Mer

  Valgsnacks mandag 21. april

  VELKOMMEN TILBAKE ETTER OVER TO UKER!

  Aller først – påmeldingsfristen er ute i North Dakota og Oklahoma.

  AR-guv: En måling fra Arkansas gir demokrat Mike Ross en hårfin 44-43 ledelse over republikaner Asa Hutchinson. En annen måling gir Ross en større ledelse; 46-39.

  AR-sen2: Samme måling gir senator Mark Pryor (D) en 46-43 ledelse på kongressmann Tom Cotton (R). Den andre målingen gir Pryor hele ti prosents ledelse; 48-38. En tredje måling gir Pryor en knapp 48-45 ledelse. Konservative Harper har imidlertid de to likt, med 39% hver.

  CA-guv: Guvernør Jerry Brown (D) ligger milevidt foran sin nærmeste konkurrent, delstatsrepresentant Tim Donnelly (R) 57-17.

  CO-sen: Harper har målt, og finner senator Mark Udall (D) med en 45-43 ledelse på kongressmann Cory Gardner (R).

  DE-guv, DE-ag: Justisminister Beau Biden (sønn av visepresidenten), vil ikke ta gjenvalg i november, men i stedet søke den demokratiske guvernørnominasjonen i 2016.

  FL-guv: En måling fra Florida gir guvernør Rick Scott (R) en syltynn ledelse på sin demokratiske utfordrer, Charlie Crist. Blant registrerte velgere leder Scott 45-44, men ledelsen hopper opp til 49-42 blant de som mest sannsynlig vil stemme i november. På den annen side viser den siste målingen til PPP en økt ledelse for Crist; 49-42 (mot 43-41 i januar). SurveyUSA gir Scott en 46-41 ledelse.

  FL-13: En måling finner at distriktets nybakte kongressmann, David Jolly (R) leder 48-46 over sin opponent fra februar, Alex Sink (D). Sink har imidlertid erklært at hun ikke vil prøve seg igjen i november.

  FL-19: En måling fra St Pete Polls av det republikanske primærvalget gir forretningsmann Curt Clawson ledelsen med 30%. Delstatssenator Lizbeth Benacquisto har 26% og tidligere delstatsrepresentant Paige Kreegel har 21%. En annen måling fra PPP for lokal-TV, har Clawson med 38, mot 19 for Benacquisto.

  GA-guv: PPP har målt, og finner demokrat Jason Carter med en knapp 43-42 ledelse på guvernør og republikaner Nathan Deal.

  GA-sen: En ny måling av det republikanske primærvalget viser forretningsmann David Perdue i tet, med 19%, mot 15% for kongressmann Jack Kingston og 13% for tidligere guvernørkandidat Karen Handel.

  Huset: En måling for Associated Press viser nesten dødt løp med 37% til republikanerne og 36% til demokratene. En litt senere måling for Marist finner imidlertid demokratene i tet, med 48-42.

  IL-guv: Konservative Gravis har republikaner Bruce Rauner med 43% mot 35% for den demokratiske guvernøren Pat Quinn. Rasmussen har Rauner i ledelsen med 43-40. Rauner har for øvrig fått støtte for sitt kandidatur fra den svarte predikanten og tidligere delstatssenatoren James Meeks, noe som kan gi ham sårt tiltrengte stemmer i Chicago.

  IA-guv: Suffolk har målt Iowa og finner guvernør Terry Branstad (R) med en 42-32 ledelse på demokrat Jack Hatch.

  IA-sen2: Suffolk har også målt det republikanske primærvalget og finner delstatssenator Jodi Ernst med 25% mot 22% for forretningsmann Mark Jacobs. Alle de republikanske kandidatene ligger noen prosent under demokraten Bruce Braley. Loras College har også målt, og finner Jacobs med 19% mot 18% for Ernst.

  KS-guv: PPP har målt og finner delstatssenator Paul Davis med 45% mot 41% mot guvernør og republikaner Sam Brownback.

  KS-sen2: Rasmussen finner at senator Pat Roberts (R) ville most tidligere helseminister og guvernør Kathleen Sebelius (D) med 52-37 (Sebelius vil for øvrig ikke stille). Roberts slår demokratenes mest sannsynlige kandidat, fylkesadvokat Chad Taylor med 48-32.

  KY-sen2: PPP har målt, og finner demokrat Alison Lundergan Grimes med 45% mot 44% for senator Mitch McConnell (R).

