Mer

  Påmeldingsfristen er ute i Florida

  Påmeldingsfristen gikk ut i Florida lørdag. Delstaten har nå 27 kongressdistrikter på valg, og er beregnet å gå forbi New York i folketall i løpet av året (kanskje har det alt skjedd). Påmeldingsfristen til de fem delstatsvervene og 3/4 av delstatsforsamlingen går ikke ut før 20. juni.

  I FL-1 er Jeff Miller (R) helt trygg. Privatetterforsker John Krause stiller mot ham internt. For demokratene stiller forretningsmannen Jim Bryan.

  I FL-2 blir det nok betraktelig jevnere. Steve Southerland (R) tok bare 53% i 2012, og demokratene stiller med advokat Gwen Graham, som er datter av tidligere guvernør og senator Bob Graham. Svakt republikansk.

  Republikaner Ted Yoho i FL-3 slo ut en sittende kongressmann fra eget parti i 2012, og er bombesikker på gjenvalg. Han utfordres internt av advokat Jack Rush. For demokratene stiller lærer Marihelen Wheeler.

  I FL-4 er Ander Crenshaw (R) uten eksterne utfordrere, men veteran Ryman Shoaf stiller mot ham internt.

  FL-5 er et svart distrikt, som besittes av Corrinne Brown (D). For republikanerne stiller Gloreatha «Glo» Scurry-Smith, som tidligere var rådgiver for ex-viseguvernøren, og Thuy Lowe, som eier et transportfirma.

  I FL-6 utfordres Ron DeSantis (R) av universitetsansatte David Cox (D).

  FL-7 besittes av John Mica (R), som er helt trygg. Han får tre interne konkurrenter i år; eiendomsmegler Don Oehlrich, farmasøyt Kelly Shirley og veteran David Smith. Analytiker Wes Neuman stiller for demokratene.

  I FL-8 er Bill Posey (R) like så trygg. Eiendomsforvalter Gabriel Rothblatt stiller for demokratene.

  FL-9 besittes av den meget omstridte demokraten Alan Grayson. Området har en stor og økende andel latinoer, så han er sårbar for interne utfordrere; dog er neppe professor Nick Ruiz sterk nok. For republikanerne har tre kandidater meldt seg; tolk Jorge Bonilla, lobbyist Carol Platt og konsulent Peter Vivaldi.

  Dan Webster (R) i FL-10 fikk en sterk utfordrer i 2012, men i år skal han være trygg. For demokratene stiller forretningsmann Bill Ferree, veteran Michael McKenna og advokat Shayan Modarres.

  I distrikt 11 er Rich Nugent (R) klar for gjenvalg. For demokratene stiller forretningsmann Dave Koller.

  I distrikt 12 er Gus Bilirakis (R) uten motstandere, og vi gratulerer med to nye år i Huset.

  FL-13 ble vunnet av republikaneren David Jolly med liten margin og under 50% tidligere i år. Normalt skulle det tilsi at demokratene stilte med en tung kandidat i november. Imidlertid har partiet bestemt seg for å gi all støtte til veteranen Ed Jany, som stiller som uavhengig. Delstatens valglover sier at en kandidat må ha vært registrert for partiet i minst ett år, og Jany skiftet fra det republikanske partiet i oktober 2013.

  I FL-14 er Kathy Castor (D) uten konkurranse, og vi gratulerer med to nye år i Huset.

  I distrikt 15 er Dennis Ross (R) trygg. Tidligere tv-reporter Alan Cohn er eneste demokrat.

  Distrikt 16 skal være trygt for Vern Buchanan (R). For demokratene stiller tidligere fotballstjerne Henry Lawrence.

  Distrikt 17 er trygt for Tom Rooney (R). For demokratene stiller veteran Will Bronson.

  Distrikt 18 holdes av Patrick Murphy (D), som slo ut den kon­tro­ver­si­elle kongressmannen Allen West i 2012 med såvidt over 50%. Murphy skal få pro­blemer mot mer ‘nor­male’ republikanere,men det er ganske utrolig at republikanerne ikke har klart å komme opp med sterkere navn enn de som nå stiller. Kandidatene er tidligere bystyremedlem Calvin Turnquest, tidligere delstatsrepresentant Carl Domino, sykepleier Beverly Hires, softwareutvikler Brian Lara, tidligere delstatsrepresentant og senatskandidat i 2006 fra Connecticut, Alan Schlesinger og ledelseskonsulent Nick Wukoson.

  FL-19, som var et rent bikkjeslagsmål i det republikanske nominasjonsvalget i april, er nå helt rolig. Ingen interne utfordrere har meldt seg mot forretningsmann Curt Clawson, som altså også er kandidat i suppleringsvalget 24. juni. Da, som i november, vil aktivist April Freeman være eneste demokrat.

  I FL-20 er Alcee Hastings (D) trygg. Havnekommissær Jean Enright og tidligere tungvektsbokser Jameel McCline stiller mot ham internt. For republikanerne stiller landmåler Jay Bonner.

  I FL-21 er Ted Deutch (D) klar for to nye år. Vi gratulerer.

  I FL-22 klarte ikke republikanerne å stille noen tunge kandidater, og Lois Frankel (D) er trygg. For republikanerne stiller entreprenør David Wagie, kunstner Andrea McGee og Paul Spain.

  FL-23 holdes av demokratenes føderale partiformann, Debbie Wassermann-Schultz. Hun er helt trygg mot republikanernes kandidater; forretningsmann Juan Garcia og aktivist Joe Kaufman.

  I FL-24 skal Frederica Wilson (D) være trygg. Advokat Michael Etienne stiller mot henne internt. For republikanerne stiller utviklingskonsulent Dufirstson Neree.

  I distrikt 25 er Mario Diaz-Balart (R) uten motstandere, og vi gratulerer.

  I distrikt 26 tok Joe Garcia (D) setet fra en kor­rupt, skan­dale­om­sust repub­li­kaner i 2012 med knappe 54%, og kan få pro­blemer med å holde det, særlig siden han måtte gi sin egen stabssjef fyken for å ha vært innblandet i valgfusk. Borgermester Ed MacDougall, advokat Lorenzo Palomares-Starbuck, skolestyremedlem Carlos Curbelo, tidligere fylkeskommissær i Miami-Dade fylke, Joe Martinez og, utrolig nok, tidligere kongressmann David Rivera stiller for republikanerne.

  Endelig har vi FL-27, der Ileana Ros-Leh­tinen (R) er uten motstandere. Vi gratulerer.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også