Mer

  Primærvalg i Indiana, North Carolina og Ohio

  I natt braker det løs med primærvalg i tre delstater.

  Mai og juni har klart flest nominasjonsvalg, så det blir en spennende tid utover. De tre som starter ballet er Indiana, North Carolina (første runde) og Ohio. North Carolina har en valgrunde nr. 2 i juli dersom ingen kandidat tar over 40% i natt. I denne posten drøfter jeg kun de vervene der et parti har flere kandidater til nominasjonen.

  Indiana

  in2-jackie-walorski
  Mange vil møte henne i november: Jackie Walorski (R-IN2)

  I IN-2 har demokratene en nominasjonsstrid mellom tidligere delstatsrepresentant i Missouri, Joe Bock, forretningsmann Dan Morrison, Douglas M. Carpenter og advokatassistent Bob Kern.

  I IN-3 får Marlin Stutzman (R) intern konkurranse fra eiendomsmegler Mark William Baringer og uføretrygdede Jim Mahoney, mens sosialarbeider Justin Kuhnle, Tommy Schrader og produksjonsleder Jim Redmond stiller for demokratene.

  I IN-4 får Todd Rokita (R) en intern utfordring fra finanskonsulent Kevin Grant. Lærer John Dale, forretningsmann Roger Day, jernbanearbeider Jeff Blaydes, veteran John Futrell og pensjonist Howard Pollchik stiller for demokratene.

  I distrikt 5 får Susan Brooks (R) intern konkurranse fra forsikringsmegler David Stockdale og Mike Campbell. For demokratene stiller ingeniør Allen Ray Davidson, lærer Shawn Dennehy og veteran David Ford.

  I distrikt 6, som er trygt republikansk, slåss de følgende demokrater om sitt partis nominasjon: Advokat Lane Siekman, pensjonist Susan Hall Heitzman og forretningskvinne Corinne Nicole Westerfield.

  I distrikt 7 får Andre Carson (D) intern konkurranse fra presten Mmoja Ajabu, Curtis Godfrey og veteran Pierre Quincy Pullins. Følgende republikanere kjemper om sitt partis nominasjon: Veteran Erin Kent Magee, teknologikonsulent Cat Ping, softwareutvikler J. D. Miniar, tilsynsfører Wayne Harmon og sykepleier Gordon Smith.

  I distrikt 8 får Larry Bucshon (R) en utfordring fra selger Andrew McNeill.

  I distrikt 9 utfordres Todd Young (R) internt av aktivist Kathy Lowe Heil og Mark Jones. Demokratene stiller med tidligere delstatsrepresentant Bill Bailey, lærer Jeffrey Miller, Billy Thomas og IT-konsulent James McClure.

  North Carolina

  I North Carolina er det først og fremst knyttet spenning til hvem republikanerne nominerer som sin senatskandidat mot senator Kay Hagan (D). Den desidert tyngste kandidaten er Speakeren i delstatshuset, Thom Tillis, men lege Greg Brannon har fått støtte fra senator Rand Paul og pastor Mark Harris fra Mike Huckabee. En håndfull mindre interessante kandidater stiller i begge partier. Her ligger spenningen i om Tillis tar over 40%.

  NC-1 holdes av G. K. Butterfield (D). Han utfordres internt av lærer Dan Whittacre. For republikanerne stiller regnskapsfører Arthur Rich og finanskonsulent Brent Schypulefski.

  NC-2 holdes av Renee Ellmers (R). Hun utfordres internt av radiovert Frank Roche. Tidligere handelsminister Keith Crisco, rådgiver Toni Morris og sanger og kjendis Clay Aiken stiller for demokratene. Her skal det bli interessant å se om Aikens kjendisstatus holder til at han beseirer Criscos mer tradisjonelle good ole’ boy-kampanje. Jeg tror Crisco seirer i natt.

  nc3-walter-jones
  Utfordres internt: Walter Jones

  I NC-3 kan vi få årets første tilfelle av en representant som avsettes av eget parti. Kongressmann Walter Jones (R) har ofte irritert partiledelsen med sin stemmegivning, og får en seriøs intern utfordring fra Irakveteran Jason Thigpen, som bla. har fått mye pengestøtte fra nasjonale grupper. Også eiendomsmegler Al Novinec stiller.

  I distrikt 5 får Virginia Foxx (R) en intern utfordring fra eienomsmegler Philip Doyle. For demokratene stiller softwareutvikler Josh Brannon, pensjonist Gardenia Henley, bonde Will Stinson og lærer Michael Holleman.

