Mer

  Morgenkaffen mandag 28. april: Lys i immigrasjonstunnelen mens Hillary snakker om sin religiøse tro

  God morgen! Det er mandag, og Mor­gen­kaffen er servert. Har du registrert deg i forumet vårt enda?

  «When ignorant folks want to advertise their ignorance, you don’t really have to do anything, you just let them talk»

  President Barack Obama kommenterte i helgen Los Angeles Clippers’ eier Donald Sterlings rasistiske uttalelser.

  #AMPOL-NYTT

  Det republikanske lederskapet presser på for å få til et kompromiss på immigrasjonsspørsmålet før mellomvalget. Sist uke ertet Speaker of the House John Boehner (R-Ohio, 8. distrikt) sine kolleger for deres motvilje mot å gjøre noe seriøst på feltet. Samtidig spådde Cathy McMorris-Rodgers (R-Washington, 7. distrikt), formelt nr. fire blant Husets republikanere, et immigrasjonsforslag fra Huset innen august, skriver The Hill. Boehner har brukt lang tid på å sondere terrenget, men ser nå ut til å sette inn støtet. Men som han selv har sagt: «A leader without followers is simply a man taking a walk.»

  Senator Elizabeth Warren (D-Massachusetts) er ute med bok, og gjestet i den anledning ABCs This Week i går. Hun roste Obama-administrasjonen for å ha grunnlagt et forbrukerombud rettet mot kredittkortsektoren. Hun nektet å kritisere Hillary Clinton, men la heller ikke skjul på at hun nok har et mer anstrengt forhold til finanssektoren enn Hillary. Hennes hovedprosjekt nå er å få i land en oppdatert Glass-Steagal lov som kan regulere finanssektoren bedre. Her samarbeider hun blant annet med senator John McCain (R-Arizona). Hun benektet på det sterkeste at hun stiller som presidentkandidat i 2016. Som en kuriositet ble det nevnt at hun var en registrert republikaner i årene 1991-96, der hun hadde et håp om at partiet ville gjenoppta sin tradisjonelle konservative holdning til «big business.»

  Washington Post skriver at Tea-Party PACene (Political Action Committee) gir svært lite penger til kampanjer. Tea Party Express og Tea Party Patriots har brukt ca. 3 prosent av sine innsamlede midler i primærvalgsesongen. Senate Conservatives Action Fund skiller seg ut med hele 40 prosent brukt. Gruppene forsvarer seg med at de i stedet bruker penger på kursing av aktivister, men uten pengestøtte til utfordrere i primærvalgene kan Tea Party PACene se sin innflytelse bli redusert i framtida.

  Tankene går til president Andrew Jackson (D) og hans hat mot føderale banker når representant Paul Ryan (R-Wisconsin, 1. distrikt) mobiliserer mot den 80 år gamle Amerikanske Eksport-Import banken. Banken gir lån til utenlandske kjøpere av amerikansk industri, og er viktig for store selskaper som Boeing og Caterpillar. Men mange hevder at banken bidrar til en lukket kapitalisme som favoriserer nettopp de store selskapene. Spesielt Tea Party-folk er svært skeptiske til kunstige skjevheter i markedet som favoriserer storkapitalen. Forsvarere av banken sier på sin side at den er viktig for å skape amerikanske arbeidsplasser, innebærer lite risiko fordi lånene har sikkerhet i de varene som blir eksportert, og at banken faktisk går 1.5 milliarder dollar i overskudd.

  VALGSNACKS

  Fredag kveld sprakk nyheten om at kongressmann Mike Grimm (R-New York, 11. distrikt) var satt under tiltale for økonomiske misligheter knyttet til valgkamplovgivningen. Jeg tror han blir «overtalt» til å trekke seg om ikke lenge, slik at lokalpartiet kan nominere en ny kandidat. Inntil videre endrer jeg vurdering fra trolig til svakt republikansk.

  En måling fra California gir guvernør Jerry Brown 46% mot 18% for den sterkeste republikaneren, delstatsrepresentant Tim Donnelly.

  Mason-Dixon finner jevnt løp mellom Charlie Crist (D) og Florida-guvernør Rick Scott (R); 42-42.

  Konservative Gravis finner senator Mitch McConnell (R) med en 43-36 ledelse på Alison Grimes (D). I primærvalget leder han 51-34 på Matt Bevin.

  Nominasjonene til november for delstaten Utah ble ferdigstilt allerede på delstatskonventene på lørdag; det blir således ikke noe primærvalg i juni. Jeg vurderer alle verv som trygt republikanske.

  Den republikanske nominasjonen til å erstatte kongressmann Frank Wolf (R-Virginia, 10. distrikt) i Virginia ble vunnet av delstatsrepresentant Barbara Comstock. Demokratenes kandidat er fylkesråd John Foust.

  Du finner mer av dagens valgsnacks her.

  2016-NYTT

  Hillary Clinton tilhengere gjør sitt ytterste for å sikre et halleluja fra religiøse velgere med FaithVotersForHillary.com. Her kan man ifølge banneret lese om tro, verdier, frihet, fred og Hillary. Hillary holdt i helgen en tale for omlag 7000 kvinnelige metodister, hennes eget trossamfunn, der hun priste fokuset på det sosiale evangelium og viktigheten av tro i sitt eget liv.

  Senator Rand Paul (R-Kentucky) vant ikke overraskende en republikansk straw-poll i Maine i helgen, melder The Hill. Farens hans Ron Paul gjorde det svært godt i Maine i 2012-nominasjonskampen. Nummer to ble senator Ted Cruz (R-Texas) og nummer tre ble Wisconsin-guvernør Scott Walker (R)

  Indiana-guvernør Mike Pence (R) vil ikke utelukke at han kommer til å stille som presidentkandidat i 2016. Med mange år i Kongressen og som populær guvernør har Pence tyngden mange i det republikanske feltet mangler. Samtidig er han populær blant de (sosial) konservative, og kan posisjonere seg som seig utfordrer for Jeb Bush og Chris Christie. Pence vurderte også et kandidatur i 2012, men valgte heller å stille som guvernør hjemme i Indiana.

  Tidligere Pennsylvania-senator Rick Santorum (R), som ikke legger skjul på at han planlegger å stille som presidentkandidat på nytt i 2016, er ute med ny bok. Politico har bladd igjennom «Blue Collar Conservatives: Recommitting to an America That Works», og gir oss hovedpunktene.

  DAGENS UTVALGTE ARTIKLER

  «Verdens Mektigste By: Nettaggressivitet», av Carl Straumsheim (AmerikanskPolitikk.no): «Verdens Mektigste By har landets raskeste internett, ifølge en ny undersøkelse. Er det derfor ingen gidder å forsvare det?» LINK

  «Året er 2007 og ingen bryr seg om Bill Richardson», av Are Tågvold Flaten (AmerikanskPolitikk.no): «Året er 2007, alle snakker om Hillary Clinton, Barack Obama og John Edwards, og Bill Richardson sliter med å få oppmerksomhet. Løsningen: «Job Interview»-reklamen.» LINK


  Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver morgen, fra mandag til fredag. Trykk her for å abonnere.

  Francis Rønnestad
  Francis Rønnestad
  Nord-Amerikaviter og skribent for AmerikanskPolitikk.no.

  Les også