Mer

  Morgenkaffen, fredag 4. april: Demokratene ønsker valgkampreform mens de ser Ryans budsjett som en gavepakke

  God morgen! Det er fredag, og Mor­gen­kaffen er servert. «Fun Fact Fredag» publiseres som vanlig rundt lunsjtider.

  «We are working together with SSA [Social Security Administration] to process these requests in a timely manner to ensure all beneficiaries, regardless of sexual orientation, are treated fairly under the law…If you’re in, or are a surviving spouse of, a same-sex marriage, we encourage you to apply for Medicare if you think you might be eligible,»

  Helseminister Kathleen Sebelius om likekjønnede pars rettigheter som en del av den nye helsereformen.

  #AMPOL-NYTT

  • Demokratene ønsker reformer etter gårsdagens avgjørelse i Høyesterett om å heve taket på valgkampdonasjoner. Demokratene i Huset, ledet av mindretallsleder Nancy Pelosi (D-California), vil prøve å få igjennom et nytt reglement som gjør bidragssystemet enda mer transparent. Pelosi & Co kjemper også for en grunnlovsendring som vil velte Citizens United. Ifølge Politico — noe vi kan skrive under på — er det imidlertid en meget liten sjanse for at noen av forslagene i det hele tatt vil være i nærheten av å passere Huset.
  • The Hill melder at demokratene foreløpig er varsomme i sin feiring av de gode påmeldingstallene til «Obamacare», kunngjort tidligere denne uka. Mange demokrater ønsker å skifte fokus fra helsereformen til jobbskapning og økonomisk vekst i forkant av høstens mellomvalg. «Elections are always about jobs. So I think that, while … we’re proud of the Affordable Care Act, we now pivot to job creation,” sa minoritetsleder i Huset Nancy Pelosi (D-California) i går. The Hill melder at demokratene nå vil fokusere på heving av minstelønnen — eksemplifisert av president Obamas nylige tale- og reisevirksomhet — bistand til langtidsledige, og reform av innvandringssystemet.
  • Representant Paul Ryans (R-Wisconsin, 1. distrikt) budsjettforslag, som søker å kutte 5 billioner dollar i utgifter over de neste 10 årene, blir sett som en gyllen mulighet til å forme debatten i forkant av mellomvalget av demokratiske valgkampstrateger. Ryans budsjettforslag kutter utgifter til flere velferdsprogrammer, slik som Medicaid og matkuponger, saker demokrater kjemper hardt for å utvide og promotere før valget. Formannen av Democratic Congressional Campaign Committee (DCCC), representant Steve Israel (D-New York, 3. distrikt) hadde dette å si om Ryans budsjett: “They should’ve just printed a middle finger to the middle class on page one of this budget.This will be the defining issue in the midterm elections.»

  VALGSNACKS

  Servert av Jon Henrik Gilhuus:

  • Aller først: Påmeldingsfristen er ute i Virginia.
  • Forretningsmann Walt Havenstein stiller som guvernørkandidat for republikanerne i New Hampshire. Den andre kandidaten er aktivisten Andrew Hemingway.
  • En ny måling fra Mississippi viser at senator Thad Cochran (R) leder 45-37 over delstatssenator Chris McDaniel i det republikanske primærvalget.

  Du finner mer Valgsnacks på valgbloggen.

  VEIEN TIL DET HVITE HUS

  • En ny meningsmåling fra Quinnipac University har har målt populariteten til en rekke politikere som omtales som potensielle presidentkandidater. Det såkalte «National Thermometer» spør folk å rangere en rekke politikere på en skala fra 0-100. Høyt nummer = populær/hot. Senator Elizabeth Warren (D- Massachusetts) kom best ut i målingen med 48,6 poeng, men 46 % har ikke hørt om henne. Warren har selv uttalt at hun ikke vil stille i 2016. Andre plassen går til Hillary Clinton med 47,8 poeng, som kun 1 % ikke har hørt om. New Jersey-guvernør Chris Christie (R), som fikk hele 55,5 poeng i den samme målingen i januar, får nå 45,2 poeng. Andre prominente politkere som ble målt i undersøkelsen: representant Paul Ryan (R-Wisconsin) med 47,4 poeng, Louisiana-guvernør Bobby Jindal (R) med 47,1 poeng, Wisconsin-guvernør Scott Walker (R) med 46,6 poeng, senator Marco Rubio (R- Florida) fikk 46,3 poeng, tidligere Arkansas-guvernør Mike Huckabee (R) fikk 46,1 og senator Rand Paul (R-Kentucky) fikk 45,7 poeng.

  DAGENS UTVALGTE ARTIKKEL

  «Chris Christie: The $33 million man», Paul Steinhauser (CNN): «The Republican Governors Association announced Thursday that the group has raised a record $23.5 million the first three months of this year, and $33 million since Christie took over as RGA chairman in late November. That’s a new fundraising record for the first four and a half months of a new RGA chairman’s tenure.» LINK

  HELT TIL SLUTT

  Tidligere president George W. Bush viser idag frem sine egenproduserte malerier (!), deriblant av Vladimir Putin (!).


  Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver morgen, fra mandag til fredag. Trykk her for å abonnere.

  Eivind Leiro
  Eivind Leiro
  Studerer Nord-Amerikastudier ved UiO og er praktikant for AmerikanskPolitikk.no høsten 2014.

  Les også