  I distrikt 6 går Howard Coble (R) av. En skokk republikanere kjemper om å erstatte ham, og favoritten er distriktsanklager Phil Berger Jr. Andre kandidater er bonde Mike Causey, advokat Kenn Kopf, bystyremedlem Zack Matheny, bankier Bruce VonCannon, forretningsmann Charlie Sutherland, baptistpredikant Mark Walker og finanskonsulentene Don Webb og Jeff Phillips. Det mest interessante her er om Berger topper 40% alt i første runde. De to som mest trolig kjemper om andreplassen er VonCannon og Matheny.

  For demokratene stiller fylkesråd Bruce Davis og advokat Laura Fjeld.

  nc7-mike-mcintyre
  Trekker seg: Mike McIntyre

  I distrikt 7 er det duket for partibytte. Den konservative demokraten Mike McIntyre takker for seg og på demokratisk side stiller fylkeskommissær Jonathan Barfield, som allerede før han annonserte sin avgang var iferd med å utfordre McIntyre fra venstre, samt bystyremedlem Walter Martin.

  Republikanerne stiller med tidligere delstatssenator David Rouzer, som tapte knepent mot McIntyre i 2012, veteran Chris Andrade og fylkeskommissær Woody White. Jeg tipper Rouzer vinner og kan forberede seg på to år i DC.

  I NC-9 får Robert Pittenger (R) en intern utfordring fra finansrådgiver Michael Steinberg.

  I NC-10 får Patrick McHenry (R) en intern utfordring fra forretningsmann Richard Lynch.

  I NC-11, som er trygt republikansk, kjemper de to demokratene pensjonist Tom Hill og forretningsmann Keith Ruehl om sitt partis nominasjon.

  NC-12 er solid demokratisk, og står for tiden tomt, siden kongressmann Mel Watt tok en jobb i Obamaadministrasjonen. Samtidig med primærvalget til det ordinære valget er det også primærvalg for et suppleringsvalg, som holdes samme dag som det ordinære valget.

  En skokk av demokrater står klare til å kjempe om nominasjonen: Delstatsrepresentant Alma Adams og Marcus Brandon, delstatssenator Malcolm Graham, advokatene George Battle og Curtis Osborne, tidligere bystyremedlem Smuggie Mitchell og tidligere borgermester Rajive Patel. Adams er eneste kvinne i gjengen, og har samlet inn desidert mest penger, men det kan bli vanskelig for henne å toppe 40% i første runde.

  For republikanerne stiller radiovert Vince Coakley og pastor Leon Threatt.

  I NC-13, et trygt republikansk sete, stiller tre demokrater : Sykepleier Brenda Cleary, klesbutikkeier Virginia Conlon og farmasøyt Ron Sanyal.

  Ohio

  I Ohios første distrikt kjemper markedsfører Jim Prues og pilot Fred Kundrata om den demokratiske nominasjonen.

  I OH-2 kjemper fire demokrater om nominasjonen; aktuar Marek Tyszkiewicz, veteran Ronny Richards, advokat John Sheil og William Smith.

  I OH-3 utfordres Joyce Beatty (D) internt av vikarlærer Selina Miller. For republikanerne stiller tidligere bystyremedlem John Adams og veteran Eric Vennon.

  I OH-6 får advokat og tidligere gruppeleder i delstatshuset, Jennifer Garrison ubetydelig konkurranse fra bonde og aktivist Greg Howard i det demokratiske primærvalget.

  Distrikt 8 besittes av Speakeren i Representantenes hus, John Boehner (R). Han får intern konkurranse fra aktivist Matthew Ashworth, datakonsulent Eric Gurr og lærer J. D. Winteregg. For demokratene stiller professor Tom Poetter og Matthew Guyette.

  I distrikt 9 kjemper tidligere borgermester Robert Horrocks og aktivist Richard May om den republikanske nominasjonen.

  I distrikt 10 stiller demokratene med to kandidater; lærer Robert Klepinger og forretningsmann Bill Conner.

  I distrikt 13 utfordres Tim Ryan (D) av lastebilsjåfør Stephen Luchansky.

  oh14-david-joyce
  Utfordres internt: David Joyce

  Distrikt 14 holdes i dag av David Joyce (R), men han får en krass intern utfordring fra den meget konservative delstatsrepresentanten Matt Lynch. Jeg tror på renominasjon, bla. fordi Lynch har samlet inn altfor lite cash.

  I distrikt 15 får Steve Stivers (R) en intern utfordring fra investor Charles Chope.

  Endelig, i OH-16, kjemper tidligere delstatsrepresentant Pete Crossland og softwareutvikler James Donenwirth om den demokratiske nominasjonen.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også