Mer

  Morgenkaffen onsdag 30. april: Ny bunnmåling for Obama mens demokratene har en syltynn ledelse i Huset

  God morgen! Det er onsdag, og Mor­gen­kaffen er servert.

  «I don’t think John Boehner will be Speaker this time next year. But I think it’s because, in my judgment, he’s not going to run for re-election as Speaker, but if he does, I’ll be mildly surprised if he can get the 218 votes that the Constitution requires.»

  Kongressmannen Mo Brooks (R-Alabama, 5. distrikt), her sitert av The Hill, er ingen fan av Speaker of the House John Boehner. Brooks tviler på om Boehner sitter med hammeren etter mellomvalget. Boehner sliter med intern misnøye i partigruppen etter uttalelser om innvandringsreformen.

  #AMPOL-NYTT

  President Barack Obamas approval rating har nådd et nytt bunnivå i en ny måling fra Washington Post og ABC News. Det er dårlig nytt for demokratene i november, for de som skulle være i tvil om det. Wapos rating ligger nå på 41 %, ned fra 46 % i årets tre første måneder. Obama har aldri ligget lavere i tilsvarende måling siden han tok over for George W. Bush i januar 2009. Flere detaljer: Kun 42 % gir ham tommelen opp for håndteringen av økonomien, 37 % er tilfreds med hans implementering av helsereformen, og 34 % er fornøyd med håndteringen av situasjonen i Ukraina.

  Wisconsin-guvernør Scott Walker (R) sa i går at delstatens justisminister er forberedt på å anke en føderal dommers konklusjon om at delstatens voter-ID lov tynger og forskjellsbehandler fattige og minoriteter. Walker, som anses som en potensiell 2016-kandidat, sa at hans administrasjon vil gjøre sitt for å innføre loven.

  En ny måling fra Harvard Institute of Politics tyder på at deltakelsen fra unge velgere kan komme til å bli mindre i år enn i mellomvalget i 2010. Nøkkelfunnet: 24% av amerikanere under 30 sier at de «definitivt kommer til å stemme.» Det er et fall på 10 prosentpoeng siden det samme spørsmålet ble stilt i fjor høst.

  Demokratene i Senatet forbereder en votering om å godkjenne Keystone XL-rørledningen så tidlig som i neste uke, ifølge majoritetsleder Harry Reid (D-Nevada).

  Demokratene har et dilemma i høstens mellomvalg. Sasha Issenberg forklarer i The New Republic: «There is the America that votes in presidential elections, which has helped Democrats win the popular vote in five out of the last six cycles and supports the view that Hillary Clinton can continue that streak should she run. Then there is the America that votes more regularly, casting ballots in both presidential and midterm years, which led to the Republican wave in 2010 and gives its party’s leaders reason to be so sanguine about their odds this time around. … Democrats are facing an inverse of the four-decade span in the late twentieth century when the party controlled the House of Representatives and largely dominated the Senate but suffered through three two-term Republican presidencies. The bad news for Democrats is that the imbalance could take a generation to work itself out naturally. The good news is that, thanks to a newly nuanced understanding of the voting brain, they know exactly what it will take to fix it.»

  VALGSNACKS

  Servert av Jon Henrik Gilhuus:

  Washington Posts siste måling av Representantenes hus gir demokratene en syltynn 45-44 ledelse blant registrerte velgere. Kanskje viktigere; på spørsmål om hva som er viktigst – å støtte presidenten eller å ha en republikansk kongress for å stagge ham, svarer 52% det siste, og bare 39% det første.

  En ny måling fra SurveyUSA gir ex-guvernør Charlie Crist (D) en 44-41 ledelse på Florida-guvernør Rick Scott (R).

  I Maine er det fortsatt jevnt, ifølge Rasmussen. Guvernør Paul LePage (R) og kongressmann Mike Michaud (D) har begge 40%, og uavhengige Eliot Cutler har 14%.

  En intern måling for Ben Sasse gir ham ledelsen i det republikanske senatsprimærvalget i Nebraska med 31%, mot 25% for Shane Osborn og 22% for Sid Dinsdale.

  Suffolk har målinger fra Minnesota, der guvernør Mark Dayton (D) og senator Al Franken har solide ledelser på sine respektive republikanske utfordrere.

  2016-NYTT

  Rick Santorum fortsetter med å gjøre sitt ytterste for å fremme sine egne 2016-ambisjoner. I følge TPM skal Santorum ha gjort et poeng av at president Obamas valgkampstrateger sa at de var nervøse for at den tidligere Pennsylvania-senatoren kunne ha surfet på en arbeiderklassebølge og utkonkurrert Obama i 2012 valget. Det er passende nok et av argumentene i Santorums nye bok, som selvsagt inneholder et frieri til Iowa-velgerne.

  Republikanske valgkampstrateger — som tydeligvis ikke har fått jobbtilbud fra senator Rand Paul (R-Kentucky) — mener Paul må vise større disiplin dersom han skal lykkes i 2016.

  DAGENS UTVALGTE ARTIKKEL

  «Help! I’m drowning in TV ads!», av Larry J. Sabato (Politico Magazine): «With upwards of $2.6 billion estimated to be spent on political TV spots in 2014—an increase of 10 percent or more from the last midterm election in 2010—you’d best get ready for the assault on your senses.» LINK


  Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver morgen, fra mandag til fredag. Trykk her for å abonnere.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også