Mer

  Om du var i tvil: Clinton dominerer fortsatt 2016-feltet

  Foto: Steve Rhodes
  Foto: Steve Rhodes

  En meningsmåling utført av Fox News viser at Hillary Clinton fortsatt dominerer det demokratiske 2016-feltet. Hun ligger også foran sine potensielle republikanske utfordrere.

  Hele 69 % av demokratiske velgere foretrekker Clinton som USAs neste president, ifølge Fox-målingen som ble publisert på onsdag. Den tidligere førstedamen, New York-senatoren og utenriksministeren opprettholder dermed den solide ledelsen hun har hatt i samtlige 2016-målinger på demokratisk side.

  Milevis bak Clinton havner visepresident Joe Biden, med en oppslutning på 14 %. Den bokaktuelle senatoren Elizabeth Warren (D-New York) følge på tredjeplass med 6 %.

  Hos republikanerne havner New Jersey-guvernør Chris Christie (R) på topp med 15 % oppslutning blant republikanske velgere. Senator Rand Paul (R-Kentucky) og tidligere Florida-guvernør Jeb Bush (R) følger på en delt andreplass med 14 % hver.

  Clinton gjør det godt i en hypotetisk match-up mot de potensielle republikanske kandidatene.

  Clinton leder med 8 prosentpoeng på Christie (50-42). I en Clinton-Bush match-up og en Clinton-Paul match-up har Clinton en ledelse på 51-42 på begge de potensielle kandidatene.

  Meningsmålingen ble utført 13.-15. april. 1012 registrerte velgere ble intervjuet. Feilmarginen ligger på pluss/minus 3 %.
  Nicolai Buzatu
  Nicolai Buzatu
  Lærer og skribent på AmerikanskPolitikk.no. Har en master i engelsk og en bachelorgrad i Nord-Amerikastudier fra Universitetet i Oslo.

  Les også