Mer

  Primærvalg i FL-19

  Florida_US_Congressional_District_19_(since_2013)_tifI natt avholdes det primærvalg for Floridas 19. kongressdistrikt. Setet ble ledig da den nyvalgte kongressmannen Trey Radel (R) ble arrestert for kokainbesittelse og måtte gå av i januar.

  Et suppleringsvalg blir avholdt 24. juni, med primærvalg i dag, tirsdag 22. april. Siden distriktet er så sterkt republikansk, er all spenning knyttet til deres nominasjon (du kan følge opptellingen her).

  For republikanerne stiller tidligere delstatsrepresentant Paige Kreegel (som kom på tredjeplass i 2012), delstatssenator Lizbeth Benacquisto, forretningsmann Curt Clawson og aktivist Michael Dreikorn. Valgkampen har vært skitten, og selv om det er blitt slengt dritt i alle retninger virker det som at de tre andre har fått en felles fiende i Clawson.

  Det er utført to målinger; den ene av St Pete Polls og den andre av WINK News (utført av PPP). Begge ble sluppet før helgen. Den første viste 30% for Clawson, 26% for Benacquisto og 21% for Kreegel. Dreikorn lå sist med 11%. Den andre ga også Clawson ledelsen, med 38% mot 19% for Benacquisto, 18% for Dreikorn og 17% for Kreegel.

  Clawson leder også i pengeinnsamling; dog skal det nevnes at han har spyttet inn betydelig med egne midler. Så langt har Clawson brukt mer enn dobbelt så mye som de tre andre til sammen.

  Aktivist April Freeman er eneste demokrat, så her er det ikke noe primærvalg. Distriktet er som nevnt tungt republikansk (R+12), så det skal et lite mirakel til for at demokratene skal bli konkurransedyktige her.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også