Mer

  Morgenkaffen fredag 25. april: Nye våpenlover i Georgia mens republikanere fordømmer tidligere «helt»

  God morgen! Det er fredag, og Mor­gen­kaffen er servert. «Fun Fact Fredag» vender tilbake rundt lunsjtider!

  «There’s always the possibility Russia tomorrow or the next day reverses course and takes a different approach … it wouldn’t require a radical shift…So far the evidence doesn’t make me hopeful»

  President Barack Obama truet i går med ytterlige sanksjoner mot Russland dersom russiske myndigheter ikke etterlever avtalen som ble inngått av landenes utenriksministre i Geneve nylig.

  #AMPOL-NYTT

  En ny lov i delstaten Georgia gjør det lovlig for de med våpenlisens å bære våpen i tidligere forbudte lokaler som kirker, barer og offentlige bygninger dersom visse krav er oppfylt. Georgia-guvernør Nathan Deal (R) signerte loven som utvider bærerettighetene til våpeneire onsdag. «This law gives added protections to those who have played by the rules – and who can protect themselves and others from those who don’t play by the rules,» sa Deal i en uttalelse. Våpeneire må oppfylle flere krav for å få lov til å bære våpen i de nylig godkjente områdene, og tanken er at tiltaket vil lede til økt sikkerhet. Kirker og barer som ikke ønsker våpen i sine lokaler kan henge opp skilt for å informere om dette.

  Flere republikanere måtte torsdag ta avstand fra Nevada-rancheren Cliven Bundy, som har vært frontfiguren i en kamp mot de føderale myndighetene, etter han kom med en rekke rasistiske kommentarer. Bundy har tidligere vunnet en lang kamp mot de føderale myndighetene over retten til å la gårdsdyr beite på offentlig land. Mange kjente republikanere, slik som senatorene Rand Paul (R-Kentucky) og Dean Heller (R-Nevada), har tidligere stilt seg bak Bundy, og støttet hans kamp mot myndighetene. Kommentarene som satte republikaerene i kok skal ha kommet da Bundy talte til en folkemengde nylih. «I want to tell you one more thing I know about the Negro…They abort their young children, they put their young men in jail, because they never learned how to pick cotton. And I’ve often wondered, are they better off as slaves, picking cotton and having a family life and doing things, or are they better off under government subsidy?» CNN spekulerer i at demokratene vil trekke frem republikanere som støttet Bundy i kommende valgkamper, men de har selv vært raske til å fordømme uttalelsen. «Bundy revealed himself to be a hateful racist. But by denigrating people who work hard and play by the rules while he mooches off public land he also revealed himself to be a hypocrite.» skal majoritetsleder i Senatet Harry Reid (R-Nevada) ha sagt.

  Nye abortrestriksjoner ble torsdag iverksatt i Mississippi. Grensen mellom settes nå ved 20 uker. Mississippi stiller seg med dette side om side med andre mer konservative stater som har vedtatt like abortrestriksjoner. Etter å ha signert lov skal Mississippi-guvernør Phil Bryant (R) ha uttalt følgende: «Today is an important day for protecting the unborn and the health and safety of women in Mississippi.» Det finnes visse unntak for loven, som for eksempel hvis morens liv står i fare, eller dersom det skulle finnes alvorlige feil med fosteret.

  VALGSNACKS

  Aller først: Påmeldingsfristen er ute i New York.

  Quinnipiac finner senator Mark Udall (D-Colorado) med en syltynn 45-44 ledelse på kongressmann Cory Gardner (R).

  Ex-guvernør Charlie Crist (D) leder 45-39 over nåværende Florida-guvernør Rick Scott (R) ifølge Rasmussen.

  En organisasjon som støtter universitetspresident Ben Sasse har målt det republikanske senatsprimærvalget i Nebraska og finner dødt løp mellom Sasse og tidligere finansminister Shane Osborn, med 31% hver.

  2016-NYTT

  JFK-datter og Japan-ambasadør Caroline Kennedy har sagt til ABC News at hun ville støtte Hillary Clinton dersom hun stiller til valg i 2016, melder Washington Post. Det var stor ståhei da Kennedy støttet Obama mot Clinton i 2008, og som medlem av Kennedyfamilien bærer støtteerklæringen fortsatt en del vekt.

  Senator Rand Paul (R-Kentucky) slår Hillary Clinton i Colorado i en hypotetisk 2016-matchup ifølge en ny meningsmåling fra Quinnipac University. Ifølge målingen ville 48 % av folk i Colorado stemt på Paul, og 43 % på Clinton dersom valget var i dag. Paul slår også New Jersey-guvernør Chris Christie (R), tidligere Arkansas-guvernør Mike Huckabee (R) og tidligere Florida-guvernør Jeb Bush (R-) betydelig i målingen.

  DAGENS UTVALGTE ARTIKKEL

  «The left’s secret club plans for 2014, 2016», av Kenneth P. Vogel (Politico): «Some of the country’s biggest Democratic donors — including Tom Steyer and Jonathan Soros — are huddling behind closed doors next week in Chicago with union bigwigs and progressive superstars like Bill de Blasio to plan how to pull their party — and the country — to the left.» LINK


  Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver morgen, fra mandag til fredag. Trykk her for å abonnere.

  Eivind Leiro
  Eivind Leiro
  Studerer Nord-Amerikastudier ved UiO og er praktikant for AmerikanskPolitikk.no høsten 2014.

  Les også