Mer

  Obama lovpriser Biden, og Hillary

  Foto: Pete Souza, Det hvite hus
  Foto: Pete Souza, Det hvite hus

  Obama lovpriser både Joe Biden og Hillary Clinton i et nytt intervju med CBS News. Men han ønsker ikke å snakke om 2016 riktig enda.

  I et felles intervju som ble sendt på CBS på torsdag uttalte Obama at Biden — som nylig kastet seg på selfie-trenden — vil gå inn i historien som en av USAs dyktigste visepresidenter. Presidenten ønsker imidlertid ikke å blande seg inn i den kommende nominasjonskampen.

  ”Jeg regner med at det blir mange kandidater i 2016 som har vært gode venner og allierte. Jeg vet at vi har hatt en ekstraordinær utenriksminister som gjorde en fremragende jobb for oss, og som samarbeidet med meg og Joe om å gjøre landet tryggere,” sa Obama

  Den ekstraordinære utenriksministeren er naturligvis Hillary Clinton som, i likhet med Biden, tapte nominasjonskampen i 2008 mot Obama og som vurderer å stille på nytt i 2016. Førstnevnte er soleklar favoritt mens sistnevnte er ansett som en slags benkevarmer i tilfelle Hillary ikke stiller.

  Biden, som i likhet med Hillary ikke har lagt skjul på at han vurderer å stille i 2016, sa til CBS at han for øyeblikket fokuserer på mellomvalgene i november, men at han holder presidenten orientert om sine 2016-planer.

  ”Hvis jeg velger å stille, tro meg, så er dette er den første personen jeg kommer til å snakke med. Men den beslutningen er ikke tatt enda, og det er nok av tid til det. Vi har mye arbeid å gjøre fra nå til november.”

  Nicolai Buzatu
  Nicolai Buzatu
  Lærer og skribent på AmerikanskPolitikk.no. Har en master i engelsk og en bachelorgrad i Nord-Amerikastudier fra Universitetet i Oslo.

  Les også