Mer

  Morgenkaffen tirsdag 29. april: John Kerry i hardt vær mens kongressmann tiltales for svindel

  God morgen! Det er tirsdag, og Mor­gen­kaffen er servert.

  «We are going to fight tooth and nail until I am fully exonerated. So let me be perfectly clear I will not abandon my post or the wonderful people who entrusted me to represent them. I have their backs and I know that they have mine. I will get right back to work as I always have. With honor and distinction I will serve and then, on top of all that, I have an election to win.»

  Kongressmannen Michael Grimm (R-New York, 11. distrikt) i en pressekonferanse etter at han ble tiltalt for svindel mandag.

  #AMPOL-NYTT

  Utenriksminister John Kerry er i hardt vær etter at det har blitt rapportert om at han har uttalt at Israel risikerer å bli en apartheidstat dersom de ikke kommer frem til en avtale med Palestina under de pågående fredsforhandlingene. Det var The Daily Beast som først omtalte saken og som samtidig skrev at de har et opptak fra et lukket møte mellom Kerry og andre internasjonale toppledere om de stagnerte fredsforhandlingene i Midtøsten. Kerry nekter selv for å ha kommet med uttalelsene. Utenriksdepartementet ville verken bekrefte eller avkrefte påstandene. The American Israel Public Affairs Committee (AIPAC) gikk hardt ut mot de påståtte uttalelsene som de omtalte som “dypt problematiske”. Senator Ted Cruz (R-Texas) gikk enda lenger, og forlangte at Kerry må trekke seg som utenriksminister som følge av hendelsen.

  Senatets majoritetsleder Harry Reid (D-Nevada) gjør klar forberedelsene til en avstemning i Senatet om å øke den føderale minstelønnen fra $7,25 til $10,10 i timen. The Hill melder at avstemningen kan bli foretatt allerede på onsdag. En minstelønnsøkning er en sentral del av demokratenes mellomvalgstrategi, men republikanerne har stått samlet mot forslaget. Enkelte demokrater i tøffe mellomvalg har dessuten uttrykt usikkerhet rundt minstelønnshevingen, noe som gjør det usikkert om demokratene vil kunne sende lovforslaget videre til det republikansk-kontrollerte Huset hvor forslaget kommer til å bli nedstemt.

  Kongressmannen Michael Grimm (R-New York 11. Distrikt) ble mandag tiltalt for svindel i forbindelse med etterforskningen av en restaurant han var medeier i før han ble valgt til Kongressen i 2010. Grimm ble tiltalt for en rekke lovbrudd inkludert å ansette og underbetale udokumenterte innvandrere, helseforsikringsvindel og skatteunndragelse. Anklagene har en strafferamme på 20 år, men Grimm fremholdt sin uskyld i en pressekonferanse mandag, etter at han ble løslatt til en kausjon på $400,000. Grimm mener han blir utsatt for en politisk heksejakt, og gjorde det klart at han ikke kommer til å forlate sin post i Kongressen. Grimm står ovenfor et svært tøft mellomvalg, og mange kommentatorer spekulerer selvsagt i om dette er spikeren i kisten for Grimms politiske karriere.

  Mens VG og Dagbladet skriver om kontroversielle vanntortur-kommentarer fra Sarah Palin gjentar Washington Posts Robert Costa at Palin har mye mindre innflytelse i dag enn for noen år siden: «Four years after using her unique position to propel a number of conservatives — many previously unknown and not favored by party leaders — in the tea party wave of 2010, Palin is today a diminished figure in the Republican Party. Even as she travels to Iowa and elsewhere to bolster her handpicked candidates, her influence in these midterm elections has been eclipsed by a new class of stars and her circle has narrowed, with a handful of aides guiding her and a few allies in Washington beyond a group of backbench troublemakers in Congress.»

  VALGSNACKS

  Servert av Jon Henrik Gilhuus:

  Aller først: Påmeldingsfristen er ute i Colorado.

  Kongressmann Vance McAllister (R-Louisiana, 5. distrikt) vil ikke stille til gjenvalg i høst. McAllister ble før påske filmet mens han kysset en valgmedarbeider.

  Republikanske Magellan har målt en drøss valg:

  Alaska: Senator Mark Begich (D-Alaska) vs tidligere justisminister Dan Sullivan (R): 41-46.

  Arkansas: Senator Mark Pryor (D-Arkansas) vs kongressmann Tom Cotton (R): 43-46.

  Colorado: Senator Mark Udall (D-Colorado) vs kongressmann Cory Gardner (R): 45-42.

  Iowa (Senatsracet): Kongressmann Bruce Braley (D) vs forretningsmann Mark Jacobs (R): 40-41.

  Louisiana: Senator Mary Landrieu (D-Louisiana) vs kongressmann Bill Cassidy (R): 42-44.

  Michigan (Senatsracet): Kongressmann Gary Peters (D) vs tidligere administrasjonsminister Terry Lynn Land (R): 46-41.

  North Carolina: Senator Kay Hagan (D-North Carolina) vs delstatsrepresentant Thom Tillis (R): 43-43.

  Colorado-guvernør John Hickenlooper (D) vs tidligere kongressmannBob Beauprez (R): 50-35.

  Ex-guvernør Charlie Crist (D) vs Florida-guvernør Rick Scott (R): 43-45.

  Tidligere kongressmann Mark Schauer (D) vs Michigan-guvernør Mitch Snyder (R): 42-45.

  Fylkeskommissær Ed FitzGerald (D) vs Ohio-guvernør John Kasich(R): 41-47.

  Forretningskvinne Mary Burke (D) vs Wisconsin-guvernør Scott Walker(R): 47-47.

  2016-NYTT

  Tidligere Arkansas-guvernør Mike Huckabee (R), representant Paul Ryan (R-Wisconsin, 1. distrikt) og tidligere Florida-guvernør Jeb Bush (R) ligger svært jevnt i en måling av potensielle republikanske presidentkandidater i Iowa. Huckabee får 20 %, Ryan 19 %, mens Bush får 18 %. Lenger ned på lista følger senatorene Ted Cruz (R-Texas) og Marco Rubio (R-Florida) på 9 % hver, senator Rand Paul (R-Kentucky) med 8 %, New Jersey-guvernør Chris Christie (R) med 7 %, og Wisconsin-guvernør Scott Walker med 6 % oppslutning.

  Senator Rand Paul (R-Kentucky) melder at han vil introdusere et lovforslag som vil kutte all bistanden til Palestinske myndigheter dersom de ikke offentlig anerkjenner Israels rett til å eksistere. Det lukter 2016-posisjonering av dette, hr. Paul.

  DAGENS UTVALGTE ARTIKKEL

  “Wall Street Republicans’ dark secret: Hillary Clinton 2016”, av Ben White og Maggie Haberman (Politico): «The biggest parlor game on Wall Street and in corporate boardrooms these days is guessing whether former Florida Gov. Jeb Bush will run for president and save the GOP’s old establishment base from its rising populist wing.» LINK


  Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver morgen, fra mandag til fredag. Trykk her for å abonnere.

  Nicolai Buzatu
  Nicolai Buzatu
  Lærer og skribent på AmerikanskPolitikk.no. Har en master i engelsk og en bachelorgrad i Nord-Amerikastudier fra Universitetet i Oslo.

  Les også