Mer

  AmerikanskPolitikk.no 2.0

  ObamaiPad

  Velkommen til den nye og oppdaterte versjonen av AmerikanskPolitikk.no!

  Det har gått tre og et halvt år siden jeg skrev det første innlegget her på nettsiden. Den gang beskrev jeg formålet med AmerikanskPolitikk.no som å tilby gjennomtenkt og balansert lesestoff for nordmenn som interesserer seg for amerikansk politikk. Det skal vi fortsette med.

  Vi skal skille oss ut i positiv forstand fra medier som har en tendens til å overse og forenkle nyanser og realiteter når amerikansk politikk omtales på norsk. Her er misvisende overskrifter, misforståelser, forenklinger og en ukritisk gjengivelse av det et knippe kilder måtte ha å melde et trist gjennomgangstema. Det finnes selvsagt hederlige unntak, men det er en klar tendens til at norske medier ikke tar amerikansk politikk på alvor med mindre det er en måned til neste presidentvalg. Det gjenspeiles i frilansinntektene for de av oss som skriver om amerikansk politikk.

  Her på AmerikanskPolitikk.no skal vi fylle tomrommet, uavhengig av om det er valgår eller ikke. Vi skal ikke bare by på relevante analyser og kommentarer fra folk som har peiling. Vi skal også tilby en fyldig nyhetsoppdatering om amerikansk politikk og valgkamp hver eneste morgen, fra mandag til fredag. ”Morgenkaffen” har allerede lesere i et knippe redaksjoner, departement og ambassader, og jeg håper også du vil vurdere et abonnement. Det er tross alt gratis.

  Jeg kunne brukt mange avsnitt på å skrive om hva som er nytt på nettsiden, men det finner du fort ut, enten du sitter ved datamaskinen eller leser dette på nettbrett eller mobil.

  Jeg kan isteden runde av denne lille velkomsten med å be deg ta turen til forsiden, der jeg tror du vil finne et knippe interessante saker. Etter å ha lest disse kan du klikke deg litt rundt, følge oss på sosiale medier og abonnére på Morgenkaffen. Hvis du i tillegg tipser en venn eller to om nettsiden, så hadde vi satt stor pris på det.

  Uansett: Velkommen skal du være!

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også