  LA-sen2: En republikansk måling gir senator Mary Landrieu (D) en 39-26 ledelse over kongressmann Bill Cassidy (R) i første runde av senatsvalget. En måling fra Harper viser Landrieu med en 40-35 ledelse i første runde, men Cassidy med en 47-43 ledelse i andre runde.

  LA-5: Vi kan komme til å få en meget kjapp exit i denne Kongressen. Republikaner Vance McAllister, som vant et suppleringsvalg i november, har blitt filmet mens han klinte med en kvinne som bestemt ikke var hans kone. Gedigen tabbe for en fyr som presenterte seg som kristen familiemann foran velgerne. McAllister sier selv han går for gjenvalg, men han stiller seg lagelig til for interne utfordringer. Både guvernør Bobby Jindal og delstatspartiets formann har bedt McAllister om å gå av, men så langt holder han stand.

  LA-6: En lokal måling viser at tidligere guvernør og straffedømte Edwin Edwards (D) leder de andre kandidatene i første runde av valget, men vil tape andre runde. Edwards ønskes ikke som kongressmann av 52% av velgerne.

  ME-guv: PPP har målt, og finner den demokratiske kongressmannen Mike Michaud med en 44-37 ledelse på den republikanske guvernøren, Paul LePage. Den uavhengige Eliot Cutler har 14%. En lokal måler har imidlertid LePage så vidt i tet, med 39%, mot 37% for Michaud og 20% for Cutler.

  MA-guv: En måling viser justisminister Martha Coakley (D) med en solid 54-25 ledelse over republikaner Charlie Baker. Finansminister Steve Grossman (D) leder 38-29 på Baker. En annen måling gir Coakley 39-9 over Grossman i det demokratiske primærvalget, men begge leder på Baker.

  MA-6: En måling fra kongressdistriktet finner at kongressmann John Tierney (D)ligger likt, 44-44 med sin republikanske utfordrer, Richard Tisei. I det demokratiske primærvalget har Tierny 64%, mot 10% hver for de to andre demokratene, veteran Seth Moulton og advokat Marisa DeFranco.

  MI-guv: PPP har målt, og finner guvernør Mitch Snyder (R) med en 43-39 ledelse på demokrat Mark Schauer. Den lokale måleren Mitchell har imidlertid en 49-37 ledelse for Snyder.

  MI-sen2: Samme PPP-måling viser demokrat Gary Peters tilbake i ledelsen for første gang i år, med 41-36 over republikaner Terri Lynn Land. Mitchell viser imidlertid Land med en 44-38 ledelse og Harper har Land i ledelsen med 43-40.

  MI-4: Forretningsmann Paul Mitchell slutter seg til delstatssenator John Moolenaar i det republikanske primærvalget i dette setet.

  MI-8: Delstatsrepresentant Tom McMillin melder seg på i det republikanske primærvalget for å erstatte Mike Rogers (R). Demokratene har fått sin første kandidat i fylkeskasserer Eric Schertzing.

  MN-sen2: En republikansk måling gir senator Al Franken (D) en knapp ledelse på sine republikanske hovedmotstandere. Franken leder 44-41 mot delstatssenator Julianne Ortman og 44-38 mot forretningsmann Michael McFadden.

  MS-sen2: En ny måling fra Harper gir senator Thad Cochran en klar 52-35 ledelse på sin konkurrent, delstatssenator Chris McDaniel i det republikanske primærvalget.

  NE-sen2: I det åpne senatsvalget i Nebraska leder republikaner Shane Osborn 48-27 over demokrat David Domina, mens republikaner Ben Sasse leder 52-27.

  MT-sen2: Den republikanske kongressmannen Steve Daines leder hele 49-36 over senator John Walsh (D) i en ny måling. Harper gir Daines en 42-35 ledelse på Walsh, og en 44-33 ledelse på tidligere viseguvernør John Bollinger (D).

  NH-sen2: En PPP-måling gir senator Jeanne Shaheen (D) en 49-41 ledelse på Scott Brown (R). En måling fra UNH gir en litt mindre 45-39 ledelse.

  NH-guv: Begge målinger gir en klar ledelse til guvernør Maggie Hassan (D) over sine potensielle republikanske motstandere.

