikansk måling viser guvernør Terry Branstad (R) med 48% mot 33% for demokraten Jack Hatch.

  NC-sen2: PPP har målt North Carolina og finner at delstatsrepresentant Thom Tillis leder det republikanske primærvalget med 40%, mot 28% for lege Greg Bannon og 15% for prest Mark Harris. Valget er i natt, og man trenger altså 40% i første runde for å unngå en ny valgrunde.

  WV-sen1, WV-guv: Senator Joe Manchin (D) vurderer å stille til guvernør igjen i 2016. Manchin var guvernør da han stilte til Senatet i 2010 for å sitte ut resten av Robert Byrds valgperiode. Det har vært en dårlig skjult hemmelighet at Manchin har mistrivdes i Senatet.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også