Mer

  Morgenkaffen fredag 2. mai: Mer enn 8 millioner har tegnet helseforsikring mens Benghazi vender tilbake

  God morgen! Det er fredag og Mor­gen­kaffen er servert. Senere i dag publiserer vi som vanlig «Fun Fact Fredag», og det er duket for en ny runde stalltips av høstens valg. Vi starter med guvernørvalgene i dag, i morgen tar vi en gjennomgang av Senatet og på søndag venter Representantenes hus.

  «I see Hillary Clinton as an old-world model, in the sense that she’s a pro-surveillance-state, pro-war Democrat… I could see that if you had a Republican that’s a little more reluctant for war, more protective of privacy, that you could have a complete transformation, where people completely switch places»

  Senator Rand Paul (R-Kentucky), sitert av Fortune, fortsetter med 2016-posisjoneringen.

  #AMPOL-NYTT

  Nye dokumenter om terrorangrepet i Benghazi den 11. september 2012 har brakt Benghazi-saken tilbake i Washingtons søkelys. Det hvite hus har omsider frigitt e-poster de har sittet på lenge, og republikanerne lukter blod. Dokumentene beskriver samtaler innad i Obama-administrasjonen, hvor en rekke «talking points» ble laget for daværende FN-ambassadør Susan Rice som skulle snakke om Benghazi på søndagsshowene. Ifølge dokumentene ville administrasjonen legge skylden for angrepet på spontane demonstrasjoner mot en antiislamistisk YouTube video, isteden for et planlagt terrorangrep.

  Representant Darrell Issa (R-California, 49. distrikt), som er formann i Husets oversynskomité, anklager nå Obama for å villede folk om angrepet.

  Speaker of the House John Boehner (R-Ohio, 8. distrikt) skal ha bedt utenriksminister John Kerry om å vitne om Benghazi-dokumentene. “Someone needs to answer why this administration hid these documents – and tell the American people what else is being concealed,” sa Boehner i går.

  Obamas pressesekretær Jay Carney fyrte tilbake mot republikanerne og beskyldte dem for å prøve å «politisere en tragedie» foran valget i november, melder The Hill.

  Obama-administrasjonen kunngjorde torsdag at mer enn 8 millioner nå har meldt seg opp for «Obamacare». The Hill melder at nesten halvparten av disse — 3,4 millioner — meldte seg opp så sent i mars og april. Ifølge rapporten meldte over 1 million unge seg på i siste liten. Tallene blir trolig de siste fra helsereformens første runde med påmeldelser.

  Torsdag ble det sluppet en ny Pentagon-rapport som viser at antallet seksuelle overgrep i militæret steg med 50 % i 2013. Rapporten blir sett på som et bevis på at flere ofre tør å stå frem enn tidligere. Fra 2011 til 2012 var det bare en stigning på 6 % i antall rapporterte overgrep, ifølge senator Claire McCaskill (D- Missouri), som viser til fjorårets reformer som en av hovedgrunnene til oppgangen.

  VALGSNACKS

  Servert av Jon Henrik Gilhuus:

  Gravis har Florida-guvernør Rick Scott (R) med en knapp 44-43 ledelse på ex-guvernør Charlie Crist (D).

  Nok en måling fra den republikanske nominasjonskampen til Georgias senatsvalg: David Perdue 22 %, Karen Handel 21 % og Jack Kingston 17 %.

  En måling av det demokratiske nominasjonsvalget til guvernørembetet i Pennsylvania viser forretningsmann Tom Wolf i tet, med 38 %. Kongresskvinne Allyson Schwartz hadde 13 %, finansminister Rob McCord 11 % og tidligere miljøminister Katie McGinty bare 2 %.

  2016-NYTT

  En ny måling fra Quinnipac University viser til at tidligere Florida-guvernør Jeb Bush (R) leder over andre potensielle republikanske presidentkandidater i Florida. Bush ligger på 27 %, fulgt av senatorene Rand Paul (R-Kentucky) med 14 % og Marco Rubio (R-Florida) med 11 %.

  Hillary Clinton har selvsagt en mye større ledelse på demokratisk side. Hun ligger på 64 %, fulgt av visepresident Joe Biden med 11 %, og senator Elizabeth Warren (D-Massachusetts) på 6 %. I en hypotetisk match-up mot Bush vinner Clinton 49-41.

  Tidligere president George W. Bush snakket i går om lillebroren Jeb Bushs mulige 2016 kandidatur. Bush sa at han ikke har snakket med Jeb om 2016, men at den økte reisevirksomheten tyder på at han er interessrt i å stille. Bush la til at han håper at lillebroren vil stille, og at han vil bli en god president.

  DAGENS UTVALGTE ARTIKKEL

  «When Common Core becomes a punch line», Stephanie Simon (Politico): «If you’ve lost Louis C.K. and Chuck Norris, have you lost America? Both the acerbic comedian and the action-star-turned-activist have come down hard on the Common Core academic standards, which were once widely hailed as a bipartisan success story but are now drawing fire from liberals and conservatives alike.» LINK


  Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver morgen, fra mandag til fredag. Trykk her for å abonnere.

  Eivind Leiro
  Eivind Leiro
  Studerer Nord-Amerikastudier ved UiO og er praktikant for AmerikanskPolitikk.no høsten 2014.

  Les også