  NY-prez: Guvernør Andrew Cuomo (D) har underskrevet en lov som gjør at delstaten New York nå er medlem av den såkalte National Popular Vote Compact. Dette er en avtale mellom undertegnende delstater om at disse delstatene vil gi alle sine valgmenn i presidentvalg til den kandidaten som har fått flest stemmer på landsbasis. Avtalen trår i kraft når delstater tilsvarende et flertall av valgmennene har undertegnet. Med New Yorks inntreden har forslaget 165 av de 270 valgmennene som trengs. Nate Silver har for øvrig en vurdering av hvorfor denne avtalen trolig aldri blir implementert.

  NC-sen2: Senator Kay Hagan (D) er fortsatt ikke populær og ligger omtrent likt med sine republikanske konkurrenter ifølge PPPs siste måling. I det republikanske primærvalget har delstatsrepresentant Thom Tillis 18%, lege Greg Bannon 14% og predikant Mark Harris 11%. American Crossroads har også målt, og gir Tillis 27%, mot 16% for Bannon og 10% for Harris.

  NC-lokal: Bystyret i Charlotte har utpekt delstatssenator Dan Clodfelder (D) til ny borgermester. Den forrige borgermesteren, Patrick Cannon, måtte gå av da han ble tatt av FBI for korrupsjon.

  NC-6: Distriktsadvokat Phil Berger leder det republikanske primærvalget med 29%, med bare 4% for nærmeste konkurrent.

  OH-guv: En måling PPP har utført for demokratene gir guvernør John Kasich (R) og hans demokratiske utfordrer Ed FitzGerald 44% hver.

  OR-guv: Konservative Harper har målt Oregon, og finner at guvernør John Kitzhaber (D) har en knapp 43-40 ledelse på sin republikanske utfordrer, delstatsrepresentant Dennis Richardson.

  OR-sen2: Harper har også målt senatsvalget og finner at senator Jeff Merkley (D) leder 47-40 over delstatsrepresentant Jason Conger og 46-34 over lege Monica Wehby.

  PA-guv: En intern måling for forretningsmann Tom Wolf gir ham 52%, mot 14% for finansminister Rob McCord og 12% for kongresskvinne Allyson Schwartz i det demokratiske primærvalget.

  RI-guv: En måling av det demokratiske primærvalget gir finansminister Gina Raimondo ledelsen med 29% mot 26% for borgermester Angel Taveras og 10% for Clay Pell. I det republikanske primærvalget leder Ken Block 36-31 over borgermester Allen Fung.

  SC-guv: Tidligere demokrat og republikaner Tom Ervin vil allikevel ikke utfordre guvernør Nikki Haley i det republikanske primærvalget, men i stedet stille som uavhengig kandidat i november. Rasmussen har for øvrig en måling som viser guvernør Nikki Haley (R) med en 52-37 ledelse på delstatssenator Vince Sheheen (D).

  SC-sen2: Tidligere finansminister Thomas Ravenel (R), som måtte gå av i 2007 fordi FBI tok ham for kokainbruk, vil stille som uavhengig kandidat dersom senator Lindsey Graham vinner det republikanske primærvalget. Ravenel har beveget seg i libertariansk retning de siste årene.

  TX-guv: PPP finner justisminister Gregg Abbott (R) med en solid 51-37 ledelse over delstatssenator Wendy Davis (D). Alle de andre valgene PPP målte finner de republikanske kandidatene med tosifret ledelse på sine demokratiske motstandere. Texas Tech finner Abbott med en knusende 54-25 ledelse.

  TX-23: Lege Robert Lowry, som kom på 3. plass i det republikanske primærvalget, har gitt sin støtte til tidligere CIA-agent Will Hurd som gikk videre til 2. runde sammen med tidligere kongressmann Quico Canseco. Andre runde avholdes 27. mai.

  VA-10: En måling utført for en konservativ gruppering viser delstatsrepresentant Barbara Comstock med en solid 44-10 ledelse på sin kollega Bob Marshall i det republikanske primærvalget. Ingen av de andre kandidatene hadde over 3%.

  VA-sen2: PPP har målt, og finner senator Mark Warner (D) med en solid 49-35 ledelse på Ed Gillespie (R).

  WI-guv: En lokal måling finner guvernør Scott Walker (R) med en overraskende stor 55-40 ledelse på demokrat Mary Burke.

  WI-6: Delstatsrepresentant Duey Strobel melder seg på til den republikanske nominasjonen, og flere vurderer det sterkt. Setet blir åpent når Tom Petri (R) går av